ברוסיה בארון חשמל הדירתי נוהגים לשים את

ברוסיה בארון חשמל הדירתי נוהגים לשים את

הפס המשותף של הממתים למעלה ולא למטה כמו בישראל
בהתחלה זה נראה לי מוזר והפוך .
אבל זה בעצם המצב הנכון , כי אם משחררים את הפס הוא לא נופל.

רשר

Well-known member
מנהל
כיוון הכניסה והיציאה מציוד חשמלי בלוח ישראלי יהיה אחיד

כל יצרן/מתקין יכול לקבוע לעצמו את הכיוון בנאי שישמור עליו בכל הציוד שבלוח,
לכן לרוב הכיוון נקבע לפי כיוון היציאה של רוב המעגלים,
יש כמובן סיבות נוספות לכיוון כמו תנאי התקנה כמו סיכון לרטיבות שמאלצים גישת כל סוגי המעגלים מלמטה כדי שהתזת מים לא תחדור ללוח דרך הכניסות,
יש מקומות שבהם הכבלים יורדים מאחורי הלוח למטה ועולים למהדקים בתחתית הלוח כך הלוח סגור למים ואבק,
בארצות שונות יש שיטות אחרות http://enacademic.com/dic.nsf/enwiki/392459
באירופה ובעקבותיהם כולם מתחילים להכניס תקנות שיחיבו התקנת מא"ז כולל אפס לכל מעגל בלוח,
מצורף לוח לחדר מכונות רטוב כל הפתחים יהיו מלמטה ללא איטום כדי שאם יכנסו מים הם גם יצאו, כל המעגלים עם מא"ז כולל אפס,

WarDog

New member
ברוסיה גם לא כולם עושים צינורות עבור החוטים/כבלים

אלא מבטנים(בטון)/מגבסים(גבס) ישר על הכבל.
&nbsp
מנקודת המבט שלי זה אחד הדברים הכי מטומטמים בחשמל שאפשר לעשות.
מספיק שהבידוד נפגע קצת ונוצרת זליגה או סתם ערך התנגדות בין המוליכים נמוך ואתה נתקע עם הצורך של לפתוח את הקיר/רצפה/תקרה מחדש (עם כל מה שמשתמע מכך) במקום להשקיע עוד כמה שעות ולאפשר לעצמך "מרווח בטחון" ואפשרות לשדרוגים בעתיד עם מינימום חציבה.

רשר

Well-known member
מנהל
נכון שקל להחליף בצינור, אבל כבל אמין יותר מחוטים בצינור

כך שבטווח ארוך ושיקולי חדירת לחות לצינור הנמצא בקיר קר ופתוח לחלל חם עם אדים יהיה רטוב תוך כמה שנים כנראה השיקולים שלהם נכונים

WarDog

New member
עדין להחליף שקע פעם בכמה שנים יותר פרקטי מאשר לחצוב מחדש

וגם יוצר תחושה של התחדשות ושינוי (בנוסף לזה שציוד חדש יהיה לרוב טוב יותר מאשר הישן שמתבלא).
&nbsp
ברוסיה רוב הדירות מחוממות בעונה הקרה 24/7 ככה שההבדל בטמפ' בין הקיר לבין בחדר לא כזה גדול, אז עיבוי זניח (אישית לא ראיתי מצב שנוצר מצב שהופיע רטיבות דווקא מהצינור של החשמל ולא מנזילה של צנרת מים).
&nbsp
תמיד אפשר להשחיל כבל בתוך צינור, לא חייבים להשתמש בגידים (וזה מה שבאמת נפוץ ברוסיה, כמאט ולא ראיתי שימוש בגידים בין קופסאות אלא רק כבל 3-5 גידים, כנראה שזה תקן מקומי או משהו).
&nbsp
מצפיה בכמה וכמה סרטוני יוטיוב של חשמלאים מרוסיה, השיקול הכמאט יחיד אצל כולם זה עלות הצינור עצמו.

ברוסיה אין צינור מתאים להשחלת חוטי חשמל , יש רק שרשורי

וזה לא נוח להשחיל בו .
עוד דבר . כעת ברוסיה נפוץ יותר לבצע תיקרות נמתחות
כך שיש לפחות 5 ס"מ בין התקרה הנמתחת לתקרת הבטון .
הכבלים מוצמדים לתקרה ולא צריך בכלל צנרת .
צינור זה לא רק טוב למקרה תקלה אלא גם במקרה שרוצים להוסיף חוט או נקודה
ברוסיה אין להם בעיה עם זה , הם משתמשים בכבל מאריך
זה לא מפריע להם שחוטים גלויים רצים בבית . בדרך כלל גם בדירות חדשות אין צנרת לתקשורת .
יש פנלים של פרקטים עם תעלה בתוכם אז משתמשים גם בזה .
זו התנהלות אחרת מישראל .

גם בהארקה הם לא משהוא . אני לא רואה בעיה

עם קבירה של כבלים , הכבלים הללו מאוד חזקים .
יצא לי לעזור למישהוא שקדח ושפשף את הכבל , שמתי איזולירבנד
על הפצע והוא טייח את המקום .
במבני עץ שמים גופר , צינור שרשורי , למעשה אין להשיג שם צינור מריחף .

WarDog

New member
נושא התקרות המונמכות הוא נחמד אבל,

במקרה של תקלה אתה צריך לפרק את כל התקרה (או את חלקה) כדי להעביר כבל חדש (מה לעשות שחשמלאי טוב מחבר את הכבל לתקרה במרווחים קצרים).
&nbsp
נ.ב
יש הבדל בין לשפשף את הכבל לבין לשפשף את הבידוד (נזקי בידוד קטנים אכן אפשר לתקן עם אזיולירבנד, אבל נזק למוליך עצמו יכול להשפיע על איכות ההולכה של החשמל וזה יכול לגרום לצרות).
&nbsp
נ.ב 2
חשמלאי מקצועי משחיל כבלים בצינור שרשורי מאוד מהר, וכמאט בלי מאמץ, עינין של לדעת איך לעבוד.
&nbsp
נ.ב 3,
אני לא זוכר שראיתי חשמלאי ברוסיה שמגיע ומתקין קופסאות בקיר לפני היציקה(פרט להכנת פירים/ פילרים למונים בחדרי המדרגות), אלא שתמיד כל החשמל נעשה כאשר הבנין כבר בנוי (כמות החציבות פשוט הזויה אם חיפוי גבס), אכן התנהלות שונה.

נכון , אין שום הכנות , הכל נעשה לאחר הבניה

במקרה תקלה הם לא יפרקו את התקרה , ( דבר שאפשר לעשות כי זו הכנסה של קצוות היריעה לפרופיל שעל הקיר ) .
הם יעבירו בצורה גלויה כבל , אין לה בעיה עם זה .
גם אינסטלציה חשופה זה לא משהוא שמטריד אותם .

למעלה