ברזיק קראתי בעתון משהו וחשבתי עליך

diday

Member
ברזיק קראתי בעתון משהו וחשבתי עליך

במעריב, הקו הישיר, השבוע יש כתבה של אחת בשם דוריס לילינג על תופעת הקבצנות בערים. בכתבה מתרעמת "הכתבת האצילה" על כך שהרשויות לא עושות מספיק לנקות את הערים מהתופעה. לרגע חשבתי שאני לא קורא נכון אבל נושא נקיון הרחובות מהקבצנים חזר שוב בכתבה. השמוש המחריד והציני במילה נקיון כשמדובר בבני אדם כמו שמדובר היה בלכלוך או זוהמה, הזכיר לי אותך ואת דעותיך לגבי בעלי חיים. אתה טוען: "חיות אינם בני אדם" - לזה אני מסכים. אולם איני יכול להסכים למסקנתך שאומרת שאם חיות אינן בני אדם רשאים אנו להתעלל בהם. http://images.maariv.co.il/cache/ART263217.html ----- לענין אחר... עניתי לך על תגובתך לנושא "רצח בעלי חיים" אבל כפי שאופיני לתפוז ההודעה נמחקה ב"דרך". אחרי כן הייתי שבוע בדרכים ואיני רואה כעת טעם במחזור נוסף של ההודעה. אבל בתור אדם ללא מחסור בויטמין B12 (מתבקש מכמויות הבשר שאתה טורף) אני מתאר לעצמי שלא יקשה עליך להזכר במה מדובר. לא ברור לי אם באמת לא הבנת אותי או שאתה מתאמץ לא להבין. אנסה להסביר לך את זה בצורה אחרת: - לא מפריע לי אם אתה או כל אחד אחר אוכל בשר. זה ענינך הפרטי! - מפריע לי מאוד שאתה אוכל בשר לצורך הנאה בלבד ולא לצורך קיומי. גם אם אתה סבור (נתמך בדעה של רופא מהאסכולה הישנה) שבשר הוא צורך קיומי. וגם אם זה נכון לגבי אנשים מסוימים (מה לעשות חבר´ה. יש אנשים שמבחינה פיסיולוגית חייבים באמת בשר כי גופם אינו מסוגל להפיק את צרכיו ממזונות אחרים באופן מספק), עדיין אין צורך קיומי בבשר בכמויות גדולות. - והכי מפריע לי שאתה לא מכבד את החיה שנתנה (או שיותר נכון לומר לקחו ממנה) את חייה בשבילך.

למעלה