בריכה בתית

בריכה בתית

שלום. יש לי בריכה ביתית עגולה מתנפחת בקוטר של 2.5
עשיתי כל הנדרש והיא מטופלת כמו שצריך. כלור חצי עיגול פעם בשבוע. חומר נגד אצות רבע כוס פעם בשבוע, מסנן 4 שעות עובד ו4 בהפסקה 24/7. כיסוי וכו...
דבר אחד אני רוצה לדעת אם יש לכם מושג
בבדיקת בריכה. מה אומר כל דבר פה בתמונה? למה הוא משתייך?
תודה רבה :)

gb228

Active member
משמאל לימין

כלור
PH (בלי להכנס לכימיה זה עד כמה המים חומציים או בסיסיים )
אלקליניות - מידת ה"התנגדות" לשינויים ב PH

הרמה של כל אחד מהפרמטרים האלו משפיעה לטובה/רעה על יכולת של מיקרואורגניזמים להתפתח בבריכה. לא יודע מה הערכים הרצויים אבל לפי התמונה הם מסומנים על הכלי.

אני מבינה. עוד משהו...

אז הכלור הוא אם צריך להוסיף או להקטין כמות
מה השאר מסמנים? מה להקטין או להוסיף? [חומר לאצות, מי מלח...?]
מה אני יכולה לעשות נגיד עם המידע שמסתמן לי
תודה רבה

1home

New member
אני מעדיף להחליף את המים כל שבועיים

ולהימנע מכל הכימיכלים

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי כמובן בכמות שאתה מוציא כל פעם

אבל דע שלקראת ההחלפה אתה נמצא במצב מסוכן מבחינת בריאות היקרים לך כי גם אם המים עדיין שקופים יחסית כבר התרבו בהם חידקים,
בנוסף אתה צריך לרחוץ את הבריכה ולחטא את כולה כדי למנוע מחידקים שנשארים לחגוג במים החדשים,

הפרמטרים

כלור. תלוי בשימוש הבריכה מומלץ 1.5 PPM אפשר מעט יותר.
PH. פוטנציאל הגבה של המים. מאזנים ע"י חומצת מלח. מומלץ 7.4.
ALK. מודד את קשיות המים. אין צורך להשתמש בזה בארץ כל עוד המים מאוזנים טוב עם כלור וPH תקין.
נסי להקטין בחומר נגד אצות. בתנאים מסויימים אין צורך בכימיכל הזה.

ואוו תודה

בקשר לחומצת מלח אם זה גבוהה להוסיף חומצת מלח אם זה נמוך אז מה להוסיף? בכלל יש אפשרות במקום לקנות את זה להכין בבית משהו? למשל מלח עבה...
בקשר לחומר אצות. איך אדע מתי לשים?

חומצת מלח

לאיזון רמת PH של המים.
כשרוצים להוריד PH מוסיפים חומצת מלח (ממש מעט! ההשפעה של החומצה חזקה מאוד)
כשרוצים להעלות PH תלוי באיזה מצב נמצאים, אם מצב מסוכן עדיף לזרוק חלק מהמים ולהוסיף חדשים. או שימוש בסודה לשתיה.
&nbsp
חומצת מלח ניתן להשיג אצל ספקם לחומרים של בריכות שחיה. יש מס חברות. אני עבדתי עם חברת זיו. יש גם יגל, טיפול ועוד
חברות אלו יוכלו למכור לך חומרים גם בכמות קטנה.
אם המים בבריכה מאוזנים פחות או יותר עדיף לא לגעת (PH מ7 עד 8) (כלור מעל 1 ועד 2.5).
&nbsp
חומר נגד אצות להוסיף רק כשרואים היווצרות של אצות. אצות לא חייבות להיווצר - תלוי באיכות הסינון. סיחרור המים ועוד.
אין הוראה של משרד הבריאות נגד אצות בבריכת שחיה. האצות אינן מהוות סכנה בריאותית אלא מפגע אסטטי.

למעלה