ברוס לי,(ספר וכמה סרטונים)

toy s0ldier

New member
ברוס לי,(ספר וכמה סרטונים)

ספר על תורת ה: Jeet Kune Do של ברוס לי הספר באנגלית!!! ושלושה סרטונים נחמדים מאוד של הגדול מכולם (לפי דעתי לפחות) עם הדגמאות והקטע המפורסם של אגרוף הסנטימטר תהנו אם אהבתם תגידו ואביא עוד חומרים בסגנון (הכל מקווץ ביחד לקובץ אחד של 15 מגה martial arts peace

razcoren666

New member
תודה רבה

תודה רבה על הקבצים, רק כדי להיזהר, לקבצים בשם Home Video, יש היום משמעות אחרת לגמרי...

Guy Schlesnar

New member
אם כבר ברוס לי

אז נכון שאין ספק שהוא היה מצויין,ומהיר,והכל. אבל אם לדוגמה היינו שמים היום את ברוס לי בפרייד או קיי-1,האם הוא היה מצליח שם? מפסיד הרבה? ייחשב ללוחם ממוצע?

AmitNHB

New member
מובן שלא.

ברוס לי היה אמן לחימה, ממציא שיטה ושחקן קולנוע. לא ידוע לי על הישגים גם בתחומים תחרותיים באילו שהם זירות, ויתקנו אותי אם אני טועה. בכל מקרה, רויס גרייסי כבר הוכיח שללוחמי STAND UP ללא CROSS TRAINING רציני סיכויים קלושים להצליח בזירות MMA.

ננדין

New member
אולי רויס גרייסי היה הראשון להוכיח

שצריך CROSS TRAINIG אבל ברוס לי היה הראשון שטען את זה עוד הרבה לפני רוייס גרייסי... ברוס לי התאמן לא מעט בהיאבקות מערבית, סינית (שואי ג'ואי - המקבילה הסינית לג'ו גיטסו) וגם ג'ודו וג'יגיטסו יפני ואפילו הכניס את זה לשיטה שלו (JKD) והיה הראשון שפיתח שיטה אקלקטית(כלומר משולבות - CROSS TRAINIG) והאמין בלקחת את היעיל משיטות אחרות ולשלב בכל יחד בא"ל אחת... הוא גם הכניס טכניקות איגרוף לשיטה שלו על מנת לשפר את טכניקות ה STAND UP והיה גם קרקע ברמה כזאת או אחרת... אגב, ממשיכו של ברוס לי, דן אינוסנטו, הוא היום חגורה שחורה בBJJ (של המקדוס)ומדריך מואי תאי בין היתר. להתאמן באקדמיה שלו בארה"ב זה נראה לי חלום...

זה גם מה שאנחנו ב CMA מאמינים

בגלל זה אנחנו משלבים בן שיטות... שזה יוצא לא רע בכלל יניב

ננדין

New member
צודק, בישראל הרעיון קיים הרבה זמן

כמה שזה נשמע מצחיק אבל דווקא בארצנו הרעיון של שיטות אקלקטיות היה נפוץ מאוד הרבה לפני שנהיה כל כך פופולרי בכל העולם בזכות ה MMA. דניס הישרדות, קרב מגע, קמפו גיטסו ובמידה מסויימת גם לחמ"ש/CMA היו שיטות אקלקטיות נפוצות מאוד בארץ עוד הרבה לפני הפופולריות של ה MMA בעולם... היום אתם יכולים לראות הרבה מורים בכל העולם שמשלבים קרקע וגרפלינג יחד עם כישורי STAND UP גם אם השיטה שלהם לא מיועדת לתחרויות MMA.

אני מניח שלו ברוס לי היה חי היום אז

הוא גם היה משלב bjj ועבודת קרקע בתפריט האימונים השבועי שלו. זה נראה לי סביר לאור זה שהוא תמך בשילוב של א"ל מכל מיני אסכולות. רן.

razcoren666

New member
לדעתי

למשקל הקל שלו אין ממש השפעה, בכל הזירות הרציניות יש גם קטגוריות משקל נמוכות והוא היה יכול להתאים להן. העניין הוא לדעתי שלמרות שזה מאוד יפה לראות אותו עובד מהר ונקי, אין שום אינדיקציה לעוצמה של המכות שלו ולא ליכולת ספיגה שלו, "הסנטר" אם תרצה. יש לא מעט אמני לחימה בעולם, אבל לא כל אחד יכול להיתחרות ברמות הגבוהות של הMMA.

toy s0ldier

New member
בקשר לטורנירים וכו'

ברוס דווקא היה מתחרה אבל הוא רצה יותר ללמד ולהפיץ את התורה שלו מאשר להתחרות כנראה בגלל זה שמענו עליו יותר בתור השחקן והפילוסוף מאשר הלוחם וד"א כל העניין של mma התחיל בערך מברוס....... זוכרים את המשפט? be like water הוא אמר שכל עוד הלוחמים יקבעו את עצמם לסגנון יחיד ויתאמנו רק בו הם יכשלו תמיד ואז התחילו אנשים עם הנושא של mma למדו כמה שיותר מכמה שיותר כדי להמצא בכל סוג קרב שאליו הם יקלעו בקשר לעניין אם ברוס לי היה מצליח ב- k-1 אמממ הוא נילחם עם לוחמי מוי טאי וניצח גם אותם אני לא רואה שום סיבה למה הוא לא היה מצליח ב k-1 ufc זה כבר משהו אחר....

לגבי המשקל של ברוס לי...

לא בטוח שהוא יכל להיות בK1 - הוא לא שקל הרבה... או שאני טועה? יניב

AmitNHB

New member
יש גם משקלים נמוכים ב K1

אבל כמובן שפחות פופולריים.

משה קיץ

New member
ברוס לי הפסיד

ללוחם מואי טאי בזמן צילומי סרטו בתיאלנד.זה מידע שחלק איתנו בני קוגן בעבר. ברוס היה איש חזון,שבר מוסכמות והיתווה דרך,אבל את רוב הבשורה שלו עשה דרך הקולנוע כשחקן.הוא היה קשוח אך כישוריו לא עמדו במבחן מול לוחמים רציניים. בקרבות מכל סוג מול לוחמים של היום שמתחרים בזירות הפתוחות,הוא לא היה שורד חצי סיבוב. הליו גרייסי היתווה את הדרך לאימונים ולסגנון המאפשר התמודדות במימדים(שטחים) שונים של הקרב,הרבה לפני ברוס לי.

ethanguy

New member
לא שורד חצי סיבוב ?

תאמת אי אפשר לדעת כי ברוס לי מת מזמן אבל ברוס לי לא היה סתם שחקן או פילוסוף, הוא היה הרבה יותר לוחם משני אלה, חח אפשר לחשוב איזה כישורי משחק היו לו כבר. ברוס לי התאמן כל הזמן באינטנסיביות כמעט בלי הפסקה, והוא היה מהיר בטירוף, יש קליפ שלו עושה ספארינג קל שפתאום בשניה הוא מוציא איזה קומבינציה עם הטלה בפחות משניה, הוא גם היה חזק מאוד פיזית והיה לו כושר מצויין, לא הייתי אומר שהוא לא היה שורד חצי סיבוב, זה ממש עלבון לבן אדם שהתאמן כל יום מלא כל החיים שלו כמעט

RoyceGracie

New member
יש הבדל ענק בין מה שקורה במכון למה

שקורה בזירה, מי שלא עשה קרבות זירה או ספארינגים חזקים עם מתאמנים שמעולם לא עבד איתם לא יוכל להבין זאת... זה שהוא התאמן הרבה לא עושה אותו לוחם טוב בזירה... חוץ מזה, הוא מתאמן בשיטה שאין בה לואו קיקים, קלינץ', מרפקים וקרקע... כך שיש לו חיסרון גדול נגד מי שמתאמן עם כל אלה....

ethanguy

New member
חח מה ?

ברוס לי התאמן בכל מה שאפשר והתאמן עם מגע וכל מה שבא איתו, חוץ מזה אפילו אם בן אדם לא מאומן בטכניקות קלינץ' של איגרוף תאילנדי זה לא אומר שהוא פחות באיזושהיא דרך, קלינץ' של איגרוף תאילנדי זאת לא איזה ערכת חוקים אוניברסלית של מה קורה במצב של קרב בטווח סגור זאת רק צורת עבודה אחת למסגרת עבודה מסויימת

משה קיץ

New member
אתה צריך להבין

שמאז התקדמו הרבה בנושא הלחימה,ישנה יותר מודעות לדברים שפחות התייחסו אליהם בעבר,לדוגמא הקרקע. ברןס היה לוחם טוב מאוד ואיש חזון אך גם בקרב תלמידיו וממשיכי דרכו,התקדמו הרבה מאוד גם בטכניקות ובגישת האימונים.הרמה היום יותר גבוהה,מכיוון שכל הזמן ממשיכים ללמוד ,לפתח ולהתחדש. ברוס מעולם לא התמודד עם סטרייקרים ברמה עולמית(אפילו במשקל שלו),שלא לדבר על קרקע.הוא עשה קרקע אך ברמה מאוד מאוד בסיסית.ד''א הג'ודאי האגדי ג'יין לאבל חנק אותו ו"הרדים" אותו באימון קרקע שהם עשו. ברןס זכה בתחרות איגרוף של מועדון כפפות הזהב,במשקל שלו,אך זה היה רחוק מלהיות רמה בינלאומית. הוא היה שחקן ואני לא מדבר על כישרון משחק ,אלא על יכולת כוריאוגרפית מעולה(שלא משתווה לזו של ג'קי צאן דרך אגב). בצעירותי גם אני חשבתי שהוא הטוב מכולם,אך זו הייתה השקפה של ילד. ברוס היה ייחודי אין ספק ,אך האם היה לוחם טוב ,קשה לדעת כי הוא מעולם לא התמודד מול מישהוא רציני ואף הפסיד בקרב איגרוף תיאלנדי לנער מתאילנד.

למעלה