ברירה טבעית- לאו דווקא?

wakka1

New member
ברירה טבעית- לאו דווקא?

אם איני טועה תיאור פשוט של תהליך האבולוציה בא מתוך עקרון הברירה הטבעית- המינים החזקים שורדים בעוד החלשים נכחדים. כך יצורים מזן מסויים בעיה מוטציה חיובית המהווה להם ייתרון על שאר בני מינם זוכים להתרבות, בעוד החלשים יותר נכחדים. אולם אני זוכר כי פעם בתכנית הטלויזיה "תאמינו או לא" הראו שבט אפריקאי בעל מסורת של מאות שנים של נשיאת סירות קנו על גבם, מה שגרר גוש בשר בצורת חוטסול על העורף- תכונה מולדת המקלה על נשיאת הקנו על הגב. אני לא חושב שבני השבט לאורך מאות השנים האלה עברו ברירה טבעית, שכן מאז החל המנהג כבר היה סגנון חיים סוציאלי התומך בכל פרטיו. האם יכולה להיות אבולוציה קולקטיבית? האם זה אומר כי האבולוציה לא נסתיימה וכי ייתכן שבעוד אלפי שנים הגפיים האנושיים ייחלשו ומבנה כפות הידיים והרגליים ישתנה? (אני לא שואל באשר לגולגולת כי בכל דור נוספת כמות מסויימת של תאי עצב למוח ללא קשר לברירה טבעית) אנא הסבירו ותקנו אם אני טועה

אחר

New member
אני לא מכיר את הסיפור

אבל האם יתכן שלא מדובר על תכונה מולדת אלא על משהו שמתפתחת בכל פרט במהלך גדילתו כתוצאה מהשימוש המסויים עם העורף?

Caligola

New member
OK, ראשית כל אתקן לך שגיאה.

אין עקרון של הברירה הטבעית הקובע כי החזקים הם שורדים והחלשים הם שנכחדים. בקטריה לא יותר חזקה מעקרב, וכבשה לא יותר חזקה מאריה, ודגים אינם יותר חזקים מכריש, ובכל זאת על אף היותם חלשים פיסית הם דווקא מצליחים לשרוד. ההגדרה היותר מתאימה לתאר את התהליך היא שרידת המותאמים (וכאן אוסיף דבר מה לפני ששפם המקובלים יקפוץ לתקן אותי) אלא שהגדרה זאת היא בעיתית. ההגדרה 'המתאימים שורדים' היא טאוטולוגיה, ואילו זאת היתה ההגדרה של התאוריה לא היה ניתן להפריכה.. עקב זאת, ההגדרה לתאורית האבולוציה היא 'שינויי בתדירות אללים בתוך אוכלוסיות לאורך זמן' ובהגדרה זאת אין שום טאוטולוגיה והיא אף ניתנת להפרכה ולאישוש.. ואם לחזור לנושא של טופיק זה - האבולוציה איננה פועלת לטובת הכלל כי אם לטובת הפרט, תכונות שעוזרות לכלל החברה אך לא לפרט דינם שלא להתפשט במאגר הגנים, ואילו תכונות המסיעות להשרדותו של הפרט דינם להשתלט על האוכלוסיה. הסוגיה 'האם האבולוציה נעצרה או לא' לגבי המין האנושי היא סוגיה שאין בה תמימות דעים מקיר לקיר ונשמעות דעות שונות בנושא הזה. אני אישית מאמץ את קו המחשבה שהאבולוציה אכן נעצרה אצל המין האנושי ואנו לא צפוים לראות שינויים מרחיקי לכת במאגר הגנים שלנו (אלא אם כן תיושם טכנולוגיה של השבחה גנטית).. Caligola

mamluka

New member
אני גם לא חושב שזהמולד

נראה לי שזה יותר כמו עור קשה בגרליים של אנשים שהולכים בלי נעליים זה נתפתח בזמן הגדילה הגלל צרכים צריך לעשות ניסוי ולראות אם מישהו שנולד בשבט ונלקח משם מפתח את הגבנת תחזור אלי אחרי הניסוי

למעלה