ברזל לטבעוני

ברזל לטבעוני

בן שלי - בן 21, טבעוני מזה 10 חודשים, ובבדיקת דם התגלה שהברזל שלו נמוך.
החל מיום חמישי יהיה בחופשת שחרור מצה"ל, וסוף סוף יאכל בבית אוכל נורמאלי מגוון ועשיר (בניגוד למה שהיה עד עכשיו, תפריט דל ועלוב של לוחמים טבעוניים, נקודה שחורה לצה"ל, אבל זה כבר נושא אחר...)

אשמח להמלצה של מזונות עתירי ברזל שמתאימים לטבעוניים.
אם אפשר גם השילובים שמותר ואסור (יש מזונות שמורידים את הקליטה של הברזל)

ובשבילי - הצמחונית - אם יש מזונות כאלה שכוללים חלב וביצים, אז אני אשמח לשמוע גם עליהם.

מקורות צמחיים טובים לברזל

הם בעיקר קטניות (רצוי מונבטות), עלים ירוקים למינים, אגוזים וזרעים.

לא מומלץ לשלב מוצרי חלב עם מאכלים עתירי ברזל, כי החלב מפריע לספיגה. כנ"ל גם לגבי קפאין ומוצרים שמכילים אותו.

ladybug6

New member
רק כדאי לציין

שמכל קבוצת מזון שציינת (קטניות, עלים ירוקים וכו') יש כאלו שמכילים כמות יפה של ברזל ויש כאלו שהכמות זניחה מאוד, אז כדאי לבדוק באינטרנט לגבי כמויות ברזל במזונות שונים. למשל נדמה לי שבגרעיני אבטיח יש יותר ברזל מבאחרים (צריך לבדוק את זה, לא בטוחה ב-100%). בצימוקים נדמה לי שיש הרבה, וגם במשמשים מיובשים, ואולי בדבלים, לעומת פירות יבשים אחרים. בפטרוזיליה מיובשת יש כמות יפה של ברזל וכן בעשבי תיבול שונים.
וכן לקחת בחשבון שיש כמה מזונות שהספיגה מהם לא מוצלחת בגלל מעכבי ספיגה כמו סידן וחומצות - בין המאכלים האלו מצוי התרד הנא (במבושל הברזל יותר זמין), והטחינה המלאה. בקטניות יש ברזל אבל אם מנביטים אותן או לפחות משרים במים, זה משפר את הספיגה של הברזל.

הסידן הוא שמפריע לספיגה

כדאי לצרוך ויטמין C יחד עם מנת הברזל על מנת לעודד את הספיגה.
גם בטחינה יש לא מעט ברזל וטחינה שהוכנה כמה דקות לפני האכילה ויש בה הרבה מיץ לימון זה משובח.

ladybug6

New member
היי, ראיתי שענו לך בהרחבה

בפורום השכן,
אני רק מחזקת את הדברים שנאמרו שם ומזכירה שחשוב להפריד את המזונות עתירי הברזל מקפה וקפאין לסוגיו, וכן ממוצרי חלב ומוצרים עתירי סידן, כי אלו מפריעים לספיגה. ושחשוב לצרוך ויטמין סי עם הארוחה (גמבה, עגבניות, פירות כמו קיווי, גיואבה, תותים, פירות הדר..)

לא קראתי לפני שעניתי

למעלה