ברוקר ECN

gabriel36

New member
ברוקר ECN

אני הייתי בעולם המניות ועברתי גם למטח לפני כחצי שנה. שם המושג ECN הוא שונה לחלוטין מאיך שמשתמשים בו במט"ח... יש חברות שמציינות ומתחייבות שהן ECN אמיתי כמו ריל פורקס, גו פורקס או אלפארי מחו"ל למשל....השאלה בתכל'ס איך זה עובד? במניות אני משלם אקסטרה על שימוש ב ECN...מה היתרונות של זה כאן? תודה

rafipips

New member
כאן לא משלמים אקסטרה , להיפך ECN

נותן לך את השערים הנסחרים בין הבנקים , ללא תוספת למיניהם . ההבדל הוא : למשל פאונד יין : בלי ECN הספרד הוא 8 פיפס עם ECN הספרד הוא בממוצע מסביב ל 4 פיפס . אם הברוקר נותן לך שערים כמו במסחר האמיתי אז מה הוא מרוויח ? הברוקר מוסיף על הספרד בין 0.6 ל 1.6 פיפס , עמלה . תלוי בברוקר . יש ברוקרים שהעמלה מופיעה בנפרד , כמו קולמקס . ויש כאלה שהיא מחושבת כבר בתוך הספרד כמו גופורקס . אם אתה עורך השוואות בין ברוקרים , אתה צריך לקחת את השורה התחתונה כמה זה עולה לך . למשל השוואה בין גופורקס לקולמקס : בקולמקס אתה לוקח את הספרד הנוכחי ומוסיף לו 0.8 פיפס . בגופורקס אתה לוקח רק את הספרד הנוכחי . (העמלה כבר בפנים) מבדיקה שערכתי לאחרונה : גופורקס ו FXCM הכי יקרים . קולמקס יותר זולה משניהם , ואלפרי הכי זולה מכולם . REALFOREX לא בדקתי .

ברוקר ECN

קודם כל חלק מהחברות שציינת אינן ECN מלאות. להבדיל מהמניות ישנן חברות אשר הינן "עושות שוק" כלומר בעצם אינן מוציאות את העסקאות החוצה וכל העסקאות מתבצעות מולן גם אם אינן אומרות זאת במפורש, ומהצד השני יש את החברות אשר "מתכסות" על כל העסקאות וחלקן מהוות ECN כלומר מתווכות מול הבנקים. בעצם אין משמעות גדולה אם החברה היא ECN או מתכסה על הכל (אם יודעים זאת בוודאות). ההבדל הוא לעבוד מול חברה מהסוג השני (עושי שוק) ואז האינטרס משתנה,כלומר כאשר הלקוח מפסיד החברה מרוויחה. אם יש לך שאלות נוספות בנושא אשמח לענות, רפי מקולמקס

richy9

New member
האם עלות העמלה משתנה בין הצמדים השונים?

האם יש חברה מסויימת "שזולה" בצמדים מסויימים והאחרות זולות באחרים? או שזה משהו דיי קבוע...?

המרווח הינו משתנה בהתאם לביקוש וההיצע...

המרווח הינו משתנה בהתאם לביקוש וההיצע,העמלות הינן קבועות רפי מקולמקס

למעלה