ברזל נמוך אצל בני בן ה5

pratit

New member
ברזל נמוך אצל בני בן ה5

בבדיקת ברזל האחרונה יצא לו 12.4 הבעיה שבררן מאד באוכל .לאנ אוכל ירקות .בשר למיניו וביצים מזונו מאד מצומצם אוכלבעיקר פירות :בננות תפוחים ותפוזים שניצל ,איטריות ברוטב אדום ,פיצה ,גמדים ( החדשים) ולחם עם גבינה לבנה ,אוהב גם מאד חלב יכול לשתות ולאכול גבינה לבנה 5 אחוז במידה לא קטנה . אשמח להמלצות כי עכשיו לאחר כשבועיים לערך של תיסוף של טיפטיפות 20 טיפות ביום הברזל עלה רק ל 12.4 מ12.1 אשמח להמלצות קניתי למשל שוב דגנים מלאים בתיסוף ברזל וגם טחינה שיודעת שלא אוהב אך אנסה להגיד לו שזה כמו סוג של תרופה אשמח להמלצות כי הרופאה רוצה שוב לקחת ברזל מהוריד בהקדם כולל הפרוטינים לבדיקה ואני די לחוצה אשמח לתשובות אפשרי בהחלט גם לתיבת המסרים שלי תודה

ברזל לא נספג עם מוצרי חלב- תוציאי לו אותם

היי פרטית, איך אמת הפריטין שלו? למרות שעבדתי פעם בחברה שמייצרת את טיפות הברזל האלו, אני לא ממליצה עליהן כמקור לברזל. נסי להוסיף לו יותר בשר. מהתפריט שלו הוא אוכל רק גלוטן וחלב מסוגים שונים. בחלק מהילדים גלוטן מעכב ספיגת ברזל ובחלק מהילדים מוצרי חלב וחלב מעכבים ספיגת ברזל. זה שהוא אוכל פירות זה יופי, אם כי האינדקס הגליקמי שלהם דומה לשל הפיצה והפסטה. ברזל מוצלח יותר הוא ברזל קשור אמינו ובארץ יש כזה מתוצרת סולגאר, שדווקא מוצר טוב. לחלק לו אותו במזון ללא מוצרי חלב. ספציפית יותר, אם יכנס לדיאטה ללא גלוטן וחלב, הוא יעלה מהר את הברזל שלו.

Joe 83

New member
חלב לא פוגם בספיגת ברזל כלל

קיים איזשהו מיתוס על אודות עיכוב ספיגת הברזל בידי הסידן שבחלב ובמוצריו. אלא שזה בכלל לא נכון. בלימודי תזונה מלמדים שככל הנראה, ההשפעה של הסידן בחלב על ספיגת הברזל לא משמעותית כשבוחנים את כלל התזונה לאורך זמן (להבדיל מארוחה בודדת). במחקר רפואי נמצא כי שתיית כוס חלב בשלוש הארוחות העיקריות ביום, במשך 4 ימים, או כמות דומה של סידן ממזון מועשר או מתוספי תזונה, לא השפיעה על ספיגת הברזל. לפיכך, אין שום סיבה שתמנעי מהילד חלב ומוצריו, שמוכחים כבריאים מאוד לגוף (מספקים סידן, מאזנים משקל, מונעים מחלות).

תודה על המידע.

הערה - יש מספיק סיבות טובות לילדים אוטיסטיים להימנע ממוצרי חלב, גם בלי קשר לברזל.

מוצרי חלב לא מומלצים בכלל לילדים- מהרבה סיבות

שלום לך ג'ו, אינני יודעת מי אתה ומה הידע שלך אך אתה נמצא בפורום הביו רפואי והפורום הזה אינו מצדד באכילת מוצרי חלב אצל ילדים אוטיסטים בכלל. אז אני ממליצה לך לקרוא קצת את מאמרי הפורום וקצת יותר על הגישה הביו רפואית. מןצרי חלב אינם בריאים למערכת העיכול, אינם בריאים למערכת הנשימה ואינם בריאים לתפקוד המוח בילדים ובוגרים עם אוטיזם. יש על כך הרבה תיעוד ולגבי הנושא של ברזל- המקור המועדף עלי הוא מרכז לינוס פאולינג שגם קיבל פרס נובל על המחקר והעשייה שלהם בתחום זה. אני מצטטת לגבי ספיגת ברזל וסידן: "Calcium When consumed together in a single meal, calcium has been found to decrease the absorption of iron. However, little effect has been observed on serum ferritin levels (iron stores) with calcium supplement levels ranging from 1,000 to 1,500 mg/day (7, 11)." ולגבי מוצרי חלב, האזהרבה המתייחסת מכוונת אל ברזל דו ערכי שהאפיניות שלו והספיגה שלו יורדת בנוכחות מוצרי חלב. ברזל נספג מצויין עם ויטמין C חומצי ועם בשר והרבה פחות עם מוצרי חלב. גם ברזל תלת ערכי המחובר למולקולות סוכר מושפע מכך, אך הרבה פחות. ולמרות זאת, ברזל קשור אמינו משפיע פחות על מערכת העיכול ולכן נספג טוב יותר. הערה נוספת לגבי הברזל, הוא בהקשר לגלוטן באלרגיים. נמצא שאצל חולי צליאק, שבמחלה יש השטחת זיזים של הווילי של המעי, יש ירידה משמעותית בספיגת הברזל. כאשר מוציאים גלוטן מהתפריט שלהן והדלקת במעי יורדת, אז הספיגה משתפרת. לכן אני כן ממליצה לעשות בירור ובדיקות. לגבי הברזל של סולגאר, שצירפתי לך קישור, עדיך לחלק לו קפסולה לפעמיים ביום ולתת חצי קפסולה כל פעם עם קצת מיץ. לתת עם ויטמין C חומצי שיש במציצה, דובונים, או כדור ללעיסה. לא יותר מ-150-200 מ"ג כל פעם ולא אחרי שבע בערב כי זה מעורר {הויטמין C) כדאי מאד לתת MB12 שיש בארץ אצל יעקב באבקה ואפשר לתת גם בזריקה לשיפור ספיגה. נותנים בלילה כשהוא ישן. מייק הרוקח מייצר אותן.

pratit

New member
תודה לתלמה היקרה

אבקש בדיקה לצליאק ואנו התחלנו עכשיו ברור עם הרופאת משפחה .מה גם שביצים כפי שהם כביצה איננו מוכן לאכול כלל אתמול עשיתי לו לחם מטוגן עם ביצה אכל מספר חתיכות לא אהב במיוחד אך ניסיתי .ואחכ הקיא לי את הכל האם את יודעת ממה יכול לנבוע? המלצותיך לכיווני הבירור? אלו בדיקות לדרוש מהרופאת משפחה לעשות ? אשמח לתשובותיך גם במייל .אנימאמינה גדולה בתזונה נכונה אך בין זה לבררנות של אוכל ושבני אינו מוכן לאכול ירקות כלל (גם לא מרוסקים)וביצים שאלו אני מבינה בעיקר האלטרנטיבות לגלוטן ולמוצאי החלב איך לגרום לו לאכול את הדברים הללו גם כושר השיכנוע לא תמיד עוזר והרי לא ניתן ולא רצויי להכריח אשמח לטיפים שלך בכל הנידון ,אם אפשרי הארות במסרים כל מה שאת יכולה לתת שיכול לעזור בתודה יקרה פרטית.

אם ילד מקיא מזון הוא אלרגי אליו במרבית המקרים

היי פרטית, אצלי הילד הגדול התנגד לביצה במרבית צורותיה וכשעשינו לו בדיקות לאלרגיה למזון, התגלתה אלרגיה לביצים. אני ממליצה לא לתת ביצים לילד שמגיב אליהן בהקאה. אם את רוצה להיות בטוחה, הוציאי ביצים לחלוטין למשך חודש או חודשיים, ותוציאי גם את כל המזונות המכילים ביצים, כמובן. ואז תני לו עוגה ביתית עם 5-7 ביצים ותראי איך הוא מגיב אליה כי אז אין מרקם ריח או גורם בטקסטורה ובמרקם שיכול להרתיעו, ואם תהיה תגובה לעוגה, אז קרוב לוודאי שיש רגישות לביצים. תגובה יכולה להיות במעי או בצורה רגשית\התנהגותית.

pratit

New member
תודה למגיבות היקרות

לגבי בשר זה ממש בעייתי אצלו ,טחינה גם ניסיתי וירק לי מהפה . סלק דווקא אוהב ודגנים של צריוס מוכן לאכול חשבתי על הוספת שומשום כמעטפת עם הפירוררי לחם לשניצל? תלמה האם הברזל של סולגר קשור האמינו הוא לילדים ? ואם תוכלי לתת לי את שמו המדוייק ? ואם יש לך עוד טיפים בנושא אשמח לשמוע בהמון תודה לשתיכן יקרות .

למעלה