ברי סחרוף-אולי לא כזה מלך-

ברי סחרוף-אולי לא כזה מלך-

היום שמעתי לראשונה את החדש של ברי סחרוף "אתה נמצא כאן" ..ואני מדגיש שזו שמיעה ראשונה.... שוב קניתי בלי לבדוק ממש ונגררתי אחרי הייפ מסויים אבל לא כל הנוצצ זהב. קראתי כתבות ובתגובות מיהרו לכתוב זה מאסטר פיס זה מושלם....וכדומה אבל בשמיעה ראשונית היו כמה שירים ...היו קצת תהיות ואכזבות....לפחות ב4 שירים היו דברים שלא אהבתי וזה כבר כמעט חצי דיסק. למשל בשיר "הלוחש במכוניות" לא הצלחתי להבין במה או במי מדובר. טקסט קשה לא פשוט להבנה . מין שיר ברמה של משוררות אבל משוררות קשה וצריך להיות פרופסור כדי להבין את זה כמו שאמר מישהו בפורום זה.... תחפשו את השיר באתר שירון הלוחש במכוניות האם תצליחו להגיד לי על מה זה......דוגמא קטנה מהשיר: הנושם בוילונות הריקים גאות כנפי מלאכים הנאנח בסביבונים החלולים הנושך ביד הנוקשת בדלת המצוי הנצחי וגם בזמן של מספרים אותו דבר: " את יודעת אני לא שומע כבר מילים עכשיו זה זמן של מספרים" מה זה בדיוק זמן של מספרים ?. לא ברור... טוב יש הרבה רעשים אלקטרונים וצלצולים אבל זה לא מספיק לחפות על שיעמום במלל טוב יש הרבה רעשים אלקטרונים וצלצולים אבל זה לא מספיק לחפות על שיעמום במלל ויש שיר שנקרא "בדרך לערד" חשבתי שזה יהיה שיר ארוך שמתאר חוויות דרכים בדרך לערד . אולי נופים הזיות -דברים בדרך... אבל זה שיר עם ארבע שורות קצרות שמדבר על כבשים בצד הדרך. טקסט של משורר כביכול ...אני שואל את עצמי אייך הוא מחשיב את עצמו משורר (רוני סומק) -4 שורות על כבשים שלא עושות לי שום דבר וכמובן הרבה רעשים אלקטרונים....זה לא מספיק לשיר...אכזבה....מה זה שיר? בקושי מלל וגם השיר האחרון "צמאה לך נפשי" שוב 4 שורות בלבד ועוד מהתנך. מה יש לו לברי לטקסטים מהתנך. מה הוא דתי? מסורתי? ברסלבי?...מה יש להם מטקסטים מהתנך.....הם רוקרים הם אמורים להביא לי שירים על מהות החיים החילונית ....מה זה הנחמן מאומן הזה בסוף הדיסק ...קצת מאכזב... דווקא השיר שישר התחברתי אליו הוא שיר נועם רותם. שהוציא גם הוא דיסק לא מזמן . טקסט פשוט להבנה . וקריא . ועלך מהות החיים הפשוטה. שמו "ימים נוראים" הנה חלק מהשיר: " כשאני בלעדייך נופל לבור ללא תחתית על ספסל מול הבית שתיתי בירה מקומית עכשיו הלב שלי רעב הכוס שלי ריקה הראש שלי כואב ובבטן מועקה אני חושב על כל מה שיכולתי להגיד הזמן הפך אותי קשה והקול שלי מחליד עוד מעט נכנס החג והשמיים נקרעים רק אל תעזבי אותי לבד בימים הנוראים " טקסט פשוט להבנה בלי התימרויות של משורר...ושיר כזה הוא הכי כייף שמבינים ישר בלי פלצפנות. אולי ברי הוא המלך אבל קצת פיהקתי בדיסק

למעלה