שאלה ותשובה
ראשית, למיטב זכרוני עודפים פתולוגיים של אשלגן הם נדירים בתזונה רגילה, והגוף אמור לווסת את רמות האשלגן ואלקטרוליטים אחרים כל עוד תפקוד הכליות תקין. אם יש לך רמות גבוהות של אשלגן, כדאי לדעתי לשוחח על תוצאות הבדיקה עם הרופא כדי לברר אם הבעיה נובעת מעודפים חריגים בתזונה, או מבעיה בריאותית, למשל בתפקוד הכליות (ואני מקווה מאוד שאין זה המצב, אך חשוב ואף קריטי לאבחן מוקדם ככל האפשר מקרים כאלה כדי למנוע את החמרתם ולטפל בהם). ובאופן כללי: להלן רשימת מזונות עשירים באשלגן:
http://www.hoptechno.com/bookfoodsourceK.htm בשורה התחתונה, לשוחח עם הרופא בהקדם. אם לא עשית עדיין, כדאי (בהתייעצות עם הרופא) לבצע בדיקות ספציפיות לתפקודי כליות (או מה שהוא ימליץ). אם את מוצאת ערכים חריגים גם בבדיקות הללו, לטפל ומייד. בהצלחה!