בריאות, שיניים ו..צוואה

menashene

New member
בריאות, שיניים ו..צוואה

הי חברי הפורום היקרים,

אני גר בפרברי פילדלפיה (ARDMORE). האם יש לכם מושג, מה עלות ממוצעת לביקור שגרתי אצל רופא משפחה / רופא ילדים / רופא מומחה שחבר ברשת Aetna ?

בנוסף, מה עלות ביטוח רפואת שיניים שלא במקום העבודה (לזוג+ילדה) ? מוצע לי ביטוח של Aetna ב-70 $ לחודש, לרופאי שיניים של Aetna, זה נחשב מחיר טוב או שאפשר להשיג בחוץ משהו יותר טוב - ואיפה? האם יש להם רופאים טובים? כרגע מצב השיניים שלנו טוב, אבל לא רוצה לקחת צ'אנסים.

ובעניין אחר לגמרי הבנו שצריך לעשות צוואה אם אנו רוצים שהילדה תעבור למשפחה במקרה ששנינו נפטרים ולא תעבור לרשות המדינה. מה עלות של הכנת צוואה כזו (באזור פילדלפיה)? מישהו מכיר את התהליך? מה ששמענו נכון?

תודה!
 
באופן כללי, זה תלוי

מה כלול בביטוח השיניים הזה ומה תנאיו. ניקוי כל חצי שנה וצילום רנטגן כל שנה עם או בלי השתתפות עצמית? מה ההשתתפות העצמית בסתימה? וכו? פרמיה חודשית בפני עצמה לא אומרת הרבה.
 

debby12

New member
מנהל
בריאות כללית וצוואות (שלא נדע, אבל בכל זאת)

העלות הממוצעת לביקור רופא/ה רגיל (מה שנקרא באמריקאית "office visit") משתנה מביטוח לביטוח ונקראת co-pay. המבוטח/מטופל משלם קופיי וחברת הביטוח משלמת את השאר.

בביטוח שלנו כרגע זה 30$ לביקור רופא/ה (משפחה או מומחה - לא משנה). עד לפני שנה-שנתיים זה היה 25$ לביקור.

כמובן שככל שהביטוח יותר זול, הקו-פיי = מה שהמבוטח משלם, גבוה יותר.

בנוסף יש גם תקרת הוצאות שנתית פר מבוטח/משפחה בד"כ.

לגבי צוואה - אומרים שזה חשוב מהרבה סיבות. לא רק משמורת על הגוזלים הפרטיים אלא גם, למשל, זה הופך את החיים הרבה יותר קלים ליורשים להוציא צו ירושה אם יש צוואה חוקית ותקפה שאפשר להגיש לבית המשפט לעניייני עזבונות (probate court)

קראתי פעם שאפשר לעשות באינטרנט. אנחנו רוצים לעשות אצל עו"ד (ואז אפשר גם להפקיד את זה אצלו/אצלה במשרד + לחתום בנוכחות שני עדים שם וכו'), אבל בשל דחיינות וגם (קצת, מודה) קמצנות - טרם עשינו זאת


אשמח לשמוע עוד דיעות ונסיון בנושא צוואות. ורק כדי לעודד חצי מהמשתתפים לפחות, אמא שלי תמיד אומרת ש"אצל אשכנזים, לקנות חלקת קבר זה נחשב סגולה לאריכות ימים" - אז נראה לי שאותו ההגיון חל גם לגבי צוואות
 

3rd CYR

New member
בזמנו שני עורכי דין לא רצו לטפל בצוואה שלי

ישנם הבדלים בדיני ירושה בין אזרחים ללא אזרחים בכל מיני דברים. בזמנו, כשנפגשתי עם עורכי דין, הם התנערו מלטפל בנו כי לטענתם הם צריכים לעשות מחקר מקיף ומיוחד לייעץ לנו במקרה שלנו שבו חלק מבני המשפחה אזרחים וחלקם לא. במקרה אחד מדובר בסתם עו"ד רנדומלי (שכן), ובמקרה אחר מדובר בעוד"ית "תותחית" שעובדת אישית עם נשיא האוניברסיטה שלי...
מה שרציתי להסדיר בצוואה זה בעיקר את עניין האופטורופסות (העברת ילדים אזרחים למדינה אחרת להיות תחת משמורת של לא אזרחים). וגם זה הסתבר כמסובך מידי.
ממה שזכור לי, העוד"ים שאיתם שוחחתי רצו החל מ 1200 דולר לשתי צוואות + טראסט עבור הילדים + הוראות רפואיות מקדימות (צוואה רפואית או איך שלא קוראים לזה).
 

debby12

New member
מנהל
אז מה עשיתם בסוף?

נקטתם בדחיינות כמונו? או שעשית את זה לבד/באינטרנט/באופן אחר?

אכן - העו"ד שדיברנו איתו אמר שיש הבדל בין אזרחים ללא אזרחים (בעלי גרין קארד נספרים עם ה"לא אזרחים") לגבי תקרת הפטור ממס ירושה.

אני לא זוכרת לגמרי - אבל שני הסכומים היו מאוד גבוהים. זה היה משהו כמו 10 מיליון דולר פטור לאזרחים ו"רק" 5 מיליון דולר פטור ללא אזרחים. מאחר שלהוותנו לא צפינו להיות אפילו מעל התקרה הנמוכה - זה לא ממש הטריד אותנו [בן זוגי נשאר על גרין קארד, בשל רצון לשמר את אזרחותו הגרמנית]
 

3rd CYR

New member
לא יודעת את מהות כל ההבדלים

לע
ואצלנו הסכומים הם לא במיליוני דולרים, ועדיין ההבדלים נגעו לנו. בין היתר למשל היתה סוגיה של איך לרשום את הבית בטאבו (יש כל מיני קטגוריות שבהן ניתן לרשום אותו על שם שני בעלים שיש להן השלכות שונות מבחינת מיסוי), ודברים נוספים.
בקיצור, למרות שהעוד"ים ידעו בדיוק באילו סכומים מדובר הם אמרו שהם לא יכולים לייעץ לנו כי המקרה שלנו יותר מידי לא סטנדרטי (ה"תותחית" התחילה להתעסק בזה, התיעצה פה ושם והחליטה שזה גוזל מידי זמן ממנה. קרי, היא תצטרך לעבוד קשה יותר וללמוד דברים חדשים במקום ללכת על אוטו-פיילוט עם הפרוטוקול שלהם ולשרת 10 לקוחות בזמן שהיא היתה מטפלת רק בנו).
הפתרונות שעמדו לרשותנו הם -
1) להמשיך לחפש עו"ד שיעזור לנו וגם יעשה את זה
2) להתאזרח ולחזור לעוד"ים שאין להם התמחות מיוחדת בזרים
3) להשתדל שלפחות אחד מאיתנו ישאר בחיים בכמה שנים הקרובות, למשל לא לטוס ביחד.

לעשות צוואה באינטרנט לא שווה את המאמץ. אם מדובר בקטינים והעברת משמורת, צריך לעשות טראסט וכד'. זה סיפור לעו"ד וזה עניין של כמה מאות עד אלפים בודדים של דולרים.
 

menashene

New member
תודה על שיתוף העלויות

יש לנו אפשרות לביטוח משפטי דרך מקום העבודה בפרמיה חודשית נמוכה (פחות מ-10 דולר). אברר אם זה מכסה הכנת צוואות, ואם כן, נשלם הרבה פחות מהסכומים שצויינו כאן.
 

Boston Guy

New member
כמו שכתבת בהמשך השירשור - צוואה באינטרנט לא תתפוס ל"זרים".

כמו הרבה "שרותי אינטרנט" - הצוואות שניתן לייצר דרך שרותים אינטרנטיים בארה"ב מיועדות ל"מקרים סטנדרטיים" - שבהם כל האנשים שקשורים לצוואה הספציפית הם אזרחי ארה"ב.
מכיוון שיש כל מני חוקים וכללים פיננסיים שמגדירים התנהלות שונה של הרשויות במקרה של מוות בין "אזרח" ו"לא אזרח" - צוואות כאלו כנראה לא יתחשבו בהבדלים ובכך לא יעשו את העבודה המיטבית למקרה הספציפי שלכם, ובכך יפספסו את המטרה שלמענה יצרתם אותן.

עוד עניין שחשוב לחלק מהקהל שנמצא כאן בפורום הוא "הוצאת הילדים מארה"ב במקרה מות ההורה".
אצל חלק מאיתנו, לפחות, יש מצב שבמקרה של מות אחד מבני הזוג בן הזוג השני ירצה לחזור עם הילדים לישראל... או שבמקרה של מות שני בני הזוג הכוונה היא שהילדים יעברו למשמורת של בני משפחה בישראל, ויחזרו לשם.
מה שמסובך מלכתחילה (אפוטרופוס שאינו U.S. PERSON) - ועלול להסתבך עוד יותר אם הילדים נולדו בארה"ב, למשל, והם אזרחי ארה"ב...

היו בעבר הרחוק מקרים שבית משפט לא הסכים לשחרר ילדים שהם אזרחי ארה"ב לאפוטרופסות של אדם שאינו אזרח ארה"ב ושמתכוון להוציא אותם מהמדינה לארץ קטנה עם שפם.

כל העניין הזה לא ממש מכוסה ב"צוואות שבלונה".
לפני שהיינו אזרחי ארה"ב (וכשהילדים שלנו היו הרבה יותר קטנים) - הלכנו לעורך דין שהומלץ לנו על ידי מכר מקומי שהיה בסטטוס דומה לנו, והצוואה שהוא יצר לנו על שלל נספחיה (HEALTH CARE PROXIES ושאר ירקות) עלתה מעל 1,000$ (ומדובר על לפני יותר מ 15 שנה). ויש בה יותר מ 100 עמודים...

היום הצוואה ההיא כבר מיותרת לחתולים - כולנו אזרחים, הילדים כבר כמעט בגירים בעצמם... היום אנחנו כבר יכולים לעשות את עידכון הצוואה על ידי שרות אינטרנטי בשבריר של העלות.
 

Midriff

New member
צוואה

אנחנו שילמנו על צוואה באיזור ה- 500$ לפני משהו כמו עשר שנים במידווסט. וזה כולל לא רק מה יעשו עם הילדים, אלא גם מה יעשו אתכם אם אתם לא במצב לקחת החלטות רפואיות, מי יטפל בנכסים ואיך ומתי זה יעבור לילדים ועוד שורה של דברים.
מה שכן הוא בזמנו אמר לנו שבד"כ אם יש משפחה שרוצה את הילד הרשויות מאוד נוטות לתת להם, כי הם לא רוצים עוד ילדים במערכת.
 

3rd CYR

New member
לגבי ילדים

השיקולים שלהם יכולים להיות שונים אם מדובר במשפחה לא אמריקאית (כלומר רוצים שהדודים בישראל יגדלו אותם).
כמו כן, במקרה שכזה, יש צורך גם למנות אופוטרופס זמני (נניח חברים קרובים מהבי"ס של הילדים או שכנים) שיכולים לקחת את הילדים למשמורת עד שהתהליך של האופטורופסות לבני המשפחה נגמר. התהליך אופוטרופסות למישהו מישראל יקח (כך אמרו לי בקליפורניה) כחודשיים שלושה, שבמהלכם הילדים יהיו במשפחות אומנה וכד'. לכן אם רוצים לתת את הילדים למשפחה בישראל, חשוב מאד למנות גם מישהו שהילדים מכירים בסביבתם הקרובה, שהם באותו הסטייט.
 

Midriff

New member
יכול להיות

בגלל זה כן עשינו צוואה וכן מינינו את כל האנשים האלה. בכל מקרה זה מה שהוא חשב.
 

Boston Guy

New member
טיב ומספר הרופאים שיש להם חוזה עם "אתנה" משתנה ממדינה למדינה

אני לא מכיר את טיב הרשת של "אתנה" בפנסילווניה.
כדי לדעת אילו רופאי שיניים - או רופאים מכל סוג שהוא - מוכנים לקבל ביטוח של "אתנה" - תיכנס לאתר האינטרנט של "אתנה" דרך ה CUSTOMER PORTAL שלהם ותבדוק מי מופיע ב "רשימת הספקים המורשים".

כדי לדעת כמה כסף יצא לך אישית מהכיס על ביקור רופא - אתה צריך לקרוא את פוליסת הביטוח הרפואי הספציפית שלך - הכל צריך להיות כתוב בטבלאות שדמופיעות בעמודים הראשונים של הפוליסה.

מה שאני כן יכול להגיד הוא שכדאי לבדוק בחברות BLUE CROSS BLUE SHIELD המקומיות שפעילות אצלכם:
Highmark Blue Cross Blue Shield, Highmark Blue Shield, Independence Blue Cross, Capital Blue Cross
חברות BCBS נחשבות, אם לדבר בהכללה, לבעלות שרות יותר טוב ורשת יותר נרחבת מאשר "אטנה".
לגבי ביטוח שיניים ספציפית - תבדוק גם ב DELTA DENTAL OF PENNSYLVANIA. זו חברה שרוב רופאי השיניים בארה"ב יכירו בביטוח שלה.
 

Gidi Shemer

New member
צוואה ודחיינות

בזמנו ביררנו לגבי צוואה (הגורם המשמעותי ביותר היה עניין האפוטרופוסות על הילדות הלא בוגרות) וקיבלנו הצעה של כמה מאות דולרים.
ביררתי עוד ולהפתעתי התברר לי שהאוניברסיטה מממנת את זה כחלק מהטבות מעביד.
גם אנחנו היינו מהדחיינים וזה התגלגל מפה לשם. בינתיים, שתיים מהבנות כבר עברו להיות רשמית ״בוגרות״ אבל עכשיו סוף סוף אנחנו מממשים את הרעיון ועושים צוואה בימים אלו. כאמור, אצלנו זה בחינם אז לא יודע אם עדיין מדובר ב- 500-600 דולרים או יותר.

היה מעניין להכיר את החוקים השונים שקשורים ל- life support ולאפשרות שלנו להודיע מראש לגבי אי חבור למכשירים. בהחלט עלו נקודות שהצריכו עוד מחשבה.

אה, ואנחנו לא אזרחים. לא היתה שום בעיה עם זה.

ולבסוף, כנראה שהנבואה של אמא של דבי - "אצל אשכנזים, לקנות חלקת קבר זה נחשב סגולה לאריכות ימים"- לא באמת תתפוס אצלי. אמנם אשכנזי, אבל קבורה לא תהיה מעורבת פה...
 

3rd CYR

New member
המחיר כולל טראסט?

כי 300-500 זה מה שהציעו לנו ללא טראסט...
 

placid1

New member
נקודה למחשבה: מה זה אומר שהשיניים

שלכם במצב טוב? עד המעבר האם נהגתם ללכת לבדיקות תקופתיות ומתי היתה הפעם האחרונה? אם ביקורי השיניים שלכם מסתכמים בבדיקה חצי שנתית/שנתית וניקוי ואין לכם פצצות זמן בפה (סתימות ענקיות ישנות, שיני בינה כלואות וכו) ואתם אולי אפילו מתכננים לבקר בארץ פעם בשנה, 70 דולר בחודש (840$ בשנה) זו לא כזאת עסקה טובה (במיוחד עם הכיסוי הוא לא 100% ויש תקרות נמוכות והגבלות).
 

menashene

New member
לא הקפדנו

על בדיקה כל שנה. מצד שני אין לנו פצצות זמן בפה ככל הנראה.
70 אכן נשמע לי יקר, למרות שאין תקרה לביטוח ואין השתתפות עצמית.
עדיין לא הייתי הולך על בלי ביטוח כלל. אם צריך רופא שיניים דחוף, אי אפשר לחכות עם זה.
אבדוק את האופציה של חברת ביטוח אחרת.
&nbsp
 
למעלה