בריאות ודיאטה

בריאות ודיאטה

שלום רב, לפני שבוע הפסקתי לאכול בשר ומזה כמה ימים אני נמנעת מביצים וחלב
אני שואפת לרדת במשקל אבל רואה שהרבה מהתחליפים שיש לגבינות וחביתות הן עתירות שומן ואף קלוריות. אם לפני כן יכולתי לבחור בין מגוון גבינות רזות כעת אני בבעיה
אני מנסה לגוון הכנתי היום מעין שקשוקת טופו קניתי איזה תחליב לביצה וגבינת סויה אבל לא כל אך מוצאת את עצמי ולא נהנית
ארוחת הצהריים דווקא באה לי בקלות אני אוכלת קטניות ונהנית מארוחות קלות פשוטות ובריאות אבל לא מוצאת את עצמי בבוקר ובערב
ראיתי שיש אופציה לממרחים ביתיים אבל אני לא בשלנית גדולה וגם מודה שאני מרגישה שאמאיס על עצמי את הקטניות
סליחה על החפירה אבל אני ממש אובדת עצות, רוצה להנות מהמעבר הזה ורוצה לרדת במשקל. מה לעשות?
 
אתגר 22+

קודם כל, כל הכבוד!

שנית, כדאי להיעזר באנשים שחוו את המעבר לטבעונות ובאנשי מקצוע שיתמכו:

http://veg.anonymous.org.il/etgar22

זה חינם, וכולל ״מתחילים את האתגר ולמשך 22 יום מנסים טבעונות יחד עם עוד אנשים בדיוק כמוכם. שואלים, משתפים ומקבלים מענה מהיר על כל שאלה, טיפים איפה ומה לקנות, רעיונות למתכונים וליווי ותמיכה צמודים של טבעונים ותיקים ומנוסים ותזונאיות קליניות מקצועיות.״

אחרי האתגר, אפשר להעזר בעשרות קבוצות בפייסבוק, הפורום הזה כאן, בלוגי מתכונים באינטרנט וכו׳ כדי למצוא מתכונים שיהיו לך גם קלים להכנה גם לא עתירי קלוריות. הבעיה עם להמליץ על מתעונים כרגע בלי ליווי צמוד היא שרשה לבצע בהודעה פה ושם את ההתאמות ורמת השיתוף שאפשר להשיג באתגר.

בהצלחה!
 

ladybug6

New member
היי, הנה כמה רעיונות

תחליפים לחביתות שמבוססים על קמח עדשים/חומוס ממש לא חייבים להיות עתירי שומן, אני מכינה לבת השנה שלי לביבות כאלה לארוחת ערב תוך גיוון של המרכיבים ואני מטגנת את זה על אש נמוכה עם ניגוב של טיפונת שמן זית וזהו. אני מערבבת למשל קמח עדשים עם קצת קצת קמח כוסמין, מוסיפה עשבי תיבול קצוצים, מלח פלפל ולמשל קצת זעתר. מקפיצה במחבת קוביות של עגבניה בטיפונת שמן זית (או בצל או פטריות או גמבה או מה שמתחשק..) ואחרי דקותיים מוסיפה אותן לבלילה, מערבבת, ויוצקת במחבת המשומנת קלות מעין מיני-פנקייקים (או אחד גדול אבל אז יותר קשה להפוך). מכסה עם מחבת נוספת ונותנת לזה כמה דקות טובות. הופכת כשהלמטה משחים קצת לעוד כמה דקות ומוכן.
לרוב יוצאת כמות גדולה יותר ממה שהיא אוכלת בארוחה אחת אז אני שומרת את מה שנשאר במקרר ולמחרת מזלפת על זה מעט מיץ עגנבניה או סתם טיפונת מים, ומחממת במיקרו, וזה ממש סבבה.
מעבר לזה, ארוחת ערב יכולה גם להיות מרק/סלט עם פרוסת לחם או פריכית ליד, ירקות אנטיפסטי עם מעט טחינה וקרקרים, מקושקשת או חביתה מטופו, שקשוקה עם טופו, ירקות קלויים בתחמיץ עם ממרח ליד.
ארוחת בוקר יכולה להיות שייק, דייסת קוואקר עם אגוזים ופרי טרי/מיובש, כריך עם משהו, סלט ירקות..
מבחינת ממרחים - אני ממליצה מאוד על גבינת סויה ביתית שמכינים מחלב סויה. זה נשמע מסובך וטרחני אבל אני מפצירה בך לנסות ולראות שזה שטויות וברגע שמתרגלים את הפרקטיקה, קל ליישם את זה וזה סופר טעים, דל שומן, משביע ומזין. פעם בשבוע אני מכינה צנצנת של גבינה וזה מספיק לנו למשך השבוע. לוקח לי בערך 15 דקות כולל שטיפת הכלים וזה שווה את זה כי זה הממרח האהוב עלי בבוקר על הצנים ליד התה.
מעבר לזה אין לי עוד רעיונות לממרחים דלי קלוריות שלא צריך להכין בבית, אולי עדיף פשוט להחזיק צלחת גדולה של ירקות אנטיפסטי וכל פעם לשים פשוט כמה ירקות על הפרוסה עם שכבה דקיקה של אבוקדו מרוח, למשל..
 

ladybug6

New member
ועוד הצעה

שממש הערב הכנתי לקטנטונת שלי:
חתכתי טופו לפרוסות מאורכות ודקות (בערך חצי ס"מ עובי, מקסימום ס"מ אחד)
שמתי אותן ככה במחבת קטנה ויבשה לאיזה שתי דקות מכל צד.
זה קצת מצהיב ומתייבש.
ואז שפכתי על זה ממש קצת רוטב סויה (לפי הטעם, בשבילה שמתי רק טיפונת) וזילפתי טיפונת שמן זית. המשכתי לטגן את זה משני הצדדים עד שזה שינה קצת מרקם והתחיל להיות קריספי.
זה יוצא ממש ממש טעים וזה כלום עבודה. אפשר לאכול את זה ככה (היא אכלה את זה לצד פרחי ברוקולי מאודים, טחינה ועגבניות שרי ותותים (רעבה הקטנה הזאת..
) או שאפשר להוסיף את זה לסלט, או בתוך כריך ביחד עם ממרח פסטו ועלים ירוקים למשל
 
למעלה