ברית מילה רחוק מהבית

ברית מילה רחוק מהבית

שלום למי שיידע לעזור.
לפני מספר ימים נולד לנו בן ראשון וכרגע עומד לפנינו ענין הברית. אנו מעדיפים לעשות את הברית בקליניקה אצל אורולוג. פחות חשוב לנו נושא הטקס. אלא שנראה שאין אורולוג שעושה בריתות באזור שלנו (גרים בדרום) והנסיעה מהבית לקליניקה תהיה כרוכה בשעה וחצי נסיעה לכיוון.
האם יש משמעות לכך מבחינת רפואית? הדוקטור אומר שלא, אך כמובן הוא לא אובייקטיבי. הבנתי שחיתול לתינוק לאחר הברית הוא עניין מסובך (אסור שהתינוק ישהה בצרכים של עצמו) אך מה אם במהלך הנסיעה הארוכה התינוק כן יעשה צרכים? מישהו יוכל לשפוך לי אור על הנושא?
תודה

יש רופא מוהל בלהבים, עוזר לך?..
כמובן

קודם כל מזל טוב

מלנו שני בנים אצל רופא ולא נאמר לנו שום דבר על ענייני חיתול. החלפנו מן הסתם חיתולים כשהיה צריך אבל לא נאמר לנו להקפיד במיוחד או משהו כזה. אם זה העניין שמטריד אתכם אז אפשר לתכנן את הנסיעה כך שיהיו כמה הזדמנויות לעצירה ולהחלפת חיתול (וגם להנקה ולמנוחה כללית). אני מבינה שאתם הורים בפעם הראשונה וזה נשמע מלחיץ ולא מוכר, אבל בסופו של דבר אפשר להחליף חיתול בכל מקום, לא רק על שידת ההחתלה :) אם זה הדבר היחיד שמונע מכם להמשיך בתוכנית אז תכנון נסיעה זה הפתרון לדעתי.
אגב, יכול להיות שאתם מתקבעים על פלח צר מאוד של רופאים? אנחנו מלנו אצל רופא שבהכשרתו הוא נוירוכירורג, למשל. יש עוד רופאים מוהלים שהם לאו דווקא אורולוגים. אולי כדאי לחפש עוד קצת?
בהצלחה!

האמת שאני רוצה להדגיש - עצירות בדרך הן חובה

סביר להניח שבפרק זמן של שעה וחצי תינוק בן שמונה ימים ירצה לינוק או יבכה או יעשה קקי ולא תהיה לכם ברירה אלא לעצור ולטפל בו. ההמלצה שלי היתה לתכנן את הנסיעה כך שיש בה מקומות עצירה, כדי שאם התינוק שלכם בוכה לא תצטרכו לעצור בשוליים באמצע כביש 6 אלא מלכתחילה תסעו בדרך עירונית שאפשר לעצור בה בנוחות כל מטר. קשה לי להאמין שתינוק כאוב בן שמונה ימים יאפשר לכם נסיעה רצופה, אלא אם כן יקבל מיד אחרי הברית תרופה שתטשטש אותו.

לא יודעת אם חשבתם על זה אבל יש רופאים מוהלים שמגיעים הביתה. אחותי עשתה כך את הברית, מאוד נוח ומקל. ולגבי נסיעה ברכב, אפשרי בהחלט גם ללא חיתול, זה דורש התארגנות בהתאם עם מגבות ומגבונים אבל ממש לא נורא. בהצלחה ושיעבור בקלות רבה!

זלופית

New member
בעניין הנסיעה הארוכה בדרך חזרה...

אני לא יודעת אם חשבתם על זה, אבל לקשור תינוק שהרגע עבר ברית בסלקל לשעה וחצי - כשמקום הקשירה הוא בד"כ באזור החלציים, לא בהכרח הדבר הכי אידיאלי לתינוק... אנחנו עשינו את הברית כ- 10 דקות נסיעה מהבית ואמא שלי התעקשה שלא נקשור אותו, אלא אחזיק אותו עליי. בלב מאוד חושש עשיתי זאת, עטפתי אותו חזק עם שתי ידיים ושמתי את החגורה על שנינו ביחד. בעלי נסע ממש לאט וסופר בזהירות כל הדרך. אם תהיה לי אי פעם עוד ברית - אני מזמינה את המוהל/רופא אליי הביתה.
כמו שאני רואה את זה, חשוב רופא/מוהל מנוסה כמה שיותר ועם המלצות מאנשים שאתם מכירים אישית. סוג הרופא לא מצדיק את המסע. וגם לי לא נאמר כלום על עניין הקקי אחרי הברית.
המון מזל טוב, שיעבור בקלות לכולכם והרבה נחת!

לא הייתי נוסעת עם תינוק בידיים בשום מצב

גם לא ממש לאט. ממליצה לך בחום לא לעשות זאת בשום אופן. אף פעם. התקני הבטיחות הם עניין של חיים ומוות, לא של נוחות / חוסר נעימות. אנחנו עשינו את הברית במרחק שעה ורבע נסיעה מהבית. היה בסדר גמור. הבאסה היתה הביקורת אחרי יומיים - שוב שעה ורבע לכל כיוון. קחי זאת בחשבון. מ ז ל ט ו ב !!!!

בעיני זה דבר מאוד מסוכן לעשות

אם כבר סגרת על הילד חיתול אז החגירה של הסלקל מעל החיתול ומעל הבגדים זה לא מה שיכאיב לו אקסטרה. נסיעה עם תינוק לא חגור זאת סכנת חיים. לא שווה את זה בעיני.

רi תם

New member
באופן אישי...

גם אני לא הייתי חסידת האירועים ומלתי את בני בבית.
הזמנתי מוהל מעולה ששמעתי עליו שבחים רבים, אורולוג ילדים מבי"ח פה במרכז הארץ, איש חובש כיפה, נחמד מאוד מאוד!!!
הוא נתן לי את כל ההנחיות, כינסתי מניין, אבי הביא את הכיסא מביה"כ, הכנתי קצת כיבוד לגברים, המוהל בא, מל בצורה מושלמת והלך
.
יכולה לתת לך הנייד שלו ותברר איתו אם יהיה מוכן להגיע אליכם הביתה. לא יודעת כמה "דרום" אתם גרים אבל אישית לא הייתי "מטלטלת" את התינוקי באוטו בשביל ברית אלא הייתי מביאה מוהל הביתה.
מזל טוב.
גדלו אותו בנחת

הייבי

New member
לדעתי לא נעים. לא נורא

אנחנו עשינו את הברית אצל רופא עם הרדמה מקומית, ככה ששני הבנים אחרי הברית שקעו בשינה למשך שעתיים בערך והתחילו להרגיש אי נוחות רק כמה שעות אחרי כשההרדמה התחילה להתפוגג. המוהל עטף את מקום החתך אחרי הברית וחיתל. לדעתי דרך החיתול ושתי שכבות בגדים אף אחד מהם לא הרגיש את החגירה של הסל קל (אחד מהם גם ישן בנסיעה). הייתי מתכננת נסיעה עם מקומות אפשריים לעצירה במקרה שיהיה צורך בהנקה/החלפת חיתול. אבל מאוד יכול להיות שהקטן יישן ותוכלו לנסוע ישר הביתה. אותי היה יותר מבאס לנסוע למחרת שעה וחצי כל כיוון לביקורת של המוהל ושווה לבדוק כמה המוהל רוצה בשביל לבוא אליכם. ודבר נוסף, תשקלו לבקש מאחד ההורים/אחים שינהג. מדובר על נסיעה ארוכה שחלקה יכולה להיות עם תינוק בוכה שמוציא מריכוז בצירוף העייפות הכבדה של הימים הראשונים (במיוחד בילד ראשון). אני לא בטוחה שהייתי סומכת על עצמי להיות עירנית ומרוכזת.

למעלה