בריאות הנפש

solerion1

New member
בריאות הנפש../images/Emo60.gif../images/Emo53.gif

שלום לכולם!!! בשנה הנוכחית הנני נמצא בהכשרה מקצועית במוסד לבריאות הנפש זוהי שנתי הראשונה בהכשרה וכמובן בלימודים. הייתי מאוד מעוניין לישמוע דעות בעיסוק הסוציאלי בתחום זה אחד השאלות שהתועררו בי היא האם ישנה סכנה בעבודה בבריאות הנפש כלומר מחלקות סגורות וכו' ובכלל האם מישהו ניתקף פרץ של אלימות מצד המטופלים? אין ספק כי תחום זה מרתק ונראה לי שארצה להמשיך בו. תודה תודה

SuperGirl 25

New member
לא עבדתי בבריאות הנפש, אבל...

לגבי שאלתך-"האם מישהו נתקף פרץ של אלימות מצד המטופלים?", השאלה תקפה לא רק לבריאות הנפש. העו"סים חשופים לתסכולים של הפונים ואחת הסיבות שיש שומר בלשכות הרווחה ולחצני מצוקה, היא האלימות של הפונים.

reuthal

New member
בשנה השניה ללימודי

עשיתי הכשרה מעשית בלשכה (לא חשוב באיזו עיר) עו"ס שאני מכירה אישית היתה עו"ס תורנית, הגיע פונה ששייך לבריאות הנפש, אך רצה בכל זאת להכנס. מאחר וערוכים לכך שם, יש מאבטח (מבוגר ובלי נשק -??) וזכוכית מחוסמת. העו"ס הפנתה אותו וכך גם המזכירה לבריאות הנפש, אך הוא התעקש ומשנענה בסרוב הכניס אגרוף לתוך הזכוכית המחוסמת שבמפתיע נשברה. אותו אדם נחתך בעורק ואם לא היה מגיע פק"ס שהיה חובש ועושה לו חוסם עורקים עד שהאמבולנס הגיע, אותו אדם לא היה נשאר בחיים. לעו"סית ולכל המחלקה לקח זמן להתאושש ולחזור לעבודה. כך שבמוסד, במחלקות סגורות כשיש פיקוח אני חושבת שאולי אפילו פחות מסוכן, כך גם חברה שעובדת בכלא חושבת ששם פחות מפחיד מלשכות

dardara

New member
אין ספק שבלשכות הרווחה ,העו"סים

חשופים יותר ,להתנהגויות אלימות של פונים . גם כשיש שורים חמושים ,אין ביכולתם לסיע בהרבה ולצעיר הרב זה שהנשק נמצא עליהם בצורה גלויה אינו מהוה גורם מרתיע . השומרים מוגבלים גם בחסימת כניסתו של הפונה ללישכה ,כי הוא יכול להכנס ברשות אמנם אבל את הבלאגן הוא יעשה מול ותוך כדי שיחה עם העו"ס.

roberto491

New member
שלום לך

אני עוסק 22 שנה בבריאות הנפש ראשית מחלת נפש לא מדבקת כך שאין סיכוי שתצא חולה אם אין לך רקע לזה עכשיו ברצינות רק 10% מהחולים הם אלימים הדעה הזאת שחולי נפש הם אלימים היא לא נכונה זה קשור יותר לרעיון שבמחלה יש חוסר שליטה לםעמים יכול לקרות שחולה פסיכוטי אופך לאלים אש בגלל זה מכנסים אותו למחלקה הסגורה אני יודע וגם קרה לי בהתחלה שחששתי להסתובב במחלקה הסגורה אבל זה היה פחד שלי לא משהו שקשור לחולים מאידך תוכל להנות וללמוד הרבה על פסיכופתולוגיה ולראות התקפים ראשוניים והדרך שהפסיכוזה בה לידי ביטוי כמו להתחיל להבין שבפסיכוזה החולה מבטע משאנשים "בריאים" מבטעים ברגשות ומילים תאמין לי אני פוחד יותר מאוהדי בית"ר מאשר מחולים. בהצלחה

solerion1

New member
שלחתי לך הודעה פרטית מקווה שניקלט

במידה ולא אשלח שוב ותודה

למעלה