ברכותי החמות למנהל ויוזמי הפורום

ברכותי החמות למנהל ויוזמי הפורום

פורום זה יאפשר לנו להביע את צרכינו המיוחדים ואת כלל הצרכים של כל אדם אדם לפי מצב בריאותו ועל כך תודה. כאשר ביטוח משלים לפני מס' שנים התחיל לבטח חולים התמרדתי וכתבתי מדוע מפלים לרעה אדם חולה, התשובה שקבלתי "לא כדאי לנו כלכלית אנחנו חב' ביטוח לכל דבר", כאשר קם ביטוח מושלם בכללית שאלתי, כמבוחת בביטוח מושלם מדוע אין לנו ביטוח סעודי, התשובה "כלכלית לא כדאי" זאת אומרת מה שווים חיי אדם חולה נכה וכו'. למחשבה ! נכה זקוק ליותר טיפולים שונים כמו פיזיוטרפיה, מתיחסים אלינו כאל אנשים בריאים ורק 12 טיפולים בשנה זאת אומרת אחד לחודש, יעזרו לשמור על הקיים, לכולנו ברור שזאת בדיחה גרוע, דוגמא אישית אני זקוקה לפיזיוטרפיה מיוחדת והידרוטרפיה נאמר לי ע"י הרופא המשפחה לבחור, אך אפשר לבחור עם זקוקים לשניהם וכמה שיותר. חולים ונכים שחייבים להיות מטופלים אצל רופאי שיניים בבית חולים בהשגחה נאלצים לשלם מחירים גבוהים מאד כי השרות ניתן בבית חולים עם רופאים מתאימים, זאת לא אוכלוסיה בעלת יכולת ואין לה דרך אחרת לקבל טיפול רפואי, לדעתי זה חייב להיות מסופסד על ידיי הקופות, בחוץ אדם בריא יכול למצוא רופאים זולחים יותר, מה ההגיון? לפני כשנתיים השתתפתי בועדות בריאות למען הכרה בצרכי הנכים המיוחדים, השר דהן , דר' בועז לב ואחרים היו מאד קשובים ונחמדים אך בתחלס מה יצא כלום אין תקציב, ולהפך פוגעים עוד ועוד בכל יום, איני מזלזלת בכוונות שלך אלה להפף מברחת, אך קשה לי להאמין שיאפשרו למישהו לעשות משהו שיעלה כסף. בכל יום נופלת על הנכים גזרה חדשה ,במידה ואינך יודע נכה זכאי לנעליים ומיכשור מיוחד, עד עכשיו קיבלו לפי החוק ולפי הצרכים המיוחדים, כאשר אין כסף מי אמור להפגע, ברור הנכה ! כמעט ולא יאשרו נעליים לפי מידות גבס, עלות הנעליים תפחת משמעותית ואיתה איכות העבודה ,אף מכון לא יוסיף כסף מכיסו, במי יפגעו בנכה שלא יוכל לתפקד ביום יום יסבול כאבים ויזדקק ליותר טיפולים אז איפה החיסכון, אני יכולה לתת דוגמאות רבות. מדוע המדינה לא חוסכת ברופאים בוועדות רפואיות, נכה עובר ועדה בניידות ע"י מ. הבריאות מקבל אישור על אחוז מסויים, התיק עובר לב. לאומי שמייד מערער מוריד אחוזים וזה ברור למה ,משחק הכסף ולא צרכי האדם, ושוב וועדה ועוד ועדה האים למען רווחת הרופאים יש ולאדם החולה אין, לזה קוראים דימוקרטיה,סיפור קטן ומעניין שקרה לי אישית לאורך השנים אושר לי פעמיים רכת נכה 100% ע"י אותו רופא בפעם השלישית קיבלתי 0 נכות, נדהמתי מאוחר יותר יצא לי לפגוש את אותו הרופא כשעזב את הוועדות שבהם ישב, שאלתי אותו הכיצד כשאני מציגה בפניו את הפרוטוקולים החתומים על ידו, תשובתו היתה "מי שרוצה לחיות להתקיים נשמע להוראות". אותם איומים שמעתי מרופאים אחרים במסגרות אחרות שיש להם בררה או שישמעו להוראות או שילכו, למה הגענו למצב שכזה, נכון שכסף הוא משחק החיים אך לא הכל אפשר לקנות בכסף, איפה המצפון האנושי? אולי אני נאיבית, כי כך אני מרגישה כלפי הרבה אנשים ומצבים שונים. תודה אשמח מאד לקבל תשובות

הכסף הוא גבול האפשרויות שלנו

הכסף ממחיש את גבול האפשרויות שלנו כחברה, קיימת מגבלת מקורות שמעבר לה המדינה אינה יכולה לשלם יותר. קל תמיד לומר שההקצאה של המדינה אינה נכונה שצריך יותר לבריאות על חשבון חינוך, ביטחון ... אבל לא בזה עוסק הפרוייקט. השאלה שאותה אנו מנסים לבחון היא: בהנחה כי המדינה מקצה נכון את הכספים בין המטרות השונות, מה צריכה להיות החלוקה בתוך מערכת הבריאות. האם להגדיל את מספר טיפולי הפיזיוטרפיה בסל הבריאות על חשבון ניתוחי השתלו או כל דבר אחר, או האם להקטין את הזכאות לפיזיוטרפיה ולהכניס תרופות אונקולגיות חדשות? אלו סוג השאלות שהפרוייקט עוסק בהם. רועי

קרבונית

New member
אבל רועי, אם כל הכבוד השאלה קצת

אממ מצחיקה לא?? הרי לאותו אחד שמחכה לפזיו כמו אויר לנשימה זה המאה אחוז ולזה שצריך השתלה מסויימת זה המאה אחוז. אז איך אפשר לברר מה צריך יותר? אולי רק לפי סטאטיסטיקה שהנתונים הם אליכם בלבד לא?

לא השאלה לא מצחיקה בכלל.

זו שאלה אמיתית שלמערכת הבריאות אין תשובה עבורה, בכל אופן לא תשובה יותר טובה ממה שניתן לקבל מהציבור. קורס טיפולי של 12 טיפולי פיזיותרפיה עולה כ 1,000 ש"ח. השתלת כבד מחירה כ 720,000 ש"ח (רק ההשתלה- מקטע הטיפול באשפוז, עלות הטיפול בחולה גבוהה יותר) האם הסל הציבוריצריך להעדיף 750 חולים הנזקקים לטיפולי פיזיותרפיה או חולה בודד אחד הזקוק להשתלת כבד. שאלה זו משקפת ערכים והעדפה חברתית לכן חשובה דעת הציבור לא פחות, ואולי אף יותר מדעתם של המומחים.

לרועי שלום

התשובה שקיבלתי נראת העיניי שטחית ומתחמקת, אני מצפה לקצט יותר, ברור שאני מבינה שיש תקציב {עוגה משפחתית} שאיתה קשה להסתדר, מי אנחנו שנחליט מה עדיף טיפול בנכה או בחולה סרטן, לעכולם יש את אותה הזכות לקבל טיפול שיקל על חייו וכאבוו, אפשר כאן בפורום לנסות ולדון ורק כך יבינו האנשים המתאימים שגם לנו מגיע עזרה ולחיות בפחות כאב וסבל. תודה מצפה לתשובה יותר ברורה

קרן מצטער אבל אני לא יכול לתת לך

תשובה יותר ברורה. אני לא חולק על הבעיות של אוכלוסיית הנכים, הפורום הזה עוסק בשאלה איך לתת פתרונות. לא מספיק להעלות את הצורך צריך גם לנסות להציע פתרון. ביטוח הבריאות הממלכתי אינו מכסה טיפולי שיניים (למעט חריגים יוצאי דופן) בהחלט יתכן שיש מקום להכליל טיפולי שיניים ו פיזיותרפיה רבה יותר בסל לאוכלוסייה עליה את מדברת. השאלה היא איך. על מה את מציעה לוותר בכדי לממן את הטיפולים אותם את מבקשת להכליל? הביטוח המשלים של קופות החולים דומה יותר לביטוח מסחרי מאשר לביטוח הממלכתי, אך גם עליו הוטלו סייגים שונים ההופכים אותו ליותר שויוני ויותר נגיש. נושא הביטוח הסעודי שאת מעלה הוא אכן אחת הבעיות הכואבות, הצורך בביטוח סעודי בחברה הישראלי בודאי לא נופל ואולי אף עולה על הצורך במרכיבים הכלולים בתוך הביטוח המשלים. עם זאת לא ניתן לחייב את הקופות לכלול את המרכיב הסעודי בתוך הפרמייה הבסיסית של הביטוח המשלים, דווקא הצורך בביטוח זה מייקר את עלותו הן דרך הביטוח המשלים והן דרך חברות ביטוח מסחריות.

למרים קרן

מרים קרן שלום, את כותבת "מי אנחנו שנחליט". אמירה קשה ונכונה, אבל מישהו צריך להחליט. כאשר "מפילים" את החובה להחליט על משרד הבריאות והאוצר, אז אפשר לשבת בצד ולהתלונן שההחלטות שלהם מעדיפות את בעלי הממון, ואת בעלי הלובי, ואת המקורבים לתקשורת, ולהאשים בכל מיני האשמות שצצות אחרי כל ועדת סל, ואפשר להגיש בג"צים ולהשמיץ את חברי ועדת הסל כולם יחד וגם כל אחד לחוד. זה מאד נוח לשבת ביציע ולזרוק ביצים על השחקנים (ואני לא מתכוונת אליך באופן אישי, אלא לתחביב הלאומי של השמצת מקבלי ההחלטות). ואז, כשבא פורום כזה ושואל, "אוקי, חברים ביציע, בואו ותנו לנו רעיונות משלכם, תגידו מה כן הייתם רוצים" - הוא מקבל תשובה בנוסח "מי אנחנו שנחליט" ושהתשובות שלו שטחיות ומתחמקות. זו לא שיטה הוגנת. בעולם אידאלי כולם היו מקבלים הכל בחינם. מה לעשות שאת גן עדן סגרו לפני כמה שנים? אדם היה צריך לחשוב פעמים עלינו, לפני שאכל מהפרי האסור...

למעלה