ברזילאי אמיתי נמצא כאן

ranleonard

New member
ברזילאי אמיתי נמצא כאן

אכן כן, גרתי בברזיל 8 שנים. מגיל שנתיים עד 10. אבא שלי נולד בברזיל. כל המשפחה שלו גרה שם עד היום, חלק מאד קטן עשה עליה. אבא שלי עלה לארץ בגיל 19, פה הוא פגש את אמא שלי בטכניון, ואז נולדתי ב-1984. כשהייתי בן שנתיים עברנו לברזיל, סאו פאולו. אח שלי נולד שם, וכן גם אחיותי התאומות. כשהייתי בן 10 חזרנו לארץ ומאז אנחנו כאן, לתמיד :) ההורים שלי חולים על מוזיקה ברזילאית. אבא שלי מכיר המון אמנים ושירים. זאת אחת הסיבות לכך שיש לנו המון, אבל ממש המון דיסקים בפורטוגזית של מוזיקה ברזילאית.. למרות שחלק גדול מהדיסקים נגנבו לפני 3 שנים כשפרצו לנו לבית ורוקנו את כל הקומת קרקע, אבל נשאר לנו כמות מכובדת של דיסקים של מוזיקה ברזילאית. חברה טובה של אמא שלי - לאה שבת - גם כן מאד אוהבת מוזיקה ברזילאית. היא באה אלינו הרבה ומנגנת שירים לא רשמיים שלה בסגנון ברזילאי. היא מתכננת להוציא דיסק בעוד די הרבה זמן עם מוזיקה ישראלית בסגנון ברזילאי. אין לי מושג למה כתבתי את כל זה פה עכשיו, כנראה זו השעה :) בכל מקרה, אני חדש בפורום הזה!

shellyland

New member
Bemvenido verdadeiro Brasileiro

ברוך הבא לפורום. אני מקווה שתמצא את עצמך כאן בבית. לקחתי קשה את הסיפור שלך על הדיסקים הגנובים. הכנסתי לי עכשיו לראש טראומה חדשה שלא חשבתי עליה - הייתי מתה אם היו גונבים לי את כל הדיסקים הברזילאים שלי. אני מקווה שלפחות הגנבים ידעו להעריך את מה שגנבו ואולי עד היום הם נהנים מהמוזיקה... אתה זוכר מה היה שם? אשמח אם תשתף אותנו בההעדפות המוזיקליות שלך. ו... לאה שבת? ברזילאית של כבוד? באמת שהפתעת אותי. זה יהיה מעניין לשמוע את הדיסק עליו אתה מדבר. עדכן אותנו כשזה יקרה.

taz512

New member
סאו פאולו?

יש לי בית שם, ירשתי אותו מדודה של אבא שלי זכרונה לברכה, ואני מתכנן לנסוע לשם אחרי הצבא. גם אבא שלי עלה לארץ אומנם בגיל 15 והוא לא השאיר שם משפחה חוץ מאת אותה דודה שלו, הוא עלה עם אמא שלו לארץ. וואלה טוב שנזכרתי אני חייב להמליץ לו על הפורום הזה. הוא חולה מוזיקה ברזילאית. וואי אני כל כך רוצה להגיע לברזיל כבר. צריך לעשות את זה בהקדם. טאז, השד הברזילאי

shellyland

New member
אמא שם ואבא שר לו ברחוב שבסאו פאולו

אילנית היא זאת שעשתה חסד עם הציבור בישראל והזכירה לו שיש בברזיל ערים נוספות, מלבד ריו-דה-ז´נירו וסלבדור-דה-באהיה. אני שמחה לראות את האחוקייה הפאוליסטית שנפתחת כאן, אך אני מנועה מלהשתתף בה, שכן שורשי הם דוקא מריו, ושם גם השארתי את ליבי לפני מספר שנים, ועודני מקווה לשוב ולמצוא אותו בין החוף של איפנמה ללגואה. פעם שאלתי מישהי איך זה שכל השירים מספרים על החופים של באהיה דוקא, בזמן שהחופים של ריו ודרומית לה הרבה יותר יפים, והיא אמרה לי שזה בגלל שכל הזמרים והכותבים הם מהצפון. מה דעתכם?

shellyland

New member
מאז שקראתי בבוקר

את הודעת ה"ברזילאי אמיתי" שלך, מתנגן לי בראש ללא הפסקה השיר Falsa Baiana (באהינה מזוייפת). רוצים לדעת איך אפשר לזהות באהיאנה אמיתית? אז ככה: A falsa baiana quando cai no samba Ninguém se incomoda, ninguém bate palma Ninguém abre a roda, ninguém grita ôba Salve a Bahia, senhor Mas a gente gosta quando uma baiana Samba direitinho, de cima embaixo Revira os olhinhos dizendo Eu sou filha de São Salvador ובעברית: באהיאנה מזוייפת, כשהיא רוקדת סמבה לא מזיז לאף אחד, אף אחד לא מוחא כפיים אף אחד לא פותח מעגל, אף אחד לא צועק: אובה! תחי באהיה, ה´. אבל אנחנו אוהבים כשבאהינה (אמיתית) רוקדת סמבה כמו שצריך, מלמעלה עד למטה מגלגלת את העיניים, אומרת: אני בת של סן-סלבדור! את השיר בביצוע פאוליניו מוסקה אפשר למצוא בדיסק פסקול הסרט "אישה על הגובה" (Woman on Top) יחד עם עוד שירים נפלאים, בינהם גם ביצוע של דוריבל קאימי לשירו המיתולוגי E doce morrer no mar (מתוק למות בים). ללא ספק, אחד מהדיסקים היותר חביבים עלי בספרייתי.

למעלה