ברזל נמוך אצל בת שנה

klavtulit

New member
ברזל נמוך אצל בת שנה

במסגרת ספירת דם של גיל שנה נמצא אצל בתי מדד נמוך של המוגלובין: 10.8. בהמלצת הרופאה העלנו את מינון טיפות הברזל ל- 10 טיפות ביום. כעבור חודש עשינו בדיקה נוספת והתוצאה היתה: 10.7. כתוצאה מכך היא שלחה אותנו לבדיקות מקיפות. בצענו אותן כעבור שבוע ותוצאות רב המדדים היו בצד הנמוך של הסקאלה, אך עדיין בתוכה, למשל: WBC: 7 HCT: 34 LYM%: 51 BASO %: 0.4 LYMP.abs: 3.6 EOS.abs: 0.1 BASO abs: 0 MACRO%: 0.1 HYPER%: 0.5 MICRO%/HYPO%: 0.4 שני מדדים היו מחוץ לסקאלה, והם: IRON: 15 CREATININE: 0.21 נתון מעניין הוא ההמובגלובין, שעמד על 11.3. יש לציין כי התזונה שלה טובה. כלומר היא מגוונת והיא בסך הכל אוכלת מהכל (ומקבלת הנקה, אך כמובן לא כארוחה, אלא לפני שינה וכו'). ה"בעיה" היא שהיא אוכלת כמויות קטנות ובתדירות גבוהה: בערך כל שעה וחצי. כך היה מאז ומעולם, גם כאשר ינקה בלעדית. כיום היא שוקלת 8.5 קילו - זה בפני עצמו לא מטריד אותי מכיון שאני רזה וקומפקטית בעצמי, אך בחודשיים האחרונים לא עלתה במשקל, למרות שלא חלה ירידה בתאבון שלה. לא ברור לי ממה נובע המחסור בברזל, בעיקר כשהיא אוכלת מהכל ללא בררנויות מיוחדות, ומידי יום אוכלת פרוסה עם טחינה גולמית ועוד. לא אוכלת יותר מידי מוצרי חלב או קפאין שיפגעו בספיגה. איך מגלים בעיה בספיגה ואיך מטפלים במידה ויש ? האם רק מעלים מינון ברזל ? מבחינה התנהגותית היא חסרת מנוחה, מקטרת הרבה, גם לאחר שאכלה-שתתה-ישנה-וכו. האם יש קשר בין עצבנות לבין מחסור בברזל ? מבחינה ויזואלית היא נראית לי הרבה זמן חיורת מעט. כעת הרופאה המליצה על העלאת מינון הטיפות ל- 16 ביום. אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית שלך בנוסף לכל הנאמר לעיל. תודה רבה !

ספירת דם

לילה טוב ושבוע טוב, ראשית הסיבה השכיחה ביותר להמוגלובין נמוך= אנמיה נובעת מחסר. באופן כללי התינוקות נולדים במשקל מסוים ובגיל שנה הם שוקלים פי 3 ממשקל לידה המשמעות היא שיש להם גם פי 3 דם שהם צריכים לייצר ולכן הדרישה לברזל היא גבוה. באופן כללי הגוף יודע לספוג את הברזל בצורה המיטבית מבשר ותינוקות עד גיל שנה אינם אוכלים מספיק בשר ( עוף לא עשיר בברזל) לכן אנו מוסיפים לתינוקות ברזל מגיל 4 חודשים ומבצעים ספירת דם בגיל שנה (לידע כללי לא בכל העולם כך נהוג). כאשר בבדיקות דם יש עדות לאנמיה השלב הראשון שיש לבצע הוא להעלות את מינון הברזל ממניעתי 6 טיפות ליום לטיפולי יש לתת למשך חודשיים ורק אח"כ לבצע ספירת דם. לפי משקל בתך הייתי נותן לה 20 טיפות המהוים 50 מ"ג זה יהיה המינון הטיפולי וחוזר על ספירת דם בעוד חודש וחצי לערך ולאור העובדה שציינת שהיא קטנה והיא מקטרת הייתי מוסיף בדיקה גם לצליאק לאור הקשר שבין אנמיה מחסר ברזל וחוסר גדילה מספק. בריאות רבה ושבוע טוב

klavtulit

New member
שבוע טוב, תודה רבה לתשובה !

גם הרופאה שלנו העלתה חשד לצליאק (לא זוכרת אם כתבתי זאת בהודעה המקורית), ואכן בעוד זמן מה עלינו לחזור על הבדיקות ובין היתר לצליאק. אם אפשר, יש לישאלה נוספת - האם מהתוצאות שכתבתי למעלה, ראית משהו שיכול להחשיד לצליאק ? כלומר מעבר להתנהגות שציינתי וגודלה. תודה רבה.

המשך

חוסר עלייה מספק במשקל, אנמיה, אי שקט כולם מחשידים לצליאק והשילוב שלהם יחדיו מעלה יותר את החשד. בריאות רבה ושבוע טוב

למעלה