ברכותיי, שיר. עוד הצלחה לעצות שלך.

Zack DA

New member
ברכותיי, שיר. עוד הצלחה לעצות שלך.

http://news.walla.co.il/?w=//439347

למה בדיוק אתה רומז?

אם היו נגדם עוד קודם ראיות על מעורבות בפעילות טרור, אז מדוע הם הוחזקו במעצר ללא משפט? מדוע לא שפטו אותם ושלחו אותם לכלא? איפה בדיוק אני הצעתי לשחרר אותם?

Zack DA

New member
הם עצירים מנהליים שחשדו בהם -

אבל לא היו הוכחות למשפט מסודר. ולכן לפי כל הגיון משפטי היה צריך לשחרר אותם. זה מה שקורה כשנלחמים בטרור בכלים דמוקרטיים ובכפפות של משי.

מאיפה אתה ויודע?

יש לך איזה מקור מוסמך או שאתה ממציא "עובדות" שיתאימו לתיאוריה שלך? אגב, אתה עדין בטוח ששרון הביא לנו בטחון?

Zack DA

New member
המידע שאני אומר לך הוא מהעיתונות.

שתיים, כבר אמרתי בעבר, על אף הירידה בטרור, ממשלת שרון היא כישלון בנושא הביטחוני. ולא בגלל שאין דרך לימין, אלא בגלל ששרון הוא שמאל.

שמאל? שמאל לא בונה התנחלויות

(כן, עכשיו תגיד לי שמי שהתחיל את בניית ההתנחלויות זה פרס - צודק, גם הוא מבחינתי אז לא היה שמאל)

Zack DA

New member
כרגיל אתה מתחמק

הנושא המקורי של השרשור - צריך להפסיק להתייחס למלחמה הזאת בגישה דמוקרטית ועם כפפות של משי.

כפפות של משי?

כשמטילים פצצה של טונה על שכונת מגורים והורגים 15 אזרחים, ביניהם גם ילדים, אתה קורא לזה כפפות של משי? צריך להזכיר לך את העוצר, הסגר, מאות המחסומים, ההשפלות, הריסת הבתים, עקירת העצים, אלפי הרוגים ועוד יותר פצועים? מה בדיוק צריך לקרות כדי שלא תקרא לזה "כפפות של משי"? שנתחיל לפעול בשיטות של מילושביץ?

Zack DA

New member
מה שתארת זה כפפות של משי

אנחנו זרקנו פצצה של רבע טון על המבנה בו הייתה הפגישה של החמאס. כשהיה חשד למיקומו של "עלי הכימאי", האמריקאים זרקו על בית המגורים פצצה של 10 טון.

eviv

New member
לא חושב

עציר מנהלי זה אדם שאין עליו הוכחות ומה אלו הוכחות? אם הבן אדם חשוד על מעורבות בטרור ממה החשד נובע? מניירות שאומרים שהוא חבר באירגון טרור? מפלסטינים שאומריןם שהוא מעורב בטרור? אם אין שום דבר כזה הרי אין הצדקה להכניס אותו לכלא ואם כבר עצירים מנהלתיים זה לא עצירים שעוצרים ביחידים זה לרוב למשל כל הגברים בכפרX כמו שכבר קרה איך אתה יודע שהוא שוחרר בגלל מישהו אולי זו טעות של צה"ל? אולי צה"ל לא התאמץ להוכיח מספיק ולמצוא את התשובה האם הוא מחבל או שמא הוא לא

Zack DA

New member
לא היו הוכחות, אבל היה ידוע שהוא

פנאטי. זה לא מספיק כדי לשים אותו בכלא. אבל - במלחמה - צריכים לשכוח מהדמוקרטיה (מעניין מה יש לך לומר על האמריקאים ששמים אנשים בגאווטאנמו ללא משפט כבר שנה).

אז מה בעצם אתה מציע?

שישראל תכניס למעצר מנהלי ללא משפט כל מי שדעותיו לא מוצאות חן בעיני הגנרלים שלנו? עכשיו זה פלשתינאים, הבאים בתור יהיו ערבים ישראלים, ודי מהר תגלה שגם אותי ואותך ניתן להכניס למעצר ללא משפט... היי, אפילו מקום כבר יש? האם קראת בעיתון הארץ על הכלא הסודי של מדינת ישראל? זהבה גלאון כבר הגישה בג"ץ נגד שאול מופז שסרב לאפשר לה לבקר שם, וח"כ רוני בראון מהליכוד הצטרף אליה לעתירה.

Zack DA

New member
אני בהחלט בעד לתת לגנרלים את

חופש הפעולה הזה. בהחלט. ולקחת מבג"צ את האפשרות לבקר את הפעילות שלהם.

כן, גם שזה יגיע אליך תהיה בעד?

הרי לא תמיד תהיה באותן הדעות של הגנרלים. אינך חושב?

Zack DA

New member
בכל מקרה אני בעד.

כי כרגע, הדמוקרטיה מתגלה בחולשתה. המלחמה היא לשיקולם של הגנרלים, ולא של בית המשפט.

לגנרלים לא צריך להיות שיקול דעת

הם צריכים לבצע מה שאומרים להם הפוליטיקאים, ואלו צריכים לעשות זאת על פי כללים של אנושיות.

Zack DA

New member
במצב של מלחמה, הם צריכים לקבל

את כל המושכות. לחלוטין. מדיניות כללית היא אכן בידי הדרג המדיני.

סליחה?

האם לטענתך, למשל במלחמת יום כיפור, הגנרלים היו יכולים להחליט על דעת עצמם למשל להשתמש בנשק גרעיני או להשמיד ערים מצריות וסוריות שלמות בלי הוראה על כך מטעם הממשלה? אגב, מי קובע מתי אנחנו נמצאים במצב מלחמה? האם את זה לא קובעים הפוליטיקאים? מדוע אתה כל כך סומך על הצבא?

Zack DA

New member
שימוש בנשק גרעיני, הוא לדעתי

באמת בגדר מדיניות. לגבי השאלה האם אנו במלחמה, זו לא שאלה של פוליטיקאים. אני טוען - שבכל מצב שבו יש צורך בשימוש של הצבא - זה כבר סימן שהגנרלים צריכים לדבר.

למה?

מי אמור לקבוע האם אנחנו במלחמה ומה אנחנו הולכים לעשות? בישראל יש צורך בשימוש בצבא כבר יותר מחמישים שנה. האם זה אומר שעלינו להיות דיקטטורה כמו מצרים או סוריה? דקטטורה בשליטת הצבא? בדמוקרטיה הגנרלים יכולים מקסימום להציע לממשלה מה לעשות ולתת לה הערכות לגבי היכולת שלהם לבצע את המדיניות שהיא דורשת מהם, והתוצאות שלה. למשל, ההחלטה באיזה משקל של פצצה להפציץ את יאסין היא החלטה של הממשלה. הצבא רק צריך לתת לה הערכה מה הסיכוי שיאסין ימות בהפצצה ומה הסיכוי שיפגעו אזרחים מסביבו או חיילים ישראלים.

למעלה