בריאת האלוהות... התאוריה שלי

בריאת האלוהות... התאוריה שלי

האלוהות נוצרה/ הומצאה כדי לאחד קבוצה של אנשים ולתת להם דרך כלשהי של חיים ביחד בתור קבוצה ע"י יצירת מוסכמות וחוקים. משם עברו ל"השתמש" באלוהות להשגת שליטה על אנשים, השגת כח ומניפולציות. מאז הדת משמשת כל אחד להצדיק כל מעשה שהוא, ולא משנה עד כמה הוא יכול להיות מתואב.

Lu Tze

New member
זה כמעט מה שניטשה אמר

רק בסדר הפוך (קודם שליטה ואז חוקים) רק שאצלו זאת הייתה הכנסייה כי הוא לא הכיר מוסד דת אחר. בכל מקרה, התיאוריה שלי: אלוהים במקור היה התיאוריה המדעית הראשונה, מה לעשות שבני אדם פרימיטביים לא קלטו שצריך גם לבסס תיאוריות על ידי ניסויים ועובדות. אלוהים הוא התיאוריה של הכל שבני אדם המציאו כדי להסביר את... טוב, את הכל בעצם. משם זה תפח, אנשים המציאו כל מיני חוקים כדי להביא לתוצאות הרצויות (לא אוהב חזיר? תגיד שאלוהים לא מרשה לאכול חזיר
) וגדל כמו כדור שלג.

לדעתי בריאת אלוהים

זה הדבר היחיד שהאדם הצליח ליצור. תחשבו על זה שניה.. האדם מעוות כל דבר. הוא אינו יוצר כלום. כל מה שיש לנו אנחנו "עוותנו" או "פתחנו". רק את אלוהים המצאנו משום מקום. לכן אני קורא לאלוהים הבריאה היחידה של האדם. הגמד

רגע, תסביר:

"פִּתחנו" או "פָּתחנו"? המצאנו את הגלגל - פִּתחנו? חוקי מדעים שונים - פָּתחנו (גילינו)? השמות המופשטים, לא כסא מסויים אלא המונח "כסא" - המצאנו? אולי אלוהים הוא באמת המצאה גאונית ביותר. זה לא "משום מקום", אלא ניסיון "לחבוק עולם ומלואו", לכן גם קשה להגדיר בכלל מה זה ("האינסוף הגדול מכל האינסופים"???). זה כינוי ל-FILLER ערטילאי: "כל מה שאנחנו לא יודעים להסביר".

הכוונה היא לראשון.

לא המצאנו את הגלגל אלא יותר "פתחנו". כי מה זה בעצם הגלגל הראשון אם לא אבן חצובה בצורת גלגל. לא הבאנו יש מאין. הגמד

בסדר, אבל המצאנו את כל המונחים

המופשטים: גשם, אדם, אבן, גלגל. מסכים אתך, שהַמצָאַת ה-FILLER באמת מיוחדת במינה. האדם הקדמון הצליח לבטא במילה מופשטת אחת את כל פחדיו מהלא-נודע. איש הטייגה הסיבירית קרא לזה (בלשונו) "הטיגריס". הוא העריך את הטיגריס הממשי שנקרה בדרכו ביערות האוּסוּרי לא סתם כטורף רב-עוצמה, אלא כהתגלמות "הכח העליון". מעין מלאך.

מדויק ועצוב.

הנצרות הצדיקה כל דבר באמצעות הדת, ובגלל שאנשים היו בורים אז הם לא יכלו לעשות כלום, והיה אפשר למכור להם כל דבר. אגב, מה זה, כל פורום רוק ומטאל עובר לפה? קודם אני, אחר כך אלכס, עכשיו אתה... טוב, אנטיקרייסט זה קשוח

Alcharzor

New member
אי דיוק קטן

אלוהים הומצא כדי להסביר תופעות טבע. אדם כמון אשר לא ידע מה זה גשם ברק למה יש שיטפון או בצורת היה צריך להסביר את זה בצורה כלשהי בגלל חוסר ידע הוא לא יכל להסביר את זה באופן רצינלי ולכן באה הגירסה האי רצינלית אלילים משם הדרך למונותאזים אולי קצת ארוכה ולא פשוטה אבל כבר די סלולה

למה "אי-דיוק"? האדם המציא מונח

מופשט נוסף, "ברא" אותו. כמו שאֶת המונחים המופשטים האחרים. מה פה "אי דיוק"? אתה פשוט מסביר פעם נוספת למה ומדוע. אני אישית לא רואה שום הבדל עקרוני בין אלילים לבין אל מונותיאיסטי. אני חושב שהשבט הפרימיטיבי ביותר לא חשב שהפסלון הקונקרטי המסויים מוריד את הגשם פיסית, במו ידיו. הפסלון שימש כסמל בלבד. כמו המזוזה למשל.

למעלה