בריאות השימוש בנדנדה

• פותח הנושא tobos
  • פורסם בתאריך

tobos

New member
בריאות השימוש בנדנדה

שלום רב, בתי בת חודש וחצי. ברשותנו נדנדה עליה היא מאוד אוהבת להתנדנד, אך אנו חוששים שהנדנוד לא טוב לה. לעתים נדמה לנו שהנדנדה גורמת לה היפנוזה והיא נראית ממוקדת "מדי". האם הנדנוד עשוי להזיק לה? נראה שהוא מאוד מרגיע אותה. תודה.

נדנדה

יכולה רק לומר לך את דעתי אך לא מידע מקצועי. אני לא אוהבת נדנדות מיוחדות ומהפנטות (כמו שהגדרת) במיוחד לא בגילאים צעירים. כמו כן מבחינתי יש הבדל גדול מאוד בין פעוט שיושב בנדנדה (כמובן חשובה הזווית של הישיבה) לכמה דקות כדי שההורה יוכל לאכול או ללכת לרגע לשרותים בזמנים שהילד לא רגוע, אל מול הורים שמושיבים את הפעוט בנדנדה לשעות ביום והמהדרין מוסיפים גם טלויזיה.. אני לא השתמשתי בנדנדה מהסיבה הזו . חשתי כי אם בני זקוק לחום ולא רגוע , הוא יעדיף להיות עלי במנשא או על הידיים. אם הוא רגוע וטוב לו הוא יכול לשכב בעריסה ולבהות או להתבונן במובייל או בספר שחור לבן. אבל שוב זו דעתי האישית ובנושא זה, לא ממש מלומדת.

הנדנוד עצמו לא בעייתי

אך מומלץ ערסל שבו הזוית היא של שכיבה ולא ישיבה. ואני מסכימה מאד עם מיכל שחשוב לא להוסיף להתנדנדות את הבהייה בטלויזיה ( שמוטב לוותר עליה בכלל)

tobos

New member
תודה רבה

תודה על התשובה. ושאלה נוספת: בנדנדה שלנו הזוית היא כמו של סלקל, יש זמן מקסימלי שמומלץ להשאיר את התינוק בו?

ענתPT

New member
לדעתי- המינימום ההכרחי

כך שהקטנה תרגע, את תוכלי ללכת לשירותים, לשטוף כלים וכו.. נסי להגביל את עצמך ללא יותר מ2 ביום עד 20 דקות. בגיל זה זמן ערות עדיין קצר ו"חבל" לבזבז אותו באופן פסיבי. כשתגדל וזמן הערות יגדל גם כן תוכלי לעלות קצת את המינון קשה לתת מתכון זמן- בשורה התחתונה, תראי את זה ככלי לעזרתך ולא לעזרתה...

למעלה