ברך מנגנת...

• פותח הנושא amika
  • פורסם בתאריך

amika

New member
ברך מנגנת...../images/Emo124.gif

זה כבר כמה ימים שברך ימין שלי "מנגנת" קנאק, קנאק, בזמן עליה במדרגות. בנוסף יש גם רגישות כללית, לא ממש כאב. האם הצטרפתי לפנטאון המכובד של סחוסים שחוקים וכבר אבוד לי, או שלדעתך מנוחה יכולה לפתור את הענין. האם לדעתך יש קשר לעובדה שעקב פציעה, לא התאמנתי בחדר כושר שום אימון, לא רגליים לא בטן ולא גב כבר חודשיים.

AMI-101

New member
אף פעם לא אבוד

הי עוד רגע לתשובה מה הגיל שלך? מה היה הפציעה שלך לפני חודשיים? האים היה לך רעשים בברך לפני? סביר להניח שיש לך קצת חוסר יציבות בברך וסידרת תרגילים תעזור לייצב אותו שווה לחזור לפעילות בהדרגה ועדיף בהנחיה של פיזיוטרפיסת/ית אימון מהנה עמי

amika

New member
השלמת מידע

אני בת 28, ספורטאית פעילה(שחיה,אופניים,ריצה),הפציעה שהשביתה לי את חדר הכושר לא קשורה לברך פרקתי את מפרק sternum-clavicula (שדרך אגב מסרב לחזור למקומו הטיבעי) ומעולם לא היו לי רעשים בברך לפני. אשמח אם תוסיף עוד. תודה, AMIKA

AMI-101

New member
עוד

העובדה שהרעשים התחילו בעת שהפסקת להיתעמל מרמז על קשר בין האימונים, או חוסר פעילות גופנית, לאי יציבות בברך. הרעש יכול להיות ממספר מקורות כולל את פיקת הברך והתנועה שלו, כמו כן התנועה של ה- femur וה tibia אחד על השני והמרכיבים בינהם. הגיל שלך מרמז שאת לא סובלת מ Arthritis אבל תלויי במצב, במשקל שלך, וכמות הריצה, ודרך האימונם שלך... להיות יותר בטוח בסיכון שלך לקבל ארטריטיס בעתיד. שוב, כדאי לחזור לפעילות בהדרגה ותחת השגחה להית' עמי אגב מה את עושה בקשר למפרק ה-S-C הסורר?

amika

New member
../images/Emo5.gifאל תשאל...

האמת שדי הרמתי ידיים (תרתי משמע), גם האורטופד וגם הפיזיוטרפסטית לא ממש נתנו לי תשובות, מכיוון שזו לא פציעה שכיחה כל כך, האורטופד אמר לחכות הפיזיו נתנה תרגילים עם גומיית כוח ואף אחד לא ממש עזר בתכלס, חיפשתי חומר מקצועי לדרכי טיפול-תנועות עשה ואל תעשה וגם שם לא ממש הצלחתי. לבסוף אמרה לי מרצה לאנטומיה שבעצם אין כל כך שרירים שמושכים את עצם הבריח למטה ולכן יש סיכוי שהמפרק יבלוט תמיד, (לא נורא heroine-שיק...), האמת היא שהמפרק ממש לא יציב וזה די מטריד אותי, אשמח להחכים עוד קצת ואולי אפילו לקבל עזרה. תודה, AMIKA

AMI-101

New member
עוד עוד

The S-C Joint הינו חשוב לתנועה נכונה של הכתף יש לו בערך 30-50 מעלות ישנם מספר שרירים המחוברים ל clavicle מלמעלה subclavius, Traps, sterno-clado-mastoid, platysma, ועוד. מלמטה ישנו שריר ה pectoralis תלויי בגודל הפגיעה והתנועה הכואבת ייתכן שצריך לעזוב את האזור למנוחה ולתת לצלקות להיווצר ולייצב את האזור רק להמשיך אימונים בשאר הגוף או-קיי ביי עמי

AMI-101

New member
Amika - Love to help

תעדכני אותי מדי פעם מה קורה או קיי? יללה ביי עמי

למעלה