ברחה לי הפקידה...

gao xing

New member
ברחה לי הפקידה...../images/Emo4.gif

עוד ניסיון כושל של מציאת פקידה דוברת אנגלית ועם טיפטיפה בטחון עצמי. אני בעיקרון לא מתערבת בכל מה שקשור לעובדים הסינים ותנאי העסקתם (בשביל זה יש סיני אחר שאחראי לעניינים מסוג זה) אבל נראה לי שהגיע הזמן שאני אתערב ואביע דעתי..... בעיקר במהלך ראיון עבודה. הודיעו לי שסוף סוף מצאו פקידה ראויה למשרד. בת 23, בוגרת אוניברסיטה (תואר של business English כמובן
) נחמדה, אסתטית ואדיבה. אתמול היה יומה הראשון במשרד ונראה על פני השטח כי היא מתאקלמת ועם הזמן תהווה תוספת יעילה למשרד. הבוקר בדרכי לעבודה צלצלתי אליה ושאלתי לשלומה. היא גיגמגה בלחץ, אמרה “sorry , my English is so poor” וניתקה את הטלפון . רבע שעה לאחר מכן הגעתי למשרד ונדהמתי למצוא עמדת קבלה ריקה ומחשב כבוי ..... איפה XIAO JIE שלי ????? מסתבר שהיא החליטה שהיא לא עומדת בלחץ והדרישה לשפה האנגלית ופשוט ברחה..... רק שאלתי לשלומה....מה היא נהבהלה כל כך??? מישהו יכול להסביר לי איזה אנגלית בדיוק הם לומדים במהלך 4 שנים באונברסיטה במגמה של business English כאשר הם לא מסוגלים לנהל שיחה ברמה בסיסית???

Mei11

New member
ה-ם מ-פ-ח-ד-י-ם...

א. יכול להיות שזה תירוץ והיא פשוט מצאה עבודה טובה יותר? ב. הבעיה היא לא רק בשיטת הלימוד, אלא במנטליות... תלמידים כמעט לא שואלים שאלות בשיעור כדי לא להביך את עצמם, שינון יותר חשוב ממקוריות, וחוץ מזה שאין להם כ"כ הרבה אפשרויות להתאמן, כולם מסביב סינים. הם פוחדים לדבר, כדי לא לשגות, בניגוד גמור ל"חוצפה" הישראלית. הרבה פעמים האנגלית שלהם הרבה יותר טובה ממה שהם חושבים, אם הם רק מעיזים לדבר..

kiCkiC

New member
צריכה פקידה?

אני דוברת עברית, אנגלית וספרדית ברמת שפת אם... אם דחוף לך מזכירה, אני פה
מבטיחה לא לברוח (בלי הודעה מוקדמת)

gao xing

New member
אם היית דוברת סינית ברמת שפת אם....

הייתי חוטפת אותך לעבודה!!

A Wang

New member
אני דובר סינית כשפת אממ...

או כשפת חברה... אבל היא יודעת קנטוניז ויש לה מנדרין גרועה בחצי שנה האחרונה ברחו לי כמה עובדים בד"כ זה קורה בימים הראשונים שלהם בראשון נעלבתי עמוקות אח"כ פשוט לא לקחתי את זה אישי (כי זה באמת לא) הם פשוט מפחדים מהצל של עצמם ומשקשקים מהצל שלך ככה שלומר לך שלא בז*ן שלהם לעבוד אצלך זו לא אופציה אז走了 ואללה! רואים כאן סינית! ממשק טוב, אין מה לומר מזל טוב על הפורום, אתם יכולים להתקשר לסגור איזה פינה אחת שנשארה פתוחה במיוחד עם אMור שלא שמעתי ממנו כלום עד היום...

gao xing

New member
איזה הפתעה!

מאוד מעריכה
לעניין הפקידה - כנראה שאתה צודק. מחר אמורה להתחיל מישהי חדשה ואני תקווה שהכל יסתדר והכי חשוב....שלמעט אנגלית יהיה לה קצת בטחון עצמי כי זה ממש נורא שלרוב אין להם בכלל. אני בטוחה שהן מסוגלות לעשות כל כך הרבה יותר ממה שהן עושות אבל מונעות מעצמן כי הן בטוחות שהן לא מספיק חכמות/ יעילות/ מוצלחות ועוד..... (איפה האמא הסינית בשיקוף פולניה שתגיד "את הכי מוצלחת???") כאלו בעייתיות הסיניות...... וכמה חבל.

אMור

New member
לי היום הגיעה אחת חדשה...

שלחתי אותה לברר משהו במשרד ליד וחזרה אחרי רבע שעה... התקשרתי - הטלפון שלה סגור...
אחרי 20 דקות חזרה ואמרה ששלחו אותה משם למקום אחר ואח"כ למקום אחר - ולקח לה הרבה זמן לחזור... אמרתי לה: "חשבתי שברחת הביתה..." בתום היום הראשון, היא אמרה לי שהיא מאוד מרוצה ושמחה שהגיעה אליי... נקווה שיחזיק...

כשהגעתי

קיבלנו מוהנדס סיני לעבודה. התפטר מעבודותו, חיכה חודש כיאות, ואחרי יום לא חזר יותר. כן התקשר לבדוק מתי משלמים לו על היום הזה... נאמנים רק לכסף ולביטחון.

למעלה