ברונכיטול (BRONCHITOL) תרופה חדשה ל-CF אושרה

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
נהפוך הוא

הוא נכנס לחלל הריאה בשאיפה, נידבק לרירית הצמיגה המכסה את הריאות מבפנים. בגלל שהוא מאוד הידרופילי (אוהב מים בצורה אובססיבית) הוא גורם לתנועה של מיים אל הרירית הצמיגה הופך אותה בכך לרירית פחות צמיגה ויותר נוזלית. זה כמובן עוזר לפינוי שלה. כך שלמעשה, המניטול מפונה ביחד עם הרירית שהספיג במים.

orii

New member
ברונכיטול (BRONCHITOL) תרופה חדשה ל-CF אושרה

החומר הפעיל ברונכיטול הוא מניטול (Mannitol) חומר טבעי הדומה לסוכר והמשמש גם כממתיק למי שאסור לו לאכול סוכר. זה אותו החומר הנמצא במסטיקים ועושה התחושה הקרה בפה (כשהחומר נמס בפה הוא שואב אליו חום ומקרר את הסביבה). מנגנון הפעולה של הברונכיטול הוא פשוט – זהו חומר שסופח אליו כמות רבה של מים ולכן כשהוא מגיע לריאות הוא גורם למעבר של מים אל רירית הריאה. מעבר המים מאפשר פינוי טוב יותר של כייח. מנגנון פעולה זה דומה לאינהלציה של מי מלח בריכוז גבוהה, אולם, אחד ההבדלים העיקריים בין שני הטיפולים, הוא שהברונכיטול הוא אבקה יבשה הנשאפת בעזרת משאף נייד, ואינה דורשת אינהלציה. הברונכיטול נבדק בניסויים קליניים שכללו מעל ל- 600 חולי CF, ב- 95 מרכזים שונים ברחבי העולם. המדד העיקרי לפעילות התרופה היה תפקודי הריאות - FEV1. חולים שששאפו את התרופה פעמיים ביום הראו שיפור ממוצע של 6.6% בתפקודים. השיפור התבצע תוך כ- 6 שבועות מהתחלת הטיפול והחזיק מעמד לפחות עד לסוף הנסוי, לאחר 26 שבועות (חצי שנה). החומר "נסבל" היטב, והיו מעט מאוד תופעות לואי, שהגרמו לכך שחולים הפסיקו לקחת את התרופה. עכשיו, לאחר אישור התרופה באירופה למבוגרים מגיל 18, PHARMAXIS, החברה האוסטרלית שמפתחת את התרופה תבצע עוד ניסוי לחולי CF בגילאים 6-17, על מנת לתת מענה גם לטווח גילאים זה. ניתן לצפות בקרוב לאישור התרופה למבוגרים גם בארה"ב. נקווה שגם בישראל התרופה החדשה תאושר במהרה.

תגובתי

אני מברכת על כל תרופה חדשה שהיא לא (עוד) אינהלציה
הממתיקים האלה לא רעילים? אני ממש משתדלת לא לאכול ממתיקים מלאכותיים. כי א. הם דוחים ולרוב בעלי טעם לוואי מגעיל ב. תמיד אומרים שהם ממש מזיקים ג. אין לי בעיה לצרוך סוכר

orii

New member
ממה שאני יודע הממתיקים סתם סובלים

מיחסי ציבור רעים. אלו חומרים קטנים שיש להם צורה של סוכר ולכן יש להם טעם מתוק. הגוף לא מפרק אותם לכן כמות קטנה שלהם נותנת טעם מתוק לזמן ממושך יחסית. על פי מיטב הבנתי אלו חומרים בריאים טובים ולא מזיקים בכמויות שצורכים אותם - כמו כל מזון אחר. השימוש של המניטול כאן (בברונכיטול), הוא לא בגלל הטעם המתוק שלו (או תכונות אחרות) אלא רק בזכות זה שהוא סופח אליו הרבה מים, מרטיב את הכייח ומאפשר פינוי יעיל יותר שלו. היתרון האדיר הוא זה שהוא ניצרך במשאף ולא באינהלציה. כמובן במניטול אינו ניספג בגוף כשהא נישאף.

מעניין, תודה. נחכה לעדכונים לגילאי 6 ומעלה

על אף שבגילאים נמוכים, תפקודי הריאות הם מן הסתם טובים מאוד, ולא בדיוק יהיה להם לאן להשתפר... אך אולי זה יוכל לשמש כתחליף לפיזיוטרפיה המעייפת. או שאולי, בעקבות שימוש בתרופה זו, נוכל להפחית בכמות הפיזיוטרפיה ואף משך הזמן שלה יתקצר. סתם תהייה..

orii

New member
אני חושב שזה אמור גם לעזור הפיזיו

יתכן שההמלצה תהיה לקחת את התרופה החדשה ממש לפני הפיזיו או פרק זמן אחר לפנ התחלת הפיזיו. יתכן שהתרופה הזו תחליף אינהלציה במי מלח גבוהים או תתווסף אליה. דויוד, לא אצל כל הילדים תיפקודי הריאות גבוהים. ומעבר לכך, כמו שאתם עושים פיזיוטרפיה גם כשתפקודי הריאות גבוהים, כך יש אחרים שעושים אינהלציות מסוגים שונים.

כתבת: [ציטוט]

"המדד העיקרי לפעילות התרופה היה תפקודי הריאות - FEV1. חולים שששאפו את התרופה פעמיים ביום הראו שיפור ממוצע של 6.6% בתפקודים" ברוך השם - אצל רוב הילדים לא יהיה את המדד העיקרי ולא יהיה להם במה להשתפר בתפקודי ריאה. ולכן בטח יותר קשה להוכיח את יעילות התרופה הזאת אצל ילדים.

orii

New member
זה המדד העיקרי

אבל כמובן ניבדקו עוד מדדים כמו מספר ההחמרות הראתיות, מספר ימי אישפוז ועליה במשקל. אצל ילדים עליה במשקל היא מדד מאוד רגיש למצב הריאות. אני משער שיצליחו להוכיח את יעילות התרופה, גם בילדים, על בסיס סידרת המדדים האלו.

למעלה