(ברית) מילה - צביעות?

MotheRonit

New member
(ברית) מילה - צביעות?

ראשית אפתח ואומר שאני יודעת שיש היבטים רבים לסוגיה, אבל אני מבקשת להתייחס לאחת. בתחתית הפורום יש שרשור כללי יותר, ושם ממה שראיתי אין התייחסות לנקודה שאעלה.

בפייסבוק עלה לאחרונה פרסום שאומר
״הגוף שלי בחירה שלי״ ----- "מלה את הבן שלה״
https://www.facebook.com/Anarchybal...1826.628208987206774/1202800986414235/?type=3

מה דעתכם על האמירה?

GreenMamba

New member
דעתי היא

שאין לברית מילה כטקס יהודי שום קשר לפמיניזם, ושאת מוזמנת לקחת את הדיון לפורום ברית מילה.
&nbsp
(ולא כל הודעת נאצה נגד פמיניזם צריכים להביא לפה. באותה מידה יכל להיות כתוב שם
הגוף שלי בחירה שלי ----------- מחסנת את הבן שלה
הגוף שלי בחירה שלי ----------- לא מחסנת את הבן שלה
הגוף שלי בחירה שלי ----------- נותנת לבן שלה לאכול בשר
הגוף שלי בחירה שלי ----------- מונעת מהבן שלה לאכול בשר
הגוף שלי בחירה שלי ----------- "הכנס אג'נדה מתאימה")

ga26

Member

MotheRonit

New member
אז באותה מידה אפשר לפתוח דיונים גם על אלה

איך זה סותר?
ומי קבע מה צריך להביא לפה או לא?
ואם אני ארצה לפתוח את הדיון (גם!) בפורום 202 אעשה כך.
חוכמולוגית.
ואגב אני במקרה מסכימה, וניסו לא פעם להסביר איך למול את הילדים נוגד את הפמניזם ולא הבנתי. אבל אז הגיע המשפט הזה.
ההקשר נעשה ובהחלט אפשר להתייחס לגופו של עניין. או שאפשר לא להגיב אם אין משהו מועיל להגיד. או שאפשר להגיב כמוך.
וההבדל בין הדוגמאות שנתת (וכנראה גם כל אג'נדה אחרת) לבין מילה, שבבוא היום יוכל הבוגר/בעל המחשבה העצמאית להחליט לפעול אחרת - אמנם לא יוכל למחוק את מה שכבר נעשה או לא נעשה, אבל יוכל מעכשיו לבחור לעשות ההפך. גבר שמלו אותו לא יכול להפוך את ההחלטה שעשו על גופו.

Berethor

New member
ההבדל הוא שאת הנושא הקודם פתחה מי שהייתה המנהלת של הפורום

והיא גם קישרה את זה לפמיניזם בכך שיש גם מילת נשים ולא "רק" מילת גברים. העניין של "הגוף שלי בחירה שלי" לא קשור ישירות לטקס המילה המדמם של הבן אלא אם כן את רואה בבן של האישה כחלק מהגוף של האישה(גם אחרי הלידה), אם כבר לבנים עצמם צריכה להיות חולצה או/ו תמונה עם הכיתוב "הגוף שלי בחירה שלי", משום שהם אלו שחותכים אותם וכופים עליהם את המנהג הדתי הכי פוגעני שיש כיום ביהדות.

GreenMamba

New member
הקישור בין מילת נשים לגברים הוא קישור מעושה ביחס למציאות

מכיוון שאין בישראל היום (ככל הנראה) מילת נשים בכלל, ואילו מילת גברים היא טקס שעוברים אחוזים מכריעים באוכלוסיה. הקישור הזה נעשה רק ע"מ לקדם אג'נדת נגד מילת גברים בכסות פמיניסטית שאינה קשורה אליה, ואם מנהלת הפורום הקודמת לא היתה מעורבת באג'נדה הזו- היא היתה מראשונות הקופצות לשאול- "איך הדיון הזה מקדם פמיניזם??"- כפי שעשתה בדיונים אחרים.

A לוןA

New member
מוזר....

בקישור מדובר על מישהי שעברה מילה באתיופיה, עשור לפני שעלתה לארץ, ולפני כ-20 שנה.
איך זה רלוונטי לטענה שבארץ אין כיום מילת נשים בשום מספר בר משמעות?

HouseAtreides

New member
אתיופיה, ארתריאה, סודן - רינגז א בל?

צריך להיות מאד פתי כדי להאמין שאוכלוסיות שמנהג כזה היה נפוץ ביותר בארצות מוצאן, פשוט העלימו אותו ברגע אחד משנחתו בארץ הקודש, ועוד ללא כל מודעות, בטח לא טיפול רציני בתופעה מצד הרשויות.

A לוןA

New member
איך ידעתי

בהתחלה כתבתי את המשפט "אם אתה רוצה להביא כטענה שיש מילת נשים בישראל, אנא האר את עיני בנתונים"
אבל אמרתי לעצמי שזה סתם משפט שיעורר ריב, אז נוותר
והנה, שוב אתה נוקט באותה שיטה- יש כזה, אתם פשוט לא יודעים. זה פשוט "הגיוני".
עשרות שנים שהקהילה האתיופית בארץ, ונושא כל כך מעורר פלצות לא מצא את עצמו בפריזמה של שום עיתונאי או חוקר. מוזר, אהה?
&nbsp
(אגב, למיטב זיכרוני ממחקר שקראתי פעם, רק 3% מהיהודיות האתיופיות שהגיעו לארץ נימולו באתיופיה- אז גם ככה זה לא היה משהו נפוץ בקרב היהודים גם שם. הסיפור שהבאת מתייחס לילדה מעורבת, שאביה היה מוסלמי)
&nbsp
&nbsp
give me a break

HouseAtreides

New member
מזל שכתבת שהנושא כל כך מעורר פלצות

אחרת יכולת גם כאן לשחק אותה כאילו לא הבעת כל דעה.
&nbsp
שלום.

למעלה