בריתה

בריתה ../images/Emo13.gif

אשמח לקבל מעט מידע בנוגע לנקודות הבאות : 1. האם יש אינדקס שמרכז את כל האולמות שעורכים אירועי ברית/ה באיזור ראשון לציון-נס ציונה-רחובות ? 2. אשמח לקבל המלצות לאולם לאירוע בעוד כחודש באיזורים הנ"ל (אפשר גם ת"א והרצליה אם חייבים
) 3. אם יש למישהו רעיון איך להפוך בריתה מאירוע משעמם ומשהו קצת יותר מקורי - אשמח לקרוא
תודה !

לא מהאיזור המדובר

אבל מצאתי לך את האתר הבא, נראה טוב: בריתה אני לא מהאיזור אז לא אוכל להמליץ לך על מקום מסויים. אם תגידי מי קהל היעד וכמה מוזמנים, אוכל לעזור יותר. מזל טוב ורק בשמחות

כ חיים

New member
מה זה "בריתה" ?

מישהו/י יכול/ה להסביר? עד כמה שידוע לי המנהג המגונה הזה נהוג כיום רק בכמה שבטים פרימיטיביים באפריקה ואולי בכמה כפרים פרימיטיביים במצרים. אפילו הבדווים בנגב שנהגו לעשות בריתה לבנותיהם כבר חדלו לעשות זאת, אז על מה, לכל הרוחות, אתן מדברות ? או אולי הכוונה הייתה למסיבה לרגל הולדת בת במשפחה או כפי שנהוג לכנות את זה אצל יהודי צפון אפריקה בביטוי הנפלא "זבד הבת" ?!

חיימקה בלי עסבים כולה סלנג שפשט במחוזותינו

נראה לך שבארצנו הקדושה יכרתו דגדגן לאיזה אשה? הרי למחרת יקחו מהמשפחה את הילדים לאימוץ...... בימים בהם בני התשחורת אומרים "עשר חודש " "כוסית" או " תפסיק לחפור לי" ויתר ביטויים שאליעזר בן יהודה ודאי מתהפך כמו פורפרה , אומרים בריתה. זבד הבת הוא מונח תנכי , ואני מסופקת אם מישהו משתמש בכינוי זה ,לצורך כינוס בני משפחתו לרגל הולדת בתו. כל הפרטים על הזבד בקישור המצורף. ולמתענין ינעם

אצלכם במשפחה כורתים דגדגן ?

אצלנו לא, אנחנו סתם קוראים לזה "בריתה" מתוך הרגל, אני ממליץ לכם להפסיק עם הכריתות.

כ חיים

New member
אותי זה לא מצחיק

וכי מה חשבתם, שבאמת חששתי שמישהו חותך ? אבל הגיע הזמן להיפטר מביטויים קלוקלים. לילד עושים ברית ו"בריתה", לא קיים דבר כזה ובעיניי גם לא בסלנג.

ווקשה ../images/Emo140.gif

מזל טוב
צרפתי קישורים לאתרים המתמחים בהנחה שיהיו בארוע שלכם מלא ילדודסים של החברים ובני המשפחה, מציעה להזמין להם הפעלה/קוסם ולהכין להם שקיות לקהל הבוגר מוזיקה מהנה עם זמר/זמרת והעיקר קבלו המלצות על האולם שבחרתם שירבו אצלכם שמחות

למעלה