ברוקר אמריקאי - מס ירושה?

harielsc

New member
ברוקר אמריקאי - מס ירושה?

אני מתלבט אם לפתוח חשבון למסחר בארץ או בחו"ל. רוב הדיונים מתמקדים סביב העמלות ו/או היבטים טכנים שונים, אבל לא מצאתי התייחסויות לנושא מס ירושה/עיזבון.
למיטב ידיעתי, אם חו"ח קורה משהו לבעל החשבון, יושת מס עיזבון (35%-50% !!!) על שווי החשבון מעל $60k . האם מישהו מכיר את הנושא וכיצד ניתן להיערך לכך?

תודה

mnakash

New member
לזה קוראים השקעה לטטוח ארוך

אם אני מבין אותך נכון אז עצם ההחזקה של מניות אמריקאיות הן הבעיה ולא רק הברוקר האמריקאי.
אפשר לעשות ACAT לכספים לפני גיל הפרישה ( אם לא מדובר חס וחלילה במוות בהפתעה בגיל מוקדם) ובמקרה שכזה (הגעה לגיל פרישה) הרי שהתוכנית אמורה להיות כזו שרוב הנכסים הם סולידיים כך שאולי כדאי לשקול אג"ח מדינה (ישראל במקרה שלנו) אחרי שמעבירים את הכסף מהברוקר האמריקאי לישראלי כדי להימנע מהמס האמריקאי.

מוזר לי שהעניין לא נדון יותר. אולי אפשר לשלוח שאילתא לברוקר האמריקאי. בעיקרון המדיניות שלו קובעת שכן למדינת ארה"ב לא ממש יש ידע על פטירת משקיע מישראל.
סוגיה מעניינת.

harielsc

New member
ממש לא...

הבעייה היא אחזקה בחשבון בברוקר אמריקאי כיון שהדבר נחשב כנכס אמריקאי. אותו הדבר חל גם חל על אחזקה בנדל"ן אמריקאי...
עצם האחזקה במניות אמריקאיות אינו קשור - מס העיזבון יחול גם על מזומן בחשבון (כל חשבון שאינו חשבון בנק רגיל).
אפשר, כמובן לתת פרטי חשבון ל"יורש" ע"מ שיעביר את הכסף מחוץ לארה"ב, אבל זה כבר לא ממש חוקי (ואולי לא רצוי..)

האם מישהו מכיר פתרונות נוספים, חוץ מהשקעה דרך חברה ישראלית או זרה (כלומר החברה מחזיקה בחשבון הברוקר) ואתה הבעלים של החברה..

יעקב ו

New member
לא חושב שזה נכון

אם אתה על W8BEN אז הם לא מורידים מס בכלל ולא מייצרים 1099

harielsc

New member
לצערי זו בעייה שמתעלמים ממנה..

האם מישהו מכיר פתרונות?

למעלה