ברכה לרופא

sinderella4

New member
ברכה לרופא

שלום לכולם! שמחה לחזור אחרי היעדרות קצרה, והפעם באמתחתי בקשה לעזרה עם ציטוט לברכה לרופא מסור. תודה למישיבים,

יוסי ר1

Active member
יש בתנ"ך פסוקים רבים העוסקים ברפואה

, "רק שבטו יתן ורפא ירפא" בשמות משפטים, וחז"ל שמסמיכים משפ את ידיו של הרופא לרפא, או תפילת משה על מרים "א-ל נא רפא נא לה", או "רופא כל בשר ומפליא לעשות". אך הראוי ביותר לטעמי היא תפילת הרופא של הרמב"ם, עם איחול שישכיל ליישם את הכתוב בה.

לסינדרלה היקרה

שמח ליבי ויגל כבודי על בחירתך לשוב לפורום ולהתבשם מדברי התורה המאלפים המצויים בו. אכן התגעגענו כולנו לשאלותייך המעניינות המעידות כאלף עדים על רצונך העמוק לשוב לדרך האבות, ויהי רצון שיתקיים בך "לכו ונשובה אל ה' כי הוא טרף וירפאנו יך ויחבשנו". לעניין שאלתך: עלייך להבין ראשית, שרוב ההתיחסויות לריפוי בתנ"ך מיוחסות (ובצדק, כמובן) לבורא העולם. ככלל, עמדת היהדות היא שכל המחלות והרפואות הם מאת הקב"ה, ולכן כדאי לו לאדם בצר לו לפנות לאביו שבשמיים "ה' אלקי שועתי אליך ותרפאני" (תהילים ל). ידוע גם מאמר חז"ל (קדושין ד) "טוב שברופאים לגיהנם" (לא הייתי ממליץ לבחור דווקא בציטוט זה, כמובן). מכל האמור לעייל אל לנו להסיק חס וחלילה שיש להימנע מטיפול רופא - ההיפך הוא הנכון, אולם את עיקר התודות יש להפנות לה' כפי שהעיד הכתוב "אני אמית ואחיה מחצתי ואנ י ארפא"(דברים לב). בכל אופן, אני מניח שברצונך לכתוב מכתב תודה דווקא לרופא בשר ודם, ולהודות לו על טיפולו (אגב, לא כדאי לחכות ששרון יקום על רגליו לפני שאת פוצחת בשירות ותשבחות?); ציטוטים הקשורים ביכולת הריפוי המוגבלת של האדם מועטים מאוד, וניתן למצוא אותם בעיקר בספר משלי, וגם אז אין הכוונה לריפוי במשמעו הרגיל לדוגמא: "יש בוטה כמדקרות חרב ולשון חכמים מרפא" (משלי ג, ח) "צוף דבש אמרי נעם מתוק לנפש ומרפא לעצם" (משלי יב יח) אם במקרה הרופא לו את רוצה להודות הוא רופא לב הרי שיש פסוק נפלא בתהילים (המתייחס כמובן לקב"ה) והוא: "הרפא לשבורי לב ומחבש לעצמותם" לסיום הרשי לי לאחל לך רפואה שלמה, ושלא תזדקקי לרופאים בשר ודם. ברצוני לנצל במה זו ולאחל בשם שנינו רפואה שלמה לראש ממשלתנו אריאל שרון. נ.ב. כולנו נשמח לשמוע איזה ציטוט בחרת לשבץ במכתבך.

למעלה