בריתה?

scooby4

New member
בריתה?

חשבתי על תחליף למילה "בריתה" (עיוות קל של "ברית"): "מסיבת". מה דעתכם? יש לכם רעיונות נוספים?

למה תחליפים?

מסיבת לידה, חגיגת הולדת. הרי לא חוגגים כאן ניתוח כזה או אחר שעברה העוללה חס וחלילה אלא את עצם העובדה שהיא נולדה. תקני אותי אם אתם כן עושים אצלכם ברית לבנות שאוכל להתקשר לרשויות...

עִידן

New member
../images/Emo6.gifחשבתי שהתבלבלתי בפורום..

זכור לי שחברה שלי השתמשה פעם ב"בריתה" כשהלכה למסיבה לכבוד הולדת תינוקת כלשהי.

She Dolphin

New member
אני שמעתי כבר על "מסיבת"

וגם על "שמחת בת" שאותו אני מעדיפה. לא יודעת למה, לא אוהבת את הצליל של "מסיבת" - למרות שהרעיון דווקא יפה. בכל מקרה, כל דבר יהיה יותר טוב מ"בריתה"
("בריטה"?
)

scooby4

New member
את צודקת

למסיבת יש צליל מכוער כי אנשים מצפים להמשך המשפט, כלומר: מסיבת... יום הולדת, מסיבת... חנוכה וכו'. "שמחת בת" זה נחמד, אבל זה לא נשמע כמו המצאה חדשה (המצאה חדשה כמו ברית שעושים לילדה...).

גנגי

New member
מי צריך ברית לבנות?

כל כך הרבה זוועות נפלו עלינו כי אנחנו נשים, ומזו ניצלנו, אז אתם עוד רוצים שננכס לעצמנו דווקא את הנאחסית שבכל המצוות?! ברית נשמעת יותר מדיי חותכנית... מסיבת נשמעת כמו נסמך חסר סומך. שמחת-בת נשמעת לי מתאימה. מה דעתכם? ואשר ליום השמחה, אולי כמו שיש שבת חתן - אפשר "שַבַּתְבַּת"?

גנגי

New member
ואגב-אגב-אגב,

ברית זו בכלל מילה בלשון נקבה, כך שלעשות אותה בנקבה פעמיים זה כמו הדוגמה שנתנו כאן של "צ'יפסים", לא? במחשבה שנייה, אולי אפשר לקרוא ככה למסיבה לכבוד לידת תאומות...

גנגי

New member
אתם לא חוגגים בבית?!

למה בראש חוצות? תבורך.
ואני מקווה שכל הדיון הזה מעניין את הסבתא שלך.

../images/Emo6.gif בהחלט

ואם היו לה גלגלים היא היתה מתגלגלת לפורום אופנועים וקלנועים ותורמת את חלקה (למכירה בהזדמנות: חלקה במיקום אטרקטיבי)

גנגי

New member
היא לפחות

שמחה בחלקה? או כמו שאומרים באמריקקית - אתה רוצה לחלוק איתנו את זה? ספר לסבתא.

hillelg

New member
אכן, ברית מתקשרת לחיתוך

בדרך כלל, לא באבר מסויים, אלא במתווה ברית-בין-הבתרים (שמת לב למשחק המילים?). יש כמה וכמה השערות בנוגע לשאלה מדוע ברית היא כזאת, ואכ"מ.

אטיוד5

Active member
מצויין

עדיף בהרבה על קנקן מים מזוככים. וכמו שטללי כתב, הבריתה הזה מעורר פלצות שחורים משחוּר.

למעלה