ברז חשמלי מרעיש

אחד הברזים החשמליים מרעיש בזמן פעולה ועוצר לסירוגין. זה לא קורה בהפעלה ידנית-רק בחשמלית. החלפתי ברז אך אין שינוי. למישהו יש פתרון?

PPHBH

Member
מכיוון שלא סיפקת שום פירוט אני רק מנחש שיש בעייה במתח שהבקר/מחשב מספק לברז. הייתי מתחיל בלבדוק את החיבורים לוודא שאין מגע רופף ולאחר מכן בודק את המתח (עם מד מתח) בהנחה ובנמצא ואתה יודע כיצד.

בהצלחה

תודה, זה באמת נראה כך, אבל החלפתי את הגיד לברז, בדקתי חיבורים ואפילו החלפתי שקע..כאמור לא קורה בהפעלה ידנית

PPHBH

Member
שאתה כותב הפעלה ידנית, האם אתה מתכוון לידית הקטנה שנמצאת על הברז עצמו וסיבוב שלה (שמאלה או ימינה) פותח את הברז , לזה כוונתך ?

PPHBH

Member
אם כך זה מתכנס לתקלה בבקר עצמו. ברז זה לא כי החלפת, החלפת את הגיד לברז (אני מניח שאלו החוטים מהבקר עד לברז) ולא פתר, בדקת חיבורים ואפילו החלפת שקע (לא ממש מבין איזה) ולא עזר.
מה נשאר ? הבקר...
אני לא מכיר את בקר הגלקון הזה, אך אם יש לו ספק חיצוני הייתי מנסה להחליפו, אם הוא מתחבר ישירות לחשמל אז כנראה הבעייה בבקר עצמו.
אם היה לך מד מתח הייתי מציע לבדוק את המתח שיוצא מהשקע לראות שהוא ברמה הנכונה והאם הוא יציב (שהרי לטענתך עוצר לסירוגין).
נסיון נוסף, הברזים הללו עובדים על מתח DC או AC (רשום על הברז עצמו) ?
הייתי מנסה לספק להם מתח ממקור אחר (מצבר למשל) ורואה אם הם עובדים באופן תקין. קח בחשבון שברז DC דורש לפתיחתו פולס מתח , כלומר חיבור לפרק זמן קצר בצורה הבאה, חיבור נניח + לחוט אחד ו - לחוט השני ולצורך סגירה יש להחליף קוטביות ולתת פולס, החוט שקודם קיבל + עכשיו יקבל - וכנ"ל השני.
לברז AC זה לא משנה איך תחבר את החוטים אך הוא חייב לקבל חשמל כל זמן פעולתו.

מקווה שזה עוזר במעט.

נראה שאנחנו מתקרבים לפתרון...תודה רבה לך אדון PPHBH..
יש לו ספק חיצוני ובטריה 9V. ניתקתי את החשמל וזה מרעיש עם הבטריה.
בינתיים ראיתי שיש אינדיקציה לקצר, וגם סימון של טיפה מעל ברז 1 שהוא הבעייתי.
אז הבעיה בבקר? או טעיתי בחיבורים? (אני לא גנן..סתם מישהו עם חצר)
או אולי בברז החשמלי. קניתי שני ברזים זהים והחלפתי בינהם. אולי הסידרה דפוקה...

1623831856987.png 1623831885166.png

PPHBH

Member
שוב, אני לא מכיר את הבקר הזה. הבקר שלי הוא פרי פיתוח עצמי.
עשיתי חיפוש לפי 8004 -AC4 שמופיע על הבקר שלך ולפי הבנתי הוא מתחבר לברזי AC
הכי פשוט לאמת סופית האם הבעייה בבקר עצמו הוא לחבר מתח חיצוני לברז, פשוט נתק את זוג החוטים של הברז הבעייתי מהבקר וחבר לסוללה 9V , זה מתח נמוך משמעותית אבל יתכן שיספיק. באם הברז פועל אז ברורה היכן הבעייה. אם עדיין לא יפתח הייתי מנסה עם ספק כלשהו של 12V (טלפון נייד/צעצוע או משהו דומה) ומנסה.
גם אם תגיע למסקנה שהבעייה בבקר, בכל זאת שווה לנסות להחליף את הספק החיצוני והסוללה למרות שלדעתי הסוללה משמשת לגיבוי נתונים (סתם השערה).

קראתי שוב את הודעתך ורשמת ברז מרעיש, האם הברז שקנית הוא מתאים ? אני חוזר, יש שני סוגי ברזים, AC ו- DC , שים לב (רשום על מדבקה בברז) שהברז החדש תואם את הישנים שעובדים טוב, יתכן שהרעש קשור לברז לא מתאים.
להבנתי הברזים אצלך צריכים להיות מסוג AC, יתכן שמספר הדגם 8004AC4 מרמז שהוא מפעיל ארבעה ברזים מסוג AC.
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:
הברזים הם DC. רואים גם בתמונה. לבקר יש חיבור לחשמל עם טרנספורמטור ל-24V.
אני גם לא מבין מה זה ברז AC. למה לחבר ברז השקיה לזרם חילופין?

טוב, נראה שטעיתי בבחירת הברז.
החלפתי את הסלונאיד של הברז הבעייתי עם זה של הברז הישן והבעיה נפתרה.
אין לי כל כך הסבר לזה...

תודה לך על ההכוונה.

PPHBH

Member
ההסבר מצריך הבנה בסיסית בחשמל. DC זה מתח/זרם ישר (DIRECT CURRENT) הווה אומר הזרם זורם מצד ה+ לצד ה- באופן קבוע כל הזמן.
(AC (ALTERNATE CURRENT מציין מתח/זרם חילופין, כלומר פעם הזרם זורם מצד ה+ לכיוון ה- ולאחר מכן הכיוון מתחלף והזרם זורם מצד ה- לצד ה+. מהירות ההתחלפות בשניה זה התדר.
כמו שרשמתי לך ברז DC דורש לפתיחתו פולס מתח DC (הפולס מתחלף בקוטביות וכך מתבצעת פתיחה/סגירה) , ואילו ברז AC זה לא משנה איך תחבר את החוטים אך הוא חייב לקבל חשמל כל זמן פעולתו.
לכן הבקר שלך שאמור להפעיל ברזי AC, נותן מתח חילופין כל הזמן ואילו ברז ה- DC שאמור לקבל פולס מתח למעשה קיבל מתח מתחלף כל הזמן לכן ההסלונאיד ריטט בתדר 50HZ (חמישים פעם בשניה).
הסיבה לשימוש בברזי DC היא חיסכון בחשמל, הברז לא אמור לקבל מתח כל הזמן אלא פולס לצורך פתיחה ופולס לצורך סגירה ולכן הוא יתאים לבקרים שעובדים על מצבר/סוללה/סולארי היכן שחיסכון בחשמל הוא קריטי, מה שכן הוא יקר יותר מ- AC.
AC מן הסתם יהיה פופולרי יותר במקום שצריכים הרבה ברזים ויש חיבור לחשמל ואז חיסכון בחשמל זה לא שיקול אלא דווקא החיסכון במחיר.

שמח שתרמתי ולו במעט

למעלה