בריטניה הצביעה לעזוב את האיחוד האירופאי

בריטניה הצביעה לעזוב את האיחוד האירופאי

האמת היא, שאין לי מושג מה לכתוב. אני די בשוק מזה. לא האמנתי שזאת תהיה התוצאה
מה זה אומר העצם?

בעולם מסביבי, חלק מחברי המהגרים מרגישים מאוד לא נוח, אנשים נמצאים בחוסר ודאות, והכל מרגיש לא בטוח. אני לא מרגישה שום קושי בשל היותי מהגרת. היום רק התחיל - ראש הממשלה הודיע על התפטרות באוקטובר, הפאונד מאבד את כוחו, והפוסטים במדיה החברתית מרגישים מאוד לא נוח = חוסר ודאות גדולה!!!

האם יש הדים בשל החלטת בריטניה במקום בו אתם נמצאים? האם זה משפיע עליכם כמהגרים? אשמח לשמוע מכם

danakama10

New member
בוודאי שיש הדים

הרי כל הכלכלות קשורות זו לזו, וכשהבורסה הבריטית ובעקבותיו האירופי מתרסקים, גם הבורסה האמריקאית תושפע.
אני שמחה על ההחלטה. אני חושבת שלכפות על מדינות האיחוד את ההגירה הבלתי פוסקת של ה"פליטים". גרמניה אולי מנסה להוכיח לעצמה ולעולם שהיא השתנתה, אבל היא עושה זאת במחיר של הריסת המרקם החברתי בהרבה מאוד מדינות.
אני לא חושבת שלמהגרים חוקיים רגילים יש סיבה להרגיש לא נוח. אני לא חושבת שמי שהצביע בעד BREXIT הוא גזען. אני חושבת שכל מדינה צריכה לקבוע את חוקי ההגירה שלה בהתאם למרקם שמתאים לה. מדינה שהתושבים בה לא רוצים הגירה בלתי פוסקת של אוכלוסיות מוחלשות שלא משתלבות ויש להם ערכים שונים, היא אינה מדינה גזענית. היא מדינה שפויה שרוצה להמשיך לקיים את עצמה.
ובמאמר מוסגר, בושה וחרפה שראש הממשלה התפטר. לא די בפצצה שהבחירות גרמו לה, הוא מטיל פצצה נוספת שתחמיר את אי היציבות בעתיד הקרוב.

את מדברת על הפליטים או על הגירה

של שכבות נמוכות או עובדים בשכר נמוך? כי זה שני דברים שונים.

אני דווקא מאוד מבינה את דיויד קמרון. איך הוא יכול להוביל את הספינה הזאת, כמו שהוא אמר, כשהוא היה נגד המהלך הזה ולא מאמין בו? הוא לא עוזב במיידי, שוברים את הכלים ולא משחקים, הוא נשאר ומעביר את השרביט בצורה מסודרת. להודיע על עזיבה בעוד כמה חודשים, יכולה להתפרש כבריחה מספינה טובעת במידה והמשק יכנס לסחרור.

danakama10

New member
כתבתי, פליטים

המדינה יכולה לקבוע מה מכסת ההגירה שהיא מוכנה לה של שכבות נמוכות. כל המהגרים, בין אם הם מהשכבות הנמוכות או הגבוהות, אמורים להרגיש נוח כי המחאה היא לא נגדם. המחאה היא נגד ה"פליטים".

המחאה היא בעיקר על ההגירה ולא על הפליטים.

כל אזרח ארופאי יכול להגיע לכל מדינה באירופה ולהשתקע בה.
הוא מקבל את ההטבות שמקבלים באותה מדינה כאילו הוא אזרח אותה מדינה. במדינה כמו בריטניה, שהאזרחים מקבלים מהמדינה הרבה מאוד הטבות אם אין להם הכנסה שיכולה לקיים אותם בכבוד, זה בעיה גדולה.

לגבי הפליטים, הצעקה היא רק בהקשר שהאיחוד האירופאי יכול להנחות את בריטניה לקחת תחת חסותה X פליטים.

danakama10

New member
רק???

הצעקה היא "רק" שהאיחוד יכול "להנחות" את בריטניה לקחת X פליטים??? זה לא "רק", זה דבר מרכזי ומהותי וזה היווה חלק גדול מהתמיכה בהתנתקות.
ויפה שלא כל ארחי פרחי אירופאי יוכל להגיע לבריטניה ולהנות מהשירותים הסוציאלים שבה חינם. Enough is enough. לבריטים השפויים נמאס כנראה לעבוד עבור אחרים כדי להרגיע את רגשות האשם הגרמניים.
אירופה מורכבת מכל כך הרבה עמים שונים שאולי קרובים פיזית אחד לשני, אך אין להם הרבה מהמשותף והרבה פעמים יש יריבויות היסטוריות בין המדינות. אני מעולם לא ראיתי את ההגיון באיחוד (למרות שבתור מחזיקת דרכון אירופי כלשהו, היה לי נחמד לדעת שבאופן פוטנציאלי אני וילדי יכולים לגור וללמוד חינם בכל מקום באירופה).

זה "רק" לעומת הקושי עם ההגירה ה"חוקית" ממדינות אחרות

באירופה

של אוכלוסיות שמוכנות לעבוד בשכר מאוד נמוך, וגם יודעות לעבוד, ומורידות את שכר העבודה.
של תשלומי "בנפיט" - תשלום על כל ילד, עזרה בשכר דירה, עזרה בהשלמת הכנסה וכד' שדי קל לקבל בבריטניה.
עומס על הרפואה שהיא לא יקרה מאוד בבריטניה בהשוואה לארה"ב, וילדים כמה שידוע לי מקבלים בחינם בכל בריטניה, ובסקוטלנד הרפואה בחינם לכולם.
עומס על הדיור, עם אנשים שמוכנים לגור בתנאים גרועים, ומשנים את כל הסטנדרטים.
עומס על בתי הספר, עם ילדים שצריכים תמיכה בשפה.
להמשיך?

אז כן, בעית הפליטים היא יחסית קטנה, למרות שאני ממש לא מזלזלת בזה.

forglemmigej

New member
לא מפסיקים לטחון

האיחוד הוא סוס מת כבר הרבה זמן , נתחיל מזה שאין מנהיגים של ממש לא הולונד לא קמרון ובטח ובטח לא אנגי, לא יתכן שישבו כל מיני קומיסרים בבריסל וינחיתו הוראות לאזרחי האיחוד בלי להתחשב אם הם מאושרים מזה או לא, זה התחיל מצירוף הבלוק המזרחי שרחוק שנות אור מהקדמה והתרבות של המדינות החזקות , זה לא כמו עליות לארץ שחייבים לקבל את כולם הן אם הם ממדינות עולם חמישי או ראשון כי הם יהודים, פה היה חישוב כלכלי כח עבודה זול לכל הקונגלמרטים דבר שהוריד את גובה המשכורות של המקומיים וגרם למרמור לא קטן, זה לא שהגיעו כל מיני מדעני גרעין, פרופסורים, אנשי הייטק , רופאים, מורים הגיעו אנשים עובדי כפיים שבעצם לא היה צורך בהם כי יש מקומיים שיעשו את העבודה, אחרי זה זה נמשך עם המשבר ביוון , במקום לעזור להם ולהעמיד אותם על הרגליים נתנו להם להתבוסס בעליבות , זו לא סולידריות , אחרי זה משבר הפליטים כאשר 90 אחוז מהם סתם משפרי דיור, במקום לתת החלטה גורפת שאין כניסה אנגי אמרה בואו יש מקום לכולכם ..היתר היסטוריה , פלישת הפליטים הרסה בעצם את המרקם העדין בין המדינות , אמנת שנגן נהרסה לגמרי , תקציבים שהיו מיועדים לשכבות החלשות הולכות לפליטים על חשבונם.לדעתי תהיה תגובת שרשרת ועוד מדינות יפרשו , אזרחי הגוש המזרחי יאלצו לחזור למדינותיהם ולבנות אותן במקום לשטוף כלים במסעדות או לקטוף תותי שדה, כל מדינה תחליט כמה פליטים היא מקבלת ולא תקבל הוראה מגבוה , הבורסות יתיצבו ובסהכ בריתות נוצרו והופרו ביבשת מאות בשנים והיא עדיין שורדת ותשרוד הלאה כל הדרמה הזו מוגזמת , לפחות הם למדו מישראל שאין מצב בעולם מדינה אחת לשני עמים

פריZמה

New member
אני אמנם סתם ישראלית מישראל - אבל יש דברים שהם לא רק סיסמאות

יש בעית פליטים קשה בכל אירופה, זה נכון. והאיחוד לא מטפל בבעיה כמו שצריך כיוון שהוא מנוהל ע״י גרמנים רדופי רגשות אשם ונמנע מלטפל בבעיה איפה שהיא נמצאת - להלן במדינות ערב- מכל מיני שיקולים זרים.
אבל, וזה אבל גדול- ההכנסות של אנגליה מתבססות בעיקר על היותה מרכז הפיננסים העיקרי של כל האיחוד. העיסקאות הכלכליות של כל האיזור עוברות דרכה מתוקף היותה חברה באיחוד ולכן אין ענייני בירוקרטיהךומיסוי עודפים. לונדון, מכניסה את מירב ההכנסות לקופת המדינה - ואם אנגליה תעזוב את האיחוד יש סיכוי גבוה שהיא תאבד את מעמדה.
כמו שבישראל יש את ״ מדינת תלאביב״ שכולם נהנים לשנוא אבל שוכחים שהיא מהווה שמונים אחוזים מסך כל ההכנסות לקופת המדינה.
אז לונדון הצביעה להשאר, לא כי הם פחות שונאים זרים. הם פשוט מכירים את הכלכלה האנגלית שהתבססה על אימפריאליזם פיזי וכעת על סוג של אימפריאליזם כלכלי.
באמת מענין לראות לאן זה יתפתח - אבל הסיטואציה היא לא כזו ברורה ופשוטה

forglemmigej

New member
אם את מתכוונת לCITY מרכז הפעילות הפיננסית

אז הם האמת רצו להשאר, ראש הדיסטריקט המוסלמי שמה רצה לבדל את האיזור הזה מיתר בריטניה ושהם ישארו באיחוד..
הבעיה בבריטניה ממש כמו בישראל ועוד מדינות ,שלא סופרים את תושבי הפריפריה , הם לא נהנו מכל ההטבות האלו וראו בעיניים כלות איך פועלים ממדינות מזרח אירופה לוקחים להם את הג'ובים והם נשארים מובטלים , אי אפשר לחשוב רק על המטר המרובע שאתה יושב עליו ולחשוב שאין לזה השלכות.
באשר לבעית הפליטים זה מרגיז ביותר שאף אחד בעולם הרחב והעשיר לא חושב שצריך לשתף פעולה וגם לקחת כמה, רק בגלל שאירופה קרובה זה לא אומר שהכל צריך ליפול עליה, אפילו שרבים מהם מתחזים צריך לתת כתף ולקלוט אותם עד שיוברר מצבם.

פריZמה

New member
כתושבת פריפריה, אני לא מחכה שיספרו אותי, אני סופרת את עצמי..

ואם אני רוצה פה חוג טוב לילדים - אני מנדנדת לעוד הורים שירשמו- כדי שיהיה חוג.
ואם הם מעדיפים עוד מותג או קלאב- אני חושקת שיניים ומסיעה.
כמובן שזו דוגמא קטנטונת, אבל יש רבות.
אני חושבת שהפריפריה נהנית תמיד - כי כשמשהו מושך למעלה הוא מושך את כולם. מסכימה שצריך וניתן לעשות עוד לטובת העניין, אבל הפריפריה מייצרת דברים שנרכשים ע״י המנוע הכלכלי. אם המנוע יושבת - אף אחד לא יקנה כלום

rona73

New member
כל הכוונה של אירופה מלחתחילה היתה כזו כמו של ארה"ב!!!!איחוד

תמיד יש חזקים יותר,יפים יותר,חכמים יותר,שפוים יותר.הרשימה עוד ארוכה.

כל היופי זה לתת אפשרויות לחלשים,לתת לכאלה שאין בתקווה שיום אחד הם בזכות הנתינה יהיו יותר טובים ויותר מוצלחים.

ככה אר"הב וככה אירופה רצתה לעשות אותו הדבר.יש מדינות חזקות באירופה וארה"ב שהיו צריכים לראות לפני המון שנים את המצב בסוריה ובעירק ובכל האזור ויכלו למנוע את ההצפה הבלתי נשלטת באירופה! בחרו להתעלם וכמו בומרנג זה חוזר להם.

לדעתי האישית,מי שבורח מהבעיה הוא פחדן.האנגלים ומי שלא רוצה לפתור את הבעיה ובוחר להיתנתק הוא סתם פחדן.האנגלים ומי שבחר להיפרד כן גזעני,חושב רק על עצמו.אני גרה בבולגריה.אין לי מילים לתאר את השנאה של האנגלים לבולגרים ורומנים כי הם לא במערב???וכי את שם??למה??בחרת??יפה
בתור ישראלים אני קצת המומה מהישראלים שנותים לחשוב על הפרדה! אני בשוק.
במיוחד לאור השנאה שהיתה ועדיין קיימת ליהודים אני בשוק!!

זהו אני את שלי אמרתי.

forglemmigej

New member
ארהב והאיחוד ממש לא דומים

האיחוד הוא גוש של מדינות שקיימות מאות בשנים עם שפות שונות, היסטוריה שונה, לאום אחר , מטבע שונה , הימנונים שונים בקיצור לאומיות מובדלת בעוד שלאמריקה היגרו אנשים שרצו התחלה חדשה הם בעצמם לא שבא איזה אירגון מטעם עצמו ואמר להם אמצו זהות חדשה לכולם היתה פנטזיה מדומיינת (גם היום זה ככה) אני אגיע למקום חדש אעבוד קשה אמציא את עצמי מחדש והשמיים הם הגבול ואז אקטוף את הפירות , מעטים ביותר זוכים להמציא עצמם מחדש היתר סתם עובדים קשה..אגב מלכתחילה המהגרים החדשים לאמריצקה ראו את עצמם כדמויות תנכיות והארץ נראתה להם כארץ המובטחת.
אם תשאלי אמריקאי באמריקה מאיפה הוא הוא יגיד ניויורק (או נויורק), או מישיגן או אוהיו אם הוא באירופה (כי אירופה עבורם היא מדינה אחת
) הוא יגיד אני אמריקאי. אם תשאלי אזרח אירופאי באירופה מהיכן הוא הוא יענה בולגריה, בריטניה, סקוטלנד ואם תשאלי אותו מחוץ ליבשת הוא לא יגיד אני אירופאי אלא בולגרי או צרפתי או גרמני. הרעיון של האיחוד היה למנוע מלחמות והקלה בביורורקטיה אבל זו פנטזיה כמו הספר הסיפור שלא נגמר . המטבע הוא לא אחיד וגוש האירו די מתנדנד, השפה לבטח לא אחידה ועכשו שבריטניה פרשה רוצים לעשות את השפה המדוברת גרמנית או צרפתית חחח עונש לבריטים מצד הצפרדעים! אין המנון או דגל אחיד לאף מדינה יש אולי איזה סמל של האיחוד אבל אף אחד לא מתיחס אליו.
באשר להרמת האף של המדינות הותיקות זה מזכיר לי את המערכון של : אינעל דין בבור אל ג'אברום", הראשון זוכה והאחרון תמיד בוכה אין מה לעשות

rona73

New member
אמריקאי חושב שכל אמריקה שלהם לכן אומר מאמריקה!שזה כמובן לא נ

אני גרתי בילדותי במרכז אמריקה.שם למדתי שיש דרום אמריקה יש מרכז אמריקה ויש צפון אמריקה.כמובן שזאת יבשת אחת.
הראיייה העכשוית שמה בצד או אפילו ביטלה לחלוטין את מרכז אמריקה והם חלק בצפון או דרום אמריקה.זה שוב מראה שהמדינות החזקות ועשירות עושות מה שהם רוצים וההחלטות הם החלטות שלא שיתפו את המיעוט ,ככה זה עובד ולצערי ככה זה ימשיך.
וכמובן שחילקו את אמריקה לשתי יבשות, על אותו עיקרון.ארצות הברית החליטה והפרידה.פנמה ד"א אם שם הגבול עשתה מה שהאמריקאיים אמרו.התעלה עצמה נבנתה על ידי האדם.

אני מאד מאוכזבת מתוצאת המשאל

זה עצוב שהמגמה המסתגרת, שמתנגדת להגירה, לרב תרבותיות וליברליזם סוציאלי נותנת את הטון בפוליטיקה.
זה גם מאד מדאיג שעכשיו ראש הממשלה לא יהיה אדם שנבחר בבחירות דמוקרטיות ושהמגמה של שוק חופשי עם מינימום רגולציה תקצין.

לבכות או לצחוק?

בבוקר למחרת המשעל, ראיונו בשדה התעופה של מנצ'סטר זוג שהוא הצביע להשאר, והיא הצביעה לצאת. היא אמרה שהיא מצטערת על ההחלטה שלה להצביע לצאת

shuttles3

New member
אנחנו כאן רחוקים מידי. למרות שהמלכה היא אותה מלכה

מעבר לאוקיינוס לא ממש מרגישים את ההדים. מצד שני, לא נהוג לדון אצלנו בפוליטיקה, כך שאין גם מספיק ידע כדי לבנות דעה כלשהי.
אני רק ארשה לעצמי לומר שמפריעה לי העובדה שבגדול, הצעירים יותר היו בעד השארות והצעירים פחות היו בעד התקתקות. זה אומר שדי בקרוב מי שיצטרך להתמודד עם התוצאות של ההחלטה הם אלו שביקשו לא להתמודד איתה.
&nbsp
מחזיקה אצבעות בשביל כולם שהרעש הוא הרבה יותר משמעותי מההשלכות שיבואו בפועל.

למעלה