ברזל

ברזל

שלום אני יוצאת לטיול של כמה חודשים טובים במקסיקו, צמחונית, ומכינה את עצמי לאפשרות שהתזונה שלי לא תהיה כל כך טובה. הפריטין (feritin( שלי מאוד מאוד נמוך ואני רוצה להתחיל לקחת תוספי ברזל, ויטמינים. אני נמצאת כרגע בארה"ב ואין לי אפשרות לראות רופא שירשום לי אותם. בעבר, לפני שהייתי צמחונית לקחתי כדורי ברזל. השאלה שלי: האם יש כמות מינימלית אך אפקטיבית של ברזל שאוכל לקחת שלא תעשה לי נזק כמו עצירות וחריקת שיניים ותועיל לי? כרגע אני לוקחת: coq10, b-12, hair nail skin ושותה כף של שמן אומגה 3 (רק למקרה שלא תהיה התנגשות בין כדורי הברזל למה שאני לוקחת) המון תודה על תשומת הלב גולדי

d a p h n a

New member
תוספי תזונה אינם דורשים מרשם

תקפצי לבית המרקחת הקרוב ביותר ותוכלי לרכוש אותם. אני לא חושבת שמישהו כאן יכול או רוצה לתת לך עצות רפואיות אם יש לך מחסור רציני בפריטין. זה משהו שכדאי לשאול רופא (אולי תוכלי להרים טלפון לרופא שלך בארץ ולשאול מה לעשות?). יש סיכוי סביר שתוכלי לרכוש את התוסף ללא מרשם, את רק צריכה לדעת איזה מרשם. באופן כללי, בלי להתייחס לבעיה הפרטנית שלך, במולטי-ויטמינים הסטנדרטיים (צנטרום ודומיהם) יש ברזל, וגם בי-12. אני לא יודעת אם יש שם כמות מספקת בשביל הבעיה שלך, אבל זה נראה לי כמו הפתרון המיידי הפשוט ביותר.

איך אץ יודעת שהפריטין שלך כיום נמוך?

אגב, פריטין נמוך בפני עצמו אינו בהכרח בעיה שדורשת התייחסות. אם ההמוגלובין תקין וכל מדדי כדוריות הדם תקינים, אין בעיה עם פריטין נמוך. כך שהנתון של הפריטין תלוי גם בנתונים אחרים.

למעלה