ברחשים בארגז חול

aclinova

New member
ברחשים בארגז חול

ברגע שהתחיל להתחמם, ארגז החול של החתולים התמלא בברחשים . אני מנקה את החול כל יום, לרוב בבוקר ובערב אבל זה לא עוזר. האם יש פתרון?

Yukita

Active member
מנהל
יש לציין

שכעת החרקים (וגם חיות קטנות אחרות שפחות שמים לב אליהן) חוגגים - אחרי חורף קר, הטמפרטורות עלו כמעט בבת אחת וכל ביצי החרקים בקעו למעשה יחד. יש המון חרקים כעת בכל מקום.
&nbsp
מה שען, אצלנו לא הופיעו בארגז החול. אולי כדאי להשליך את כל החול בארגז, כנראה הוא מכיל ביצים, לשטוף את הארגז ולשים חול חדש, בתקווה שזה יגמור את הסיפור.

aclinova

New member
כן, הם מופיעים תמיד כשמתחיל

להתחמם.
אני אחליף את החול. אני תוהה- האם כמה טיפות של חומץ על החול יעזרו להרחיק את הברחשים להבא?

אלישבע777

Well-known member
רעיון לטיפול

לא ידוע לי על ברחשים בארגז החול. האם הם מעופפים? אולי אלה תולעי מעיים, של החתול?
ישנם זבובים מהמין "בוהקן ירוק" שצבעם ירוק מתכתי מבריק. הבוגרים מעופפים וניזונים מכל מה שהם מוצאים וגם מהפרשות וגם מתרבים בבשר ובהפרשות. מהביצים יוצאות רימות ( זחלים) לבנים קטנים. הם יוצאים מן הקופסא ( או מפח האשפה) כדי להתגלם בפינות החדרים. מהגולם בוקעים הזבובים. הזבובים מתרבים בבית ( במזון רטוב של החתול, בהפרשותיו ובפח האשפה) וכמעט שאינם נכנסים מבחוץ.

מכל מקום, הוספת כף או יותר (צריך לנסות) לחול, של אבקת סודה לשתיה, עשוייה לעזור. היא תשמיד תולעים או רימות ( יש הבדל) , וגם משמידה חיידקים ובכך מנטרלת ריחות של הפרשות. אפשר לפזר את האבקה מסביב, למניעת ריחות. אפשר אפילו לשים מעט, בנעליים צבאיות או נעלי ספורט למניעת ריחות.

aclinova

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

ברחשים שמתעופפים סביב, ליד ובתוך ארגז החול. לא זבובים.
בכל מקרה, החלפתי חול וניקיתי את הארגז. החלטתי לשים פחות חול הפעם כדי שאאלץ להחליף בתדירות גבוהה יותר ואולי למנוע את הופעתם.
תודה

אלישבע777

Well-known member
ברחשים הם יתושים זעירים החיים בקרבת מים

הנקבות עוקצות ולא פעם מעבירות מחלות לבעלי חיים או לבני אדם. הזכרים ניזונים מצוף ואינם עוקצים. הם קטנים מאוד, מתרבים במים וחיים בסביבת מים. ( תקרא בויקיפדיה) הם אינם נמשכים להפרשות בעלי חיים. מה שמעופף בבית אינו ברחש וסביר שהוא כנראה איזו מין זבוב. אם תשלח לי תמונה טובה אולי אוכל לזהות מה זה.
תמצא איזה חומר הדברה שאינו מזיק לחיות. החרקים המעופפים בבית, כמעט בטוח מתרבים בבית. אם החרקים הללו אכן מקורם בארגז החול או נמשכים אליו ( או גם וגם) הייתי ממליצה להוסיף דרך קבע אבקת סודה לשתיה, לחול. תתחיל בכף או שתיים ותראה מה עוזר. אבקת הסודה, משמידה חיידקים ומנטרלת ריחות. אינה רעילה, אינה מפריעה לחתול, אבל תפריע לחרקים המתקרבים להפרשות או לחול. ממליצה לפזר את האבקה בכמות קטנה, גם מסביב לארגז החול וגקם מתחתיו. החרקים יכולים להתרבות גם שם!! מדי פעם לטאטא את סביבת הארגז מהאבקה ולפזר אבקה חדשה. היא תרעיל ביצים וזחלים של חרקים, תחטא מחיידקים, ותספוג לחות וריחות. אבקה זו קונים בסופרמרקט במדף המוצרים לאפיית עוגות. חומר זול ויעיל.

aclinova

New member
המילה ברחשים נועדה לציין מעופפים קטנים ומעצבנים

לא חיפשתי מינוח מדוייק יותר, אבל תודה על ההבהרה.
אני משתמשת בסודה לשתייה הרבה, אבל לא ידעתי שמתאימה גם לארגז החול. החכמתי! תודה

למעלה