בריאות נפשית בגיל הרך

no-a-m

New member
בריאות נפשית בגיל הרך

כבר מגיל רך מאוד חשופים ילדינו למציאות האכזרית והכאובה, אין לנו אפשרות לשנות את המציאות אולם יש באפשרותינו לבחור את הדרך איך להגיב אליה. אחד הכלים המאוד חשובים שכדאי לנו להקנות לילדינו הוא ה"אינטילגנציה הרגשית" לשמחתינו יש לנו היום מותג ביטוי שהופך להיות יותר ויותר פופלרי מאז 1995 כאשר דניאל גולמן הוציא את ספרו האינטילגנציה הרגשית נוספו ועלו על המדפים ספרים העוסקים בתחום כמו האינטילגנציה הרגשית לילדים, למתבגרים, בעסקים וכו´, ואכן יש בכך תרומה רבה , שכן יותר ויותר עלתה המודעות בציבור ליכולות ולמיומניות הרגשיות שלנו ועל האפשרות שיש לנו להקנות מיומניות כאלה גם לילדים רכים. מנסיוני רב השנים בעבודה עם ילדים בגיל הרך ובהדרכת צוותים חינוכיים , גננות סיעות מורים וכו´, למדתי שניתן אפשרי ורצוי להתחיל את התהליך בגיל הצעיר , לעזור לילד הרך להיות מודע לרגשותיו, לתת לו לבטא את רגשותיו , להמליל, לציר, לשחק, להציג ובכל מדיה אפשרית. לתת לגיטימציה לכל רגש שעולה ולעזור לו לפתח מגוון רחב של תגובות אפשריות אשר מתוכן הוא יבחר את התגובה ההולמת ביותר לסיטואציה. בימים אלו כאשר המציאות כל כך מאימת מבלבלת ומפחידה , חשוב לתת לילדים הזדמנויות לבטא את הרגשתם , תחושותיהם מחשבותיהם וחשוב לזכור אין לנו אפשרות לשנות את המציאות, יש לנו אפשרות להגיב אליה, וליצור לנו את המציאות שלנו, חשוב שנעשה את זה ממקום של בטחון ואהבה

mishmush

New member
פרויקט מקסים../images/Emo41.gif

אני מסכימה לגמרי... לשמחתי הרב ניתנה לי הזדמנות להשתתף בפרויקט ילדים מטעם בי"ס תמורות (בי"ס לשיאצו ורפואה משלימה)- במסגרת הפרויקט כל מטפל יאמץ ילד מבי"ס יסודי ביפו- בד"כ ממשפחות קשות- ויטפל בו בהתנדבות פעם בשבוע במשך שנה שלמה- כמוכן אנו עורכים גם טיפולים קבוצתיים- לשמחתי קיבלתי כיתה- להעביר לה שיעורי שיאצו, זו צריכה להיות חוויה מדהימה- ללמד ילדים קטנים- שיאצו, ללמד אותם מה זה מגע מסוג אחר (חלקם רגילים לאלימות), ללמד אותם להקשיב ולעשות טוב אחד לשני, וכל יתר הדברים שדיברת עליהם- איך לנתב את הרגשות לכיוונים חיוביים- זה נראה לי כל-כך חשוב, בעיקר היום... הפרויקט הזה מתנהל כבר כמה שנים ומדווחים על תוצאות מדהימות, אני ממש מחכה כבר להתחיל...

no-a-m

New member
אפשר גם אחרת

יישר כוח אכן ניתן ורצוי ללמד ילדים לגעת זה בזה ממקום של רכות ואהבה, "לעשות טוב" , בעבודתי למדתי שחשוב מאוד להתחיל דווקא עם הצוות הבוגר, שכן אנחנו הבוגרים משמשים לילדים כדמויות מופת וכפי שאנחנו ננהג זה בזה כך גם הם.

m_katzmann

New member
עבודה עם מבוגרים הרבה יותר קשה

היי no-a-m, למרות שאני בהחלט מאמינה שצריך לעבוד לא רק עם הילדים אלא גם עם המבוגרים, אז קודם כל העבודה עם ההורים היא לא במקום העבודה עם הילדים, כי הטראומה שכבר נוצרה - אותה צריכים לנטרל, כדי שהיא לא תנטב את כל חיינו. העבודה עם הילדים היא גם הרבה יותר אפקטיבית ומהירה כי להם עדיין אין את כל החסימות שיש למבוגרים. אם אפשר לעבוד על המבוגר והילד כאחד - מה טוב. אבל אפשר גם ללמד את הילד להתייחס אחרת אל החברה - ומה לעשות - אותה לא תמיד אפשר לשנות. מאיה

רעיון נפלא ../images/Emo39.gif

המון בהצלחה ונשמח אם תשתפי אותנו בחוויות שלך שם.

למעלה