ברכות, ברכות

מיכל352

New member
ברכות, ברכות

אהבתי גם את השם של הפורום.
מאז האינטרנט, (לא שאני כזאת זקנה),ומאז שהפייסבוק (מגניב, הוא טוען כי אין מילה כזאת!), השתלט על עולמנו, אני בחרתי שלא יהיה לי פייסבוק, אך זה גרם לסובבים שלי, פחות לצאת מהבית, להיות מעודכנים כל שנייה מה כל אחד עושה בחיים שלו,
וכשאני מדברת עם חברים, הם צריכים לכתוב בwhats up או שאיך שלא כותבים את זה, כי גם סמארטפון אין לי..
אז כנראה שמה שנשאר, קצת הגזמתי, זה חברים וירטואליים, אבל בדרך שלי..
כי כבר אין זמן למפגשים פנים מול פנים:)
אז..
נעים מאוד!
אני מיכל בת 20, ממרכז הארץ!

משה רון

New member
אהלן מיכל

לפני 20-25 שנה אנשים יצאו מהבית ונפגשו עם אנשים כדי לבנות
להם עולם של ידע ולרכוש חברים. להשיג ידע ולהיות בעניינים הצריך
מגע יום יומי עם אנשים אחרים,ולהיפתח להיכרויות אמיתיות.
בעידן האינטרנט הפייסבוק ויתר הרשתות החברתיות, אנשים מרשים לעצמם
להתכנס, להיסגר,הכל וירטואלי,התקשורת והטכנולוגיה מדלגות על הצורך במגע אנושי.
מי שיודע ויכול לשמור על איזון חי בשני העולמות,הוירטואלי והממשי.
אבל יש אנשים שמתמכרים לחיים הסגורים ולבידוד ומתרגלים לחיות לבד,
וכשזה הופך להרגל ולהרגל נוח, זה גורם לך לשקוע עוד ועוד לתוך עולם של בדידות.
זה שאין לך סמרטפון ולא פייסבוק זה משהו עקרוני ערכי אצלך?
ואיך את מתמודדת עם המצב של להיות לא שייכת?

מיכל352

New member
מצחיק..

בדיוק היום חברה התקשרה אלי והתחננה אלי שאתן לה פרטים שלי, ואז הבנתי שהיא מנסה לפתוח לי פייסבוק, ומיד הפסקתי לתת לה את הפרטים שלי, במשך חצי שעה היא התחננה אלי שאתן לה את הפרטים, ובאמת שלא הבנתי למה זה כל כך חשוב לה, זה היה אפילו קצת מלחיץ, היא מכירה אותי שנתיים ופתאום היא הייתה כל כך לחוצה על זה.
היא טענה כי בעוד חודשיים אנחנו משתחררות והיא די בטוחה שהקשר יתנתק, היא נשמעה מאוד עצובה, וזה נגע ללבי.
אמרתי לה שגם לי זה עצוב, אבל עצוב לי שהיא לא חושבת שאפשר לשמור על קשר ללא הפייסבוק. אמרתי לה שזה אחת מהסיבות העיקריות לכך שאני לא פותחת פייסבוק, כי אני מאמינה, שמי שרוצה בחברתי ישמור על קשר, דרך אימייל, דרך טלפון, הודעות, ופגישה אמיתית בינינו. אנחנו מדינה כה קטנה, שהמרחקים לא באמת גדולים, וניתן לשמור על קשר גם ללא הפייסבוק.
בהתחלה זה התחיל מתחרות למי יש יותר חברים, פוזות לתמונות, צ'ק אין או משהו בסגנון, ואז הבנתי שאנשים שהיו מאוד קרובים, מתרחקים אחד מהשני, למרות שאנשים רחוקים התקרבו, אך זאת לא באמת התקרבות אמיתית, זה שאני יודעת שהוא חולה עכשיו, לא גורמת לי להיות קשור אליו יותר.
מה גם, האובססיביות הזאת של לדעת בכל רגע נתון איפה כל אחד נמצא, נראה לי אידיוטי לחלוטין.
ובנוגע לסמארטפון- יש לו הרבה יתרונות, אבל גם זה קשור להתחברות 24/7. רוב מה שהאנשים עושים זה לגלוש בפייסבוק, אז ככה שזה לא חסר לי.
אני אוהבת להיות לא שייכת, זה דווקא מסקרן אנשים, ואני חושבת שאנשים אוהבים את זה, הם מתעניינים, ומה שמצחיק זה שכמעט כולם מסכימים איתי.. אבל עדיין יש לי הרבה חברים, אנשים כן רוצים להיות בחברתי..

מיכל352

New member
עוד משהוקטן אחרי החפירה הגדולה

הסיבה היחידה שיכולה לשכנע אותי לפתוח,
היא בכך שאני אוכל להביע את דעותיי,ויש לי הרבה מה להגיד, הרבה דברים שמפריעים לי, קצת מעבר לאיפה אני נמצאת באותו הרגע ועם מי, וקצת לנסות להשפיע על אנשים, זאת אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת, בגלל שבאמת לכולם יש פייסבוק.

משה רון

New member
את יכולה לפתוח קבוצה

אם יש לך מה להגיד ואת רוצה להשמיע ולהתבטא
פיתחי קבוצה בשם שתבחרי, תזמיני אנשים להצטרף
ותעלי את מה שיש לך להגיד.תקבלי תגובות
אנשים נוספים יביעו דעה, ואם יש לך בלוג את יכולה לצרף קישור
לפוסטים שאת מעלה בבלוג. וזה בעצם מה שמעניין אותך לא?

למעלה