"בריחה" מבית ספר עקב מצוקה

"בריחה" מבית ספר עקב מצוקה

אני פונה בקשר לבתי, בת התשע. יש לה נטייה מס' פעמים בודדות במהלך שנת הלימודים להגיד שאינה מרגישה טוב- המורים קוראים לנו לבוא לקחתה. ורק כשמגיעים הביתה- היא מתחילה להרגיש טוב ורק לאחר חקירה מתברר שבגלל משהו שקרה בהפסקה, היא נכנסת למצוקה ובזה שאומרת למורים שאינה מרגישה טוב- כך "בורחת" מבית הספר.
זה קורה מס' פעמים כל שנה מאז כיתה א. היא ילדה טובה, תלמידה מצטיינת ואחראית. אבל מופנמת ושומרת דברים בבטן. השאלה איך לנהוג בה?.

כמה פעמים בשנה זה קורה?

כדאי לנסות לבדוק מה המכנה המשותף של האירועים שהביאו אותה לתחושת מצוקה, ומנסה לזהות איפה היה הקושי שלה ולחזק את המיומנות שחסרה לה על מנת שבפעמים הבאות יהיו לה המיומנויות הנחוצות לה כדי להתמודד עם המצב ולא לברוח ממנו.

תשובה

זה קורה לפחות פעמיים בשנה כשיש שנים שיש לעיתים יותר מפעמיים. בערך כחמישה פעמים בשנה.
בכיתה א זה נבע ממצוקה מקושי בשיעורים מסוימים.
מכיתה ב ואילך זה נבע מהצקות של ילדים. כך שבתקופות שההצקות התרבו, "ברחה" יותר. יש לה איזושהו קושי בהבנת מצבים חברתיים. היא ילדה עדינה שנמנעת מתוקפנות ולא יודעת גם להגיב לתוקפות / הצקות.

כיתה א' הייתה וחלפה...

השנה אני מניחה שהיא כבר בכיתה ד או ה?
עמה פעמים זה קרה בינתיים?
אם יש לה קושי בהבנה של מצבים חברתיים כדאי לעבוד על זה ולשפר את זה. כדאי להתייעץ עם המחנכת ו/או היועצת של בי"ס ולשמוע מהן מה הן רואות על הילדה ומה ההמלצות שלהן. במידה וזה קורה רק פעמיים בשנה, אז קורה ואולי המצב לא כ"כ חמור כמו שאתם חושבים.

חדשה00

New member
גם אני הייתי ילדה כזו

מציעה לברר את מה שקרה ובשעות הצורך לדבר עם הורי הילדים הבעייתיים ואולי אפילו להזמין למסיבת פיגמות בבית אם אלו בנות. זה עבד לאחותי עם הבת שלה. אני הייתי אותו הדבר- לו אימי היתה ערה למצב כמוך אז אולי לא הייתי מתדרדרת בלימודים ונאלצת להשלים פערים מאוחר יותר. בהצלחה

חדשה00

New member
גם אני הייתי ילדה כזו

מציעה לברר את מה שקרה ובשעות הצורך לדבר עם הורי הילדים הבעייתיים ואולי אפילו להזמין למסיבת פיגמות בבית אם אלו בנות. זה עבד לאחותי עם הבת שלה. אני הייתי אותו הדבר- לו אימי היתה ערה למצב כמוך אז אולי לא הייתי מתדרדרת בלימודים ונאלצת להשלים פערים מאוחר יותר. בהצלחה

חדשה00

New member
גם אני הייתי ילדה כזו

האם אתה יודע מה הביא אותה למצוקה?

ראשית, כל הכבוד לך על תשומת הלב, והאכפתיות.
זה כבר צעד חשוב לטובתה של בתך.

הכי חשוב זה לנסות לדובב אותה ולהבין מה הביא אותה למצוקה.
ולנסות לברר יחד איתה איך אפשר להימנע מהמצוקה,
מה היא יכולה לעשות כדי שתוכל להישאר בבית הספר ובכל זאת להתמודד עם הבעיה שלה.
חשוב לחזק את הביטחון העצמי שלה, ולאפשר לה לפתור את הבעיות בעצמה, עד כמה שאפשר ( ברור שתלוי בבעיה )

אם הדברים לא נפתרים שווה לערב את המחנכת ואולי אף יועצת בית הספר.

אגב, יתכן שהיא באמת לא מרגישה טוב. כאבים פסיכוסומטיים, שנובעים ממצוקה נפשית,
באמת כואבים ( לרוב כאבי בטן או ראש).

למעלה