"בריאות לילדים - מאת מור סגמון" תוספת שלי
התגובה המקורית של מור סגמון (שכולי כבוד והערכה כלפיו)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=165754185
ציטוט:
(****תוספת שלי)
4. על קצה המזלג, עקרונות תזונה בריאה:
א. מזון אורגני - הפשרה הסבירה ביותר בחיים המערביים שלנו. אם את יכולה לאכול מזון שגדל בקהילה שלך/אצלך בחצר - הכי טוב.
****אולם אך ורק מזון אורגני שהושקה במים שפירים (מי ברז/בארות) :
הנושא : השקיית ירקות אורגניים במי קולחין (מים מושבים).
עפ"י חוק מותר להשקות כל פרי/ירק כל עוד הפרי עצמו לא נוגע במים.
או שיש לו קליפה שלא אוכלים (כגון תפוז) או ירקות שנוגעים במים אבל אוכלים אותם תמיד לאחר בישול (כגון תפוח אדמה)
אפשר לקרוא את הסיכום באתר משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/Subjects/Environmental_Health/Documents/kolhin_a4.pdf
עכשיו בנוגע לגידולים אורגנים :
עפ"י תקן גלובלגאפ באתר אגריאור , אין שום מניעה מלהשתמש במי קולחין (מים מושבים)
"4.7 השקייה: השימוש במי ביוב שאינם מושבים- אסור להשקיית גידולים. אמצעים ושיטות השקייה צריכים להיות בהתאמה לתנאים הסביבתיים במשק ולכמויות ואיכויות המים שבשימוש."
http://www.agrior.co.il/main.asp?cat=show_nav2&id=9&numbernav1=5
אולם במדינת ישראל יש בעייה חמורה וחלטורה .
קראו את דברי המדען הראשי של משרד איכות הסביבה:
"50 אחוז משאריות ההורמונים והתרופות שמופרשים למי הביוב שורדים את תהליכי טיהור השפכים. מי הביוב המטופלים הללו משמשים להשקיית גידולים חקלאיים והם גם מחלחלים למי התהום - כך אומר המדען הראשי במשרד להגנת הסביבה. "החומרים הללו יכולים 'לטפס' אל הפירות והירקות", הוא מזהיר
המחקר הישראלי בתחום זה נמצא רק בתחילת דרכו. אחד המחקרים הבולטים בנושא הוא זה של ד"ר דרור אבישר, ראש המעבדה להידרוכימיה באוניברסיטת תל-אביב, שבחן דגימות שפכים שנלקחו בכניסה וביציאה ממכוני הטיהור.
"מחקרים רפואיים כבר גילו כי נוכחות של הורמונים בכמות של 1 ננו-גרם לליטר היא בעלת השפעות בריאותיות", הסביר אבישר בשיחה עם ynet. "בבדיקות שלנו מצאנו (במי הקולחין - י.ע.ד) כמויות של עשרות ננו-גרם לליטר"."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3685522,00.html
ודברי המומחה מס' 1 לנושא פרופ' גדעון סיני מהטכניון:
פרופ' גדעון סיני מהטכניון טוען שקיים קשר מחשיד בין השימוש הנרחב שעושה ישראל בהשקיה במי ביוב מטופלים לבין שיעורים גבוהים של תמונה מסרטן בקרב ילדים ובעיות פוריות. לטענותו, כימיקלים משבשי הורמונים ותצריפים כימיים נותרים במי ההשקייה וחודרים לשרשרת המזון.
האם הוא אוכל סלט או בשר בביטחון? "זו שאלה קשה", משיב סיני. "פעם חשבתי להימנע ממוצרים המושקים בביוב מטופל אך לבסוף החלטתי שאוכל מה שאוכלים כל עם ישראל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3809218,00.html
ובשביל זה צריך להתקשר לחקלאי האורגני ולשאול (ולהתעמת). אני יודע שמושב נטעים מקפידים וכן קיבוץ נאות סמדר.
התגובה המקורית של מור סגמון (שכולי כבוד והערכה כלפיו)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=165754185
ציטוט:
(****תוספת שלי)
4. על קצה המזלג, עקרונות תזונה בריאה:
א. מזון אורגני - הפשרה הסבירה ביותר בחיים המערביים שלנו. אם את יכולה לאכול מזון שגדל בקהילה שלך/אצלך בחצר - הכי טוב.
****אולם אך ורק מזון אורגני שהושקה במים שפירים (מי ברז/בארות) :
הנושא : השקיית ירקות אורגניים במי קולחין (מים מושבים).
עפ"י חוק מותר להשקות כל פרי/ירק כל עוד הפרי עצמו לא נוגע במים.
או שיש לו קליפה שלא אוכלים (כגון תפוז) או ירקות שנוגעים במים אבל אוכלים אותם תמיד לאחר בישול (כגון תפוח אדמה)
אפשר לקרוא את הסיכום באתר משרד הבריאות
http://www.health.gov.il/Subjects/Environmental_Health/Documents/kolhin_a4.pdf
עכשיו בנוגע לגידולים אורגנים :
עפ"י תקן גלובלגאפ באתר אגריאור , אין שום מניעה מלהשתמש במי קולחין (מים מושבים)
"4.7 השקייה: השימוש במי ביוב שאינם מושבים- אסור להשקיית גידולים. אמצעים ושיטות השקייה צריכים להיות בהתאמה לתנאים הסביבתיים במשק ולכמויות ואיכויות המים שבשימוש."
http://www.agrior.co.il/main.asp?cat=show_nav2&id=9&numbernav1=5
אולם במדינת ישראל יש בעייה חמורה וחלטורה .
קראו את דברי המדען הראשי של משרד איכות הסביבה:
"50 אחוז משאריות ההורמונים והתרופות שמופרשים למי הביוב שורדים את תהליכי טיהור השפכים. מי הביוב המטופלים הללו משמשים להשקיית גידולים חקלאיים והם גם מחלחלים למי התהום - כך אומר המדען הראשי במשרד להגנת הסביבה. "החומרים הללו יכולים 'לטפס' אל הפירות והירקות", הוא מזהיר
המחקר הישראלי בתחום זה נמצא רק בתחילת דרכו. אחד המחקרים הבולטים בנושא הוא זה של ד"ר דרור אבישר, ראש המעבדה להידרוכימיה באוניברסיטת תל-אביב, שבחן דגימות שפכים שנלקחו בכניסה וביציאה ממכוני הטיהור.
"מחקרים רפואיים כבר גילו כי נוכחות של הורמונים בכמות של 1 ננו-גרם לליטר היא בעלת השפעות בריאותיות", הסביר אבישר בשיחה עם ynet. "בבדיקות שלנו מצאנו (במי הקולחין - י.ע.ד) כמויות של עשרות ננו-גרם לליטר"."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3685522,00.html
ודברי המומחה מס' 1 לנושא פרופ' גדעון סיני מהטכניון:
פרופ' גדעון סיני מהטכניון טוען שקיים קשר מחשיד בין השימוש הנרחב שעושה ישראל בהשקיה במי ביוב מטופלים לבין שיעורים גבוהים של תמונה מסרטן בקרב ילדים ובעיות פוריות. לטענותו, כימיקלים משבשי הורמונים ותצריפים כימיים נותרים במי ההשקייה וחודרים לשרשרת המזון.
האם הוא אוכל סלט או בשר בביטחון? "זו שאלה קשה", משיב סיני. "פעם חשבתי להימנע ממוצרים המושקים בביוב מטופל אך לבסוף החלטתי שאוכל מה שאוכלים כל עם ישראל.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3809218,00.html
ובשביל זה צריך להתקשר לחקלאי האורגני ולשאול (ולהתעמת). אני יודע שמושב נטעים מקפידים וכן קיבוץ נאות סמדר.