היי.
א. אצלי היה שיפור לאחר תקופה של אימורן, מניחים שזה בזכותו אך לא בטוחים. אבל אני התחלתי בלחץ גבוה מאד ויסורים איומים, עכשיו הגעתי ליסורים בינונים ולחץ בינוני... ב. ברוך ה' שאין לך כלום בעיניים! אין לך מושג לאיזה בעיות זה עלול להוביל. ג. אולטרסאונד של העינים- זה בדיקה עם מתמר, עם חומר- כמו אולטרסאונד לכל דבר, את נדרשת להסתכל לכיוונים מסוימים, ובודקים למעשה- אם יש נוזלים בארובת העין. OCT זאת בדיקה שבודקת את מצב הרישתית. ד. בנוגע לניקור- היתי עושה המון (עשיתי 8 ניקורים!) בשלב האיבחונים וכשהעין שלי היתה במצב קריטי ונאלצו לעשות ניקורים ע"מ לשחרר לחץ. בעקרון אני לא מתכננת ניקור בזמן הקרוב, אם כי הרופאה ממליצה לי לבצע מה שנקרא "ניטור" שזה במשך 48 שעות מחט בראש (שמוחדרת בניתוחון) ע"מ למדוד את הלחץ. כרגע מצבי סביר ע"כ איני הולכת לבצע משהו משמעותי. ה. גם לי ברזל 13 (טווח נמוך של נורמה=50) המוגלובין 9. התחלתי אתמול עירוי של ונופר- וזה באמת אחלה תדלוק, ומצבי הכללי השתפר. ו. אני מאד מזדהה איתך , גם אצלי הכאבים הם עורפיים, כאלה מין שכואב כל הזמן וניתן לסבול בימים בינונים (רק כשמגיעים ימים קשים אפשר להתחרפן..) אבל בסוף יום את מרגישה גמורה, כי הכאב נסחב עליך כל היום... עכשיו תורי לשאול..: א. האם גם אצלך יש ימים טובים וימים רעים מבחינת הלחץ בראש? ב. האם הלחץ בראש הוא הנושא שכרגע הכי מציק לך? ג. האם ערכו ברור לבדוק האם הלחץ בראש הוא תוצאה של לופוס או סטראוידים או משהו אחר? ד. האם נטילת פרדניזון במינון גבוהה לא עזרה לך? ואילו תרופות נוספות את נוטלת כרגע?