ברכות-השחר, בפנימיות התורה.

Guy3331

New member
ברכות-השחר, בפנימיות התורה.

"ברוך אתה ה'...פוקח עורים" - על שאתה פוקח את עינינו לראות את האמת. "...מלביש ערומים" - שהמצוות הן הלבוש של הנשמה, כדי שלא נבוש לעו"הב. "מתיר אסורים" - מוציא "אסירים" ממסגר נפשם, גואל את הנשמה שכלואה בגוף. "זוקף כפופים" - מעודד נדכאים. "שעשה לי כל צרכי" - שנותן לי בדיוק מה שמגיע לי. "עוטר ישראל בתפארה" - שתפארת עם-ישראל היא האמונה, וקיום המצוות. יום טוב לכולם!

לפי מה שזכור לי...

ואפשר לבדוק את זה... הרמב"ם פסק להלכה שמותר להגיד את ברכות השחר רק בזמן שאתה עושה את הפעולות הללו... "כששומע קול התרנגול--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, הנותן לשכווי בינה להבין בין יום ובין לילה. כשלובש בגדיו--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, מלביש ערומים. כשמניח סדינו על ראשו--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, עוטר ישראל בתפארה. כשמעביר ידיו על עיניו--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, פוקח עיוורים. כשיישב על מיטתו--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, מתיר אסורים. כשמוריד רגליו מן המיטה ומניחן על הארץ--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, רוקע הארץ על המים. כשעומד--מברך ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, זוקף כפופים." (רמב"ם הלכות תפילה פרק ז') ככה שיש פה מעבר לפנימיות התורה, יש פה דברים מעשיים שאנחנו עושים ביומיום, להלכה בסופו של דבר נפסק שאפשר להגיד את זה בבית הכנסת, גם אם לא עשית ממש את הפעולות הללו... אבל יפה מה שכתבת על פנימיות התורה...

למעלה