ברזיל וצליאק

ברזיל וצליאק ../images/Emo21.gif

שלום לכולם
בקרוב (כשלושה שבועות) אני טסה לברזיל לחודש, ואני צריכה להכיר כמה מאכלים ומילים בסיסיות כדי להסתדר שם עם צליאק. בתור התחלה, ישנם כרטיסים בשפות שונות שמסבירים מהי המחלה, כדי שנוכל להשתמש בהם במסעדות ובכל מקום שצריך... אני אשמח אם תקראו את הכרטיס, גם תבינו במה מדובר, וגם תוכלו לראות אם יש בו טעויות כלשהן (כבר מצאתי פעם טעות באחד הכרטיסים בשפה אחרת שנבע מטעות תרגום) http://www.celiactravel.com/gluten-free-cards/29-portugese.html אסור לי בעצם חיטה וכל דבר שקשור לחיטה, וכמו-כן שיבולת שועל, שיפון, שעורה וכוסמין. האם משתמשים בהם בברזיל? חיטה הבנתי כבר שאומרים trigo - איך אומרים שיבולת שועל? איזה מאכלים מועדים לפורענות ועדיף לי להתרחק, ואיזה מאכלים סביר שאני יכולה לאכול בלי חשש? (כבר אמרו לי למשל שיש מוקקה, שזה תבשיל דגים ואמור להיות בסדר, אבל פרופה עשוי להכיל קמח או סולת וכדאי להימנע). אני יודעת שיש המון תבשילים ומאכלים מקומיים, ואני מעדיפה להכיר אותם מראש כדי לא להסתבך כשאגיע לשם... אז אם תואילו בטובכם לפרט קצת עליהם (גם אלה שמותרים, גם אלה שאסורים, וגם אלה שאין לדעת וצריך לברר איך הכינו) - מהם התבשילים האלה ומה הם מכילים... בנוסף, אמרו לי שבנוסף לקמח תירס או קמח אורז, משתמשים גם בקמחים של rosca ו mandioca - אבל לא הצליחו להסביר לי מה זה הדברים האלה, אז אני לא יודעת אם הם מותרים לי... מישהו יכול לי להסביר מה זה? ולסיום, כמה משפטי מפתח, אם הם לא נכונים וצריך לתקן אז אני אודה לכם אם תתקנו, ומי שיכול לחשוב על משפטים נוספים יעזור לי מאוד... sou allergica a trigo qual chipo de farinha voces uzau? יצא ארוך, אבל אני באמת מקווה שתוכלו לעזור... אני רוצה להתכונן לזה מראש ככל האפשר, כי אם אני אסתבך שם אני בסוף אמצא את עצמי אוכלת אורז לבן במשך חודש ולא נהנית מכלום בגלל החשש שאני אוכל משהו שאסור ואתקע כמה ימים בשירותים
המון תודה!
 
מותר לך

כל דבר שעשוי מקמח מדניוקה או קמח טפיוקה. למזלך, יש הרבה דברים כאלה. תאכלי Pao de Queijo במקום לחם. מותר לך גם פארופה.
 
מה זה בעצם ה mandioca הזה?

ומה זה rosca? טפיוקה אני מכירה וגם מאוד אוהבת, משום מה אצלי בראש זה מתקשר למזרח אז לא חשבתי שמשתמשים בזה שם - טוב מאוד לשמוע שכן! אמא שלי מכינה לי לחמניות גבינה מדהימות מקמח טפיוקה, יש לזה מרקם דביק וזה טעים... זה בעצם pao de queijo ? אני אוכל להיות בטוחה שלא מכינים אותו מקמח חיטה, או שאצטרך לשאול ולוודא בכל פעם? (ואותה שאלה לגבי פארופה...) (מצטערת אם אני נודניקית ומלאת שאלות
פשוט אם אני לא אהיה בטוחה לגמרי אני באמת אמצא את עצמי נצמדת רק לדברים בסיסיים ובטוחים, ואני לא רוצה שזה יקרה)
 

shellyland

New member
מנדיוקה זה סוג של שורש. דומה לטפיוקה.

נדמה לי שקוראים לו גם Aipim, או שהם מאותה משפחה שניהם. בכל אופן, זה טעים. אייפין מטוגן או בקציצות זה הכי טעים בעולם. נכון תצלמי לנו הרבה תמונות? ונכון תביאי לי חוט של Senior do Bonfim כזה שקושרים על היד מסלבדור?
 

XUXA141

New member
הצמידים הללו?

שיואו, כמה היו לי! זה משהו כמו 50 בריאל אחד, מוכרים את זה כמו זבל בכנסיה בסלבדור. היתה לי קופסא מלאה בכל מני צבעים. פור גוד סייק, איפה לעזאזל שמתי אותם? (השתמשתי בהם בעיקר כדי לסמן את המזוודות שלי כי זה צבעים זרחניים).
 

shellyland

New member
הרבה יותר עדיף לך!

המטבח שלהם יותר מבוסס על המרכיבים שציינתי. קמח = Farinha פשוט תשאלי אם זה מקמח טפיוקה או מקמח מנדיוקה. לפעמים כשאומרים Farinha מתכוונים לקמח מנדיוקה, אז תמיד כדאי לברר.
 

bethania

New member
look for-

naõ contem gluten if it is written on the package it is o.k do you fly with air eropa? it was a terrible service they lost my suitcase and i cant make any contact with them be in touch- how long will you stay in salvador? and where?
 
למעלה