ברזיל וצליאק ../images/Emo21.gif
שלום לכולם
בקרוב (כשלושה שבועות) אני טסה לברזיל לחודש, ואני צריכה להכיר כמה מאכלים ומילים בסיסיות כדי להסתדר שם עם צליאק. בתור התחלה, ישנם כרטיסים בשפות שונות שמסבירים מהי המחלה, כדי שנוכל להשתמש בהם במסעדות ובכל מקום שצריך... אני אשמח אם תקראו את הכרטיס, גם תבינו במה מדובר, וגם תוכלו לראות אם יש בו טעויות כלשהן (כבר מצאתי פעם טעות באחד הכרטיסים בשפה אחרת שנבע מטעות תרגום) http://www.celiactravel.com/gluten-free-cards/29-portugese.html אסור לי בעצם חיטה וכל דבר שקשור לחיטה, וכמו-כן שיבולת שועל, שיפון, שעורה וכוסמין. האם משתמשים בהם בברזיל? חיטה הבנתי כבר שאומרים trigo - איך אומרים שיבולת שועל? איזה מאכלים מועדים לפורענות ועדיף לי להתרחק, ואיזה מאכלים סביר שאני יכולה לאכול בלי חשש? (כבר אמרו לי למשל שיש מוקקה, שזה תבשיל דגים ואמור להיות בסדר, אבל פרופה עשוי להכיל קמח או סולת וכדאי להימנע). אני יודעת שיש המון תבשילים ומאכלים מקומיים, ואני מעדיפה להכיר אותם מראש כדי לא להסתבך כשאגיע לשם... אז אם תואילו בטובכם לפרט קצת עליהם (גם אלה שמותרים, גם אלה שאסורים, וגם אלה שאין לדעת וצריך לברר איך הכינו) - מהם התבשילים האלה ומה הם מכילים... בנוסף, אמרו לי שבנוסף לקמח תירס או קמח אורז, משתמשים גם בקמחים של rosca ו mandioca - אבל לא הצליחו להסביר לי מה זה הדברים האלה, אז אני לא יודעת אם הם מותרים לי... מישהו יכול לי להסביר מה זה? ולסיום, כמה משפטי מפתח, אם הם לא נכונים וצריך לתקן אז אני אודה לכם אם תתקנו, ומי שיכול לחשוב על משפטים נוספים יעזור לי מאוד... sou allergica a trigo qual chipo de farinha voces uzau? יצא ארוך, אבל אני באמת מקווה שתוכלו לעזור... אני רוצה להתכונן לזה מראש ככל האפשר, כי אם אני אסתבך שם אני בסוף אמצא את עצמי אוכלת אורז לבן במשך חודש ולא נהנית מכלום בגלל החשש שאני אוכל משהו שאסור ואתקע כמה ימים בשירותים
המון תודה!
שלום לכולם

