ברחתי היום מהעבודה

ברחתי היום מהעבודה

הגעתי למקום העבודה הרגיל, המשעמם והאפרורי שלי שאני עדיין מפחדת לעזוב אותו בגלל "המצב". הוטלה עליי משימה שממש ממש לא רציתי לעשות ומאותו הרגע שהיא הוטלה עליי, הראש שלי היה עסוק במחשבות על איך להתחמק מזה. בסוף ברחתי, בתירוץ הידוע של "אני לא מרגישה טוב". יצאתי מהעבודה, וברחתי למקום שאני אוהבת במיוחד להיות בו: המרכז ליוגה. זה מצחיק, כי ברחתי מעבודה אחת לעבודה אחרת, בהבדל אחד, שבמרכז ליוגה העבודה היא לגמרי התנדבותית ויש שיגידו פחות נעימה, אם כי אני לא חושבת כך. פשוט נעים לי להיות שם ולכן נעים לי גם לשרת ולתת את עזרתי בכל עבודה שדרושה שם. אז הייתי היום במרכז כמעט כל היום, מהבוקר עד שעות הערב. בשיחות שניהלתי שם עם אנשים על חיי היוגה, על האשראם וכו', התבשלו לי בראש מחשבות ותכנונים, לעשות שינוי מהותי בחיים וללכת בדרך היוגה. זאת הפעם הראשונה שאני בורחת מהעבודה. (אני עובדת שם יותר משנתיים). בדרך כלל גם אם רע לי שם אני סובלת בשקט. אני לא אחת שתיצור בעיות משמעת או אחרות במקום העבודה. ובכל זאת היום ברחתי כי ממש לא רציתי להיות שם. במרכז ליוגה אני לומדת בין השאר, קורס של חשיבה חיובית. באותו קורס למדתי שרוב הפעולות שלנו, הן לא מודעות. אז אוליבעצם הבריחה של היום, התת מודע שלי אמר לי שהגיע הזמן להפרד ממקום העבודה הזה. אני לא בטוחה. בעצם איך אפשר לדעת בוודאות? איך אני יכולה לדעת שזאת לא טעות? כשיש כל כך הרבה קולות מסביב, איך אפשר לזהות את הקול הפנימי?

כל קושי הוא הזדמנות צמיחה

נטע אני מכיר את ההרגשה של עבודה מעיקה ( עבור עצמי ) אני מכיר את האווירה במרכז יוגה ( את החוויה שלי שם ) וברור לי שזה לא העניין. החוויות וההרגשות שלי הן לא בהכרח שלך - מה שאני רוצה לומר בשלב ראשון שכדי להיות בטוחה במה אומר לך הקול הפנימי עליך להיות מאד נחושה להמשיך ולהקשיב לו. עשית מעשה מתוך הקשבה ונאמנות לעצמך, כדי באמת לדעת מה בדיוק קשה לך ומה זה אומר - לפעמים אנחנו דווקא כן צריכים להישאר במקום של קושי כדי לעבוד ולהכיר את עצמנו יותר לעומק. אנחנו שם בדיוק בשביל זה. ולפעמים הקושי הוא כמו רעל שפשוט צריך להתרחק ממנו. מה זה אומר לך ? מהי דרכך ? להיכן את לוקחת את השיתוף הזה . . . מקווה שהייתי לעזר, יום טוב, אמיר

תודה, אמיר

כתבת "לפעמים אנחנו דווקא כן צריכים להישאר במקום של קושי כדי לעבוד ולהכיר את עצמנו יותר לעומק. אנחנו שם בדיוק בשביל זה. ולפעמים הקושי הוא כמו רעל שפשוט צריך להתרחק ממנו". ולגבי אתמול, אני לא יודעת אם עשיתי את המעשה הנכון כשברחתי, אולי באמת הייתי צריכה להשאר ולהתמודד עם הקושי. מצד שני כפי שכבר כתבתי זאת פעם ראשונה שאני בורחת, כלומר בעבר היו לי הרבה התמודדויות עם הקושי, שלא ברחתי מהן, למרות שרציתי. כרגע אני נמצאת בעבודה, ולראשונה מזה הרבה זמן, קמתי היום לעבודה בלי חשק. בכל בוקר אני קמה מוקדם ומתרגלת תרגילי נשימות וריכוז, שלמדתי ביוגה, וזה נותן לי הרבה אנרגיה וכח. היום התרגילים השפיעו פחות. פשוט הגעתי לעבודה בלי חשק, אחרי מה שקרה אתמול. יש לי מחשבות על התפטרות אבל מצד שני אני מפחדת לעשות את הצעד הזה, כי בכל זאת אני שוכרת דירה וצריכה את הפרנסה. אתה שואל מהי דרכי? אני חושבת שאני עדיין מחפשת אותה.

הישארות

כדי להכיר את שמתחולל בתוכנו נדרשת גישה / כלים / שיטה, תקראי לזה איך שאת רוצה, למיטב הבנתי החשיבות היא למיקוד הרגשי. מציע לך לנסות את הכלי שבעזרתו אני עובד התבוננות רגשית בהצלחה, תודה על ההקשבה בלב פתוח אמיר דרור

בוקר טוב נטע...

את כותבת: "אתה שואל מהי דרכי? אני חושבת שאני עדיין מחפשת אותה..." זאת הדרך, נטע, כך היא נראית ומרגישה פעם שמחה ופעם כואבת פעם בטוחה ופעם מתבלבלת גם כשאת בורחת, זו הדרך וגם כשאת נמצאת זו הדרך... אתמול הייתי שותפה לשיחה בין שני אנשים על בחורה אחרת שלמדה איתם, בקורס מסוים, ו"פתאום היא הולכת כבר ללמד, איזה זה מן דבר זה... המורה שלנו "לא היתה מרשה לה לעשות את זה..." הם אמרו הסתכלתי עליהם, ואמרתי, "היא הרשתה לעצמה... היא לא זקוקה למורה כדי לקבל אישור על מה שהיא רוצה לעשות..." "מה נכון לעשות" האם להשאר או ללכת, להתמודד או לברוח... איננו רלוונטי כי אם תשארי, תמודדי עם כל מה שאת כבר מכירה, וזה כאילו נראה "קל" יותר ואם תלכי תתמודדי עם כל מה שאינך מכירה וזה מפחיד כל מה שתבחרי, מביא איתו את ההתלבטות, ההתמודדות, כי כך נראית הדרך... תמיד יהיו דברים לא ברורים, וכאלה שנראים ברורים ולבסוף... "יש לי מחשבות על התפטרות "...מביאות את ההתפטרות/פיטורין... כל מה שאת חושבת עליו, בא לידי ביטוי בשטח, ולאו דווקא באופן מילולי... מקווה שתרמתי במשהו

greening

New member
התכוננות לשינוי

קרה לי בעבר שכבר לא יכולתי לסבול מקום עבודה, אבל ברגע שהתחלתי לחפש עבודה אחרת, רק עצם החיפוש כבר הביא להקלה גדולה, ונשארתי עוד, עד שמצאתי משהו אחר. אם תתחילי להכין עצמך לשינוי, למשל, תתחילי לברר על קורס מדריכי יוגה או כיוון תעסוקתי שיותר מדבר אליך, אולי יהיה לך יותר קל להישאר במקום העבודה הזה תוך כדי שאת מכשירה עצמך לכיוון מקצועי חדש. אז יהיו לך גם אופק לצפות לו (נגיד, מועד סיום הלימודים) וגם את התמיכה הכלכלית שאת עדיין צריכה (מקום העבודה הנוכחי). מה דעתך?

תודה לכל המגיבים

אמיר - את התרגיל שהפנית אותי אליו אני זוכרת שעשיתי בזמנו. אני לא זוכרת מה היו אז התוצאות שלו, אך בכל אופן אני מתכוונת לבצע אותו שוב ולראות מה יתפתח מזה. אחזור כמובן עם התוצאות בהמשך.
וגרינינג - לפי איך שהספקתי להכיר את עצמי, אני לא יכולה למצוא עבודה חדשה, כל עוד לא עזבתי את הנוכחית. נכון שתמיד אומרים שזה סיכון ושלא כדאי לעזוב עבודה לפני שמצאתי אחרת, כי אז אני עלולה להשאר קרחת מכאן ומכאן אבל העובדה היא שעד עכשיו הצלחתי למצוא מקומות עבודה רק אחרי שעזבתי את העבודה הקודמת. אני בהחלט חושבת ברצינות על קורס מורים ליוגה. ידוע לי שקורס כזה מתקיים בינואר-פברואר השנה באשראם בבהמאס ואני כבר מתחילה להתעניין בכוון. עדיין קשה לי להאמין שאלך על זה, כי זה באמת צעד גדול מבחינתי, אבל בעצם כבר עשיתי בעבר דברים שלא האמנתי שאגיע אליהם. העובדה היא שבעבודה הנוכחית שלי אני הולכת ונשחקת, ואני יותר ויותר מוצאת את עצמי מתחמקת מכל מיני מטלות שקשורות בעבודה, דבר שלא היה עד עכשיו. אז כנראה שבאמת הגיע הזמן לשינוי.

למעלה