ברזל

a t s

New member
ברזל

בתי בת שנה וארבע, וסובלת מחוסר דם. יש לי שתי שאלות בנוגע לטיפות ברזל: 1. כמה טיפות ברזל לתת לה (היא שוקלת כעשרה ק"ג)? 2. מתי רצוי לערוך שוב ספירת דם לבדיקת המשך מתן הברזל? תודה מראש,

אנמיה

תינוקת בת שנה ו 4 חודשים הסובלת מחוסר דם צריכה להבדק על ידי רופא. יש להעריך האם המחסור משמעותי ואם כן ןברר מה הסיבה. יש סיבות שונות לאנמיה ( חסר דם ) בילדים. לא בהכרח הסיבה תמיד חסר ברזל למרות שזו סיבה שכיחה. המינון המקובל למתן ברזל הוא 5 מ"ג לק"ג. בכל לשון של בקשה- בדיקת רופא ילדים והערכה לגבי הצורך בבדיקות נוספות

a t s

New member
תודה, ועוד תוספת

קצת נלחצתי מתשובתך. בשבוע שעבר היינו אצל הרופא לאחר שהיה לה חום מאוד גבוהה במשך ארבעה ימים. הוא עשה ספירת דם לשלול דלקת וכששאלתי לגבי הברזל הוא אמר שהוא נמוך ושכדאי לתת לה ברזל. קצת רקע: היא עדיין יונקת. אוכלת מוצקים ולא נתתי לה אף פעם ברזל (בשיא טיפשותי) כי חשבתי שלתינוקות יונקים זה לא הכרחי. מסתבר שטעיתי! לאור מה שהוספתי, איזה בדיקות כדאי עוד לערוך, מה לבקש מהרופא תודה מראש אמא (קצת) מודאגת

תשובה

צר לי שנלחצת - זו לא הייתה כוונתי. היו חסרים לי הרבה פרטים. לשם הדיוק- ניתן לשער מספרית הדם שמדובר בחוסר ברזל- לא ניתן להיות בטוחים אבל הסיפור שלך מאוד משכנע שזה הכוון. לעת עתה הייתי מוסיפה לה ברזל כפי שודאי אמר הרופא. וחוזרת על בדיקת הדם בעוד כ 3 שבועות. על פי התוצאות - לא רק ההמוגלובין אלא כל מיני מינים של ערכים שמופיעים בפריה ניתן לדעת האם הטיפול יעיל. לעת עתה אינני וראה טעם בבדיקות נוספות.

למעלה