בריכה, ארכאולוגיה ומדפי כורכר...?

צפנתי

New member
בריכה, ארכאולוגיה ומדפי כורכר...?

יש לי שלוש שאלות ברשותכם, בתשובותיכם תתיחסו לאיזו שאלה אתם עונים...שלא אבלבל בין התערובות...ואז "אקדיח את התבשיל" 1.שאלת הבריכה: אני רוצה ליצור תערובת בטון ולצפות בה בריכת נוי,או לפחות את השוליים, כך שהמראה שיווצר יהיה כמה שיותר "עתיק", "טיבעי" ולא בטוני. 2. ראיתי כלי אבן"עתיק" עם מים לציפורים, מראה מאוד גולמי וארכאולוגי שאלתי מאיפה זה, והיא אמרו לי שזה כלי קלקר שהיא שצופה בתערובת מלט ועוד שני דברים, נדמה לי תוספת של חול וקומפוסט (!!?) לצערי אינני זוכרת...ומאד רוצה להכין כלים כאלה. 3. שאלת הכורכר: לימדו אותי טכניקה מקסימה ליצירת קעריות הנראות כאילו שלפו אותן מסלעי הכורכר בחוף הים, עם מדפים "יענו טיבעיים" המזכירים לי את ילדותי ליד מכון וינגייט. הסיפור כרוך ביציקת שכבות תערובת נוזלית על תבנית פנימית של צורת הקערה הדרושה, ייבוש, שכבת חול ועליה עוד שכבת תערובת. אפילו הדגימו לי פחות או יותר. אם זה מוכר למשהו, אבקש את עזרתכם: על איזו תערובת מדובר, איפה קונים, ובאיזה יחסי מים-אבקה? (נדמה לי- מלט לבן?) מה זמן היבוש בן שכבה לשכבה? תודה לעונים והמשך יצירה פורה ופורחת!!

ronnymp

New member
בואי ננסה לעזור במעט .... ../images/Emo20.gif

1- בעניין ציפוי הבריכה עולות בדעתי שתי אופציות האחת היא אולי לצבוע את אותו המלט שאת פוחדת ממראהו ה"בטוני" - בצבעים שישוו לו מראה עתיק - וצבעים כאלה כדאי לחפש באתרי יצרני הצבעים ( טמבור , יעקובי , נירלט וכו' ... ) דרך שניה שעולה במוחי - זה לצפות את הבטון בפוליאורטן (נדמה לי שזה השם .. ) - וזה חומר מוקצף , שמזריקים עם מכשיר כמו לסיליקון ומיועד לאיטום בדר"כ - וניתן להשיגו בגוון חום - שנראה ענתיק קצת .... 2- תאור די עלטילאי - אולי תנסי לצרף תמונה ..... 3- ראיתי משהו כזה אצל חברים בחג שבועות - ואני מניח שזה בדיוק מה שאת מתארת - לפחות התאור נשמע מתאים ... אנסה מחר-לצלם ולהראות לך שם היה מדובר על קערה , שאכן היא דומה לאבן כורכר טבעית , משובצת בכמה אבני חן לקישוט - ומותקנת על 3 מוטות מחוספסים של ברזל בניים מוצלבות ומולחמות - ומעוטרות בקשר אומנותי של חבל מעוצב . משהו ממש מקסים - ועם זאת נראה כמשהו די קל לביצוע . לדעתי - זו תערובת של מלט לבן , או גבס או כל חומר דומה ( שזה ממש קל להשגה , זול ועם הוראות פשוטות ביותר להכנה ) ועם דאגה לציפוי חיצוני בחול ים עדין - או חול בניין + כמה אבני חן או עיטורים רוני

Noga222

New member
כנסי למאמרים בפורום אומנות שימושית

יש שם מאמר על הכנת קערות מגבס, זה דומה למה שאת רוצה....

ronnymp

New member
צפנתי - הבטחתי לצלם לך - ../images/Emo39.gif

סעיף 3 ..... זוכרת
אז הנה - הלכתי אתמול בערב לבית החברים - וצילמתי את השוחן הדקורטיבי ההוא היא טוענת אגב שמדובר בחומר שנעשה מגבס + איזשהו חומר פלסטי ....
לא יודע - אבל זה נראה די קל לביצוע .... תראי .... וגם כולם .... משהו פשוט וגם יפה יעני פשוט יפה

ronnymp

New member
פלטה עליונה - מקושטת .....

את השולחן אגב ניתן להשיג עם פלטה עליונה בכל מיני צורות לפי טעמך , צרכיך ודרישתך ...

ronnymp

New member
מראה הפלטה מלמעלה ../images/Emo20.gif

כמובן שניתן לעטר ולקשט כיד הדימיון ....

ronnymp

New member
איך הפלטה מחוברת לרגליים ../images/Emo35.gif

פשוט ..... מונחת .... ויש שם מגרעות קטנות לכל רגל .... לייצוב קל שלא יזוז

ronnymp

New member
חיבור הרגליים + הקישוט .... ../images/Emo77.gif

שימי לב .... ברזל בניין מחוספס פשוט זמין וזול .... זה חלק מגאוניות העניין - בפשטותו שימוש בחבל זול ופשוט עם מעט חוש יצירתי ... אז .... האם אמנם דיברנו על אותו השולחן

lilachh

New member
זה משגע ../images/Emo99.gif מציעה להכנס

לפורום אומנות שימושית (פורום 505) יש שם מישהו בשם woodstone שהעלתה לפני כמה ימים תמונה של שולחן שעשוי באותה שיטה, אני בטוחה שהיא או מישהו אחר יוכל להסביר בדיוק איך לעשות את השולחן.

Ros3mary

New member
העבודה איננה מתאימה לתנאי מים

היא עשויה מגבס וחול ולכן מתפוררת עם הזמן. מה שכן את הבריכה את יכולה להכין באותה שיטה,כמו הכנת השולחן,אך במקום גבס להשתמש במלט. ואכן יש מאמר בפורום אמנות שימושית השינוי היחיד להחליף את הגבס במלט.

למעלה