ברור רמת גלוטן במוצרים

פנינה21

New member
ברור רמת גלוטן במוצרים

(אני אלרגית לא צליאקית כותבת פה בתקווה שלמישהו יש מידע שאין לי-מקווה שזה בסדר).

אז ככה:
יש לי אלרגיה קצת מסובכת אבל הדבר שאני מגיבה אליו הכי גרוע זה חיטה- כבר היה אירוע עם איבוד הכרה והיה אירוע של נפילת לחץ דם. ב-5PPM אני בסדר .הרף שלי הוא בין 7ל 10PPM גילתי את זה בדרך הקשה הייתה לי תגובה לבמבה של יצרן מסוים הם היו מאוד נחמדים בטלפון ,אבל אין יותר במבה. כמה ימים אחרי זה נפסל גם השוקולוד שהייתי רגילה לאכול(מתברר שהמפעל מייצר מצות לקראת הפסח -כן החלקים הקטנים שנדדו לשם הספיקו לגמרי הייתי באמצע טיול על הר בשום מקום ולא יכולתי לנשום לא כיף בכלל..).

הבנתי שעד 20PPM אין חובה לסמן שאריות של דגניים במוצרים. רוב החברות מוסרות את המידע בטלפון בלי בעיה -אבל זה עדיין גורם לזה שאני לא יכולה לקנות כלום כי למעשה הכל עלול להכיל כי המוצרים פשוט לא מסומנים. האם מישהו מכיר פתרון יותר יעיל ? אולי גורם מטפל כלשהו שמרכז את המידע ?


תודה.
 

טליאמתי

New member
היי פנינה
באמת מצב מסובך ולדעתי אין גורם אחד שיכול

להתחייב בפנייך על פחות מ-20PPM כלומר, שמרכז תחת שם אחד את המוצרים שאינם מכילים חיטה. אני מניחה שבדקת כבר את הנושא אבל אולי יש עמותה/גוף כלשהו שמרכז את נושא האלרגיות למנהן ושם תוכלי לקבל מידע אמין.
אנחנו נעזרים בשירותיה המצויינים של עמותת הצליאק אבל לחולי צליאק מותר עד 20PPM כך שזה לא רלוונטי עבורך.
לדעתי(ואני מקווה שאני טועה בגלל הסירבול) הדרך היחידה היא להמנע לחלוטין ממוצרים שיש בהם חיטה (כלומר שכתוב עליהם במפורש 'אינם מכילים חיטה' או שאין ציון ברכיבים של עמילנים ממקור חיטה) ובמקרה הצורך-כמו שעשית עד כה- להתקשר עם החברה ולבדוק את הנושא.
&nbsp
מצטערת שלא יכולה לעזור לך מעבר לזה.
זה מצב לא נעים, מסובך וע"פ תיאורך גם מסוכן ואני ממש מקווה שתמצאי את הפתרון הנכון לך

&nbsp
 

פנינה21

New member
תודה

הצרה היא שאפילו מוצר שמסומן ללא חיטה התברר כמכיל 10PPM ..
בנתיים עשיתי מה שהמליצו כמה גורמים ופניתי למשרד הבריאות , ושלחתי פניה לחברת כנסת שהתערבה בבעיות שקשורות לאלרגיה בחודשים האחרונים.
&nbsp
 

טל1492

New member
הי.. הבעיה היא מאוד מסובכת

בגדול עד כמה שאני זוכר חיטה בפני עצמה לא נכללת ברשימת 21 האלרגנים הנפוצים (גלוטן הוא לא אלרגן אבל מסומן שם בגלל הצליאק) כמו כן קיים סיכוי טוב שהאלרגיה (בניגוד לצליאק שהיא מחלה אוטואימונית) היא לחלבון שאיננו גלוטן ולכן לבדיקות של כמות הגלוטן לא רלוונטיות עבורך. מבלי להיכנס לפרטים שיטות לזיהוי גלוטן במאכלים שונים לא בכל מאכל ניתן לבדוק עד לרמה של מתחת ל10-15 PPM כך שגם זה לא ממש אפשרי לקבל אינדיקציה מזה. ממליץ לך להתייעץ עם פרופ' יצחק כץ על הנושא כמו כן לבחון אפשרות להיכנס לתכנית השראת עמידות למזון אלרגני שמתקיימת בבית חולים אסף הרופא.
 

פנינה21

New member
חיטה היא בעשרת האלרגנים המובילים

נפוץ יותר במדינות שאינן במזרח התיכון כמובן.
&nbsp
אין עמידות לחיטה באופציות הטיפוליות .
אבדוק לגבי הפרופ ..
&nbsp
תודה
 
למעלה