ברית עולם בהופעה

ברית עולם בהופעה

יש סיבה כלשהי למה מתי לא שר את ברית עולם בהופעות שלו? או שאולי הוא כן ואני לא מודה לזה? יש איפהשהוא מקום בו אפשר לשמוע את השיר בהופעה אם זה קיים בכלל? סתם תהייה שעלתה בי כי הבנתי שבעיניי רבים הוא נחשב לה-שיר של מתי.

HaraRa

New member
אני לא אוהב את השיר הזה

ולא בטוח בגלל שהוא לא טוב(להפך, מבחינה אובייקטיבית השיר ממש טוב מבחינה הרמונית ומלודית, את העיבוד פחות אהבתי), אלא בגלל ששמעתי אותו המון, ובגללל שהוא כבר נדוש לאוזניי. אולי מתי מרגיש שחלק ממעריציו חשים כך... ד"א אני חש כך גם כלפי השיר "עוד תראי את כל הדרך", שמעתי אותו כל כך הרבה שאני תמיד מעביר אותו כשאני שומע את "סוף היום".

Chikolad

New member
הוא דווקא כן

בדרך כלל... בסיבוב הנוכחי לדעתי הוא ויתר עליו, ומבחינתי טוב שכך (מה לעשות, טיפה נמאס עלי למרות שאני חושב שהוא באמת שיר מדהים). לשאלתך אפשר לשמוע גרסה חיה של ברית עולם בדיסק של ההופעה החיה מערד. דרך אגב, הייתי בהופעה בצוותא ביום שישי והיה מדהים! אני עדיין בהתלהבות...

smart one

New member
למען האמת...

תמיד מרגש אותי לשמוע את "ברית עולם" אבל יותר מהכל - בהופעות. אני חושב שהסיבוב הנוכחי מתרכז יותר בשירים שפחות הושרו בהופעותיו של מתי, אם בכלל. אז נכון ש "ילדותי השניה" כן נכלל בהופעה והייתי בכיף מחליף ביניהם, לו הותר לי. בכל אופן - מה עם הופעות נוספות? צוותא לא הספיק לי.

udiefrat

New member
אין לי מושג..אבל

אבל בהחלט אתה צודק.. השיר הוא בהחלט בין השירים היפים שלו (טוב..כמעט כולם יפים)אבל אין ספק שמתוך 4 הופעות שלו (שהייתי בהן)הוא ביצע את השיר רק פעם אחת.. ובאמת חבל.. מצד שני זה נותןלצופים/מאזינים אופציות להכיר שירים של מתי שלא שמעו אותם מאות פעמים.. למשל בהופעה האחרונה מתי ביצע את "קול אחד" מהתקליט סוף היום וזהו שיר שלא הכרתי.. מיד קניתי את הדיסק והקשבתי לשיר המגניב הזה בהדיקות.. לפי דעתי השיר (ברית עולם) נמצא בדיסק הופעה חיה בערד של מתי משנות ה90 ..שווה לבדוק.. והשאלה לגבי ברית עולם.. אני מעריך.. רק מתי יכול לענות לך

HaraRa

New member
"כל אחד"

כותבים "כל אחד". אכן שיר ענק, אולי השיר הכי גרובי של מתי כספי. וברית עולם מופיע באלבום שיש עליו צילום של פעמון דלת.

udiefrat

New member
אתה בהחלט צודק..

נאמת שאת השיר הורדתי דרך האתר סונגס (אל תדאגו - שילמתי על האלבום במיטב כספי כאשר הכסף מגיע למתי כספי
ושם שמו של השיר היה עם ק.. לאחר בירור כמובן זהו כל עם כ'ובהחלט אחלה גרוב.. ברית עולם הופיע לראשונה באלבום השני של מתי המכונה - "מתי כספי האלבום השני" והופיע בהופעה החיה שלו בערד מ1997 , בדיסק המיטב , בשירים הגדולים, באוספים "יש לך אותי" ו"יליד הארץ" ועוד..בקיצור..לא חםר..

Shykedmi

New member
אני לא יודע אם זו הסיבה -

אבל מן הסתם אתם גם יודעים שהשיר הזה נכתב לכבוד החתונה של מתי ודורין בזמנו, ע"י אהוד מנור. אולי זו אחת הסיבות, למרות שזה לא נראה הגיוני מאחר והשיר הזה בוצע ע"י מתי כבר כמה פעמים בעבר בהופעות, אז לא נראה לי כל כך. מה גם שהוא מבצע שירים מהאלבום האינטימי והאישי "מתי" שכולו מדבר בעצם על התקופה הקשה שהוא עבר. אגב, אני לא יודע אם אנשים כאן יודעים, אבל רשמתי ביקורת על האלבום הזה באתר "השרת העיוור". לא הייתה שום ביקורת על דיסק של מתי, אז אמרתי שמי אם לא אני ארשום ביקורת? שי

grospi

New member
עד כמה שידוע לי

דווקא אהוד מנור כתב את השיר לאשתו.

למעלה