ברכותיי לאולמרט על נאומו בקונגרס

bhnadav

New member
ברכותיי לאולמרט על נאומו בקונגרס

נהנתי מאוד

טלמ

New member
איך אפשר להנות מנאום?

בכל מקרה הנאום היה מצוין (ראיתי חלק) והיתה שם אהדה ענקית לאולמרט. אם יש לנו את הסכמת ארה"ב לתכנית ההתכנסות רק נותרה לנו הסכמה של אירופה. גם משם התשובה לא תאחר לבוא...

bhnadav

New member
להנות מצורת העברת המסרים, מהתכנים,

מהמעמד המכובד שזוכה לו ראש ממשלה שרק לפני חודשיים זכיתי לשוחח איתו פנים אל פנים. הרגשתי מאוד גאה כאזרח ישראלי כששמעתי את הנאום היום בקונגרס האמריקני.

היה נאום מצויין

נאום של מנהיג אמיתי שזכה לאהדה גורפת בקונגרס האמריקאי משני בתי הקונגרס, זה כבוד נדיר. כל הנקודות בתחום המדיני שבעליהן תמכנו והצבענו בקדימה בלטו בנאום. אם צל"שים היו רק על נאומים אין ספק שאולמרט היה זוכה
עכשיו הגיע הזמן לתכלס.

bhnadav

New member
הארי ריד בתגובה לנאום -

"זה היה נאום של שותפות גורל מצד שתי מדינות לוחמות", סיכמו כמה סנאטורים בצאתם מן האולם. "אני נוכח בנאומים כגון זה במשך 25 שנים. הקשבתי לאישים כמו ביל קלינטון, נלסון מנדלה, ועוד לא הייתי עד לנאום מרגש כל-כך כמו הנאום שלך היום", אמר מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הארי ריד. (Ynet, Nrg)

bhnadav

New member
תגובות נוספות

הביקור האינטנסיבי של ראש הממשלה בוושינגטון שנמשך שלושה ימים נחשב להצלחה גם במערכת הפוליטית בארצות הברית. אולמרט הגיע לכל פינה בממשל ובקונגרס. נאומו זכה לתשואות רבות והוכתר כמצוין. "חשבתי שהנאום היה מדהים. התרשמתי מאוד ודבריו נגעו ללבי כשהוא דיבר על קורבנות הטרור", סיפר הלילה ל-NRG מעריב חבר בית הנבחרים, הדמוקרט בראד שרמן. "הקולגות שלי חשבו שזה היה נאום מצוין. הוא גם גרם לנו להתעמל, אם סופרים את כמות הפעמים שנעמדנו למחוא כפיים. האנגלית שלו טובה אפילו כמו של ביבי", אמר שרמן. לאחר נאומו הוזמן ראש הממשלה לארוחת צוהריים עם מנהיגי הרוב והמיעוט בשני בתי הקונגרס. בארוחה נכחו, מלבד יו"ר בית הנבחרים, דניס הרטסט, הסנטור הארי ריד, מנהיג המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הסנטור הרפובליקני ביל פריסט, מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט וחברת בית הנבחרים ננסי פלוסי, מנהיגת המיעוט הדמוקרטי. כל הארבעה שיבחו את נאומו של אולמרט במילים חמות. "אני נוכח בנאומים כגון זה במשך 25 שנים. הקשבתי לנאומים בקונגרס של אישים כמו ביל קלינטון, נלסון מנדלה ולך ולנסה, ואף אחד מהנאומים ששמעתי לא נתן לי השראה כמו הנאום שלך היום", אמר הסנטור הדמוקרטי הארי רידבארוחה. יותר מאוחר נפגש ראש הממשלה עם מחוקקים יהודיים בקונגרס. אחד מן הנוכחים בפגישה הפרטית סיפר ל-NRG מעריב כי השיחה התמקדה כמעט כולה בנושא האיראני. לדברי אחד הנוכחים אמר ראש הממשלה כי "איראן אינה רק בעיה עבור ישראל וארה"ב, אלא עבור העולם כולו". יו"ר ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים, הארולד טאנר הציג את ראש הממשלה בפני הנוכחים וציין כי הביקור שלו היה "גראנד סלאם". http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/426/907.html

למעלה