ברזיל

iditba

New member
ברזיל

היי, האם טיול בברזיל באיזור עירוני ובחופים ולא בג'ונגלים מצריך חיסונים? האם למקסיקו צריך חיסונים? תודה רבה

iditba

New member
המשך

אני מחוסנת לצהבת A והחיסון שלי לצהבת B ירד אני מקבלת פרדניזון 7.5 מג' ביום תודה

חיסונים למקסיקו וברזיל

שלום רב לך ! לנסיעה לברזיל יש להתחסן נגד קדחת צהובה, טטנוס, חצבת (ע"פ הגיל) וטיפוס הבטן. מומלץ מאוד - להתחסן גם נגד צהבת A ו-B , אך הבנתי שאת כבר מחוסנת נגד שני הנגיפים הללו, לכן אין צורך לעשות את החיסונים שוב. אם רמת הנוגדנים שלך נגד נגיף צהבת B ירדה מבחינה כמותית, אך עדיין חיובית - אין צורך לעשות עוד מנה של חיסון זה. במקרים מסויימים (נסיעה ארוכה ו-/או ביקור בקרנבל בברזיל, למשל), מומלץ גם לעשות חיסון נגד דלקת קרום המוח. לנסיעה למקסיקו - אותם חיסונים פרט לקדחת צהובה (לא צריך). במקרה שלך - חשוב ביותר להגיע ליעוץ במרפאת מטיילים - וזאת עקב הטיפול בפרדניזון, אשר במינונים מסויימים עלול להחליש את מע' החיסון וגרום לנטיה מוגברת לזיהומים מחד ומאידך - למנוע ממך אפשרות לקבל חיסונים מסויימים (כמו קדחת צהובה או חצבת - נגיפים חיים-מוחלשים). החלטות לגבי חיסונים אלה כדאי לקבל בהתייעצות עם מומחה למחלות זיהומיות ע"מ לשקול את כל ה"בעד" ו"נגד". בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה