ברכות ובקשה

eliya-l

New member
ברכות ובקשה

אהלן, מצטערת אבל לא מסתדר לי עם הלאדינו אז רק עוברת ומרפרפת בהודעות ומנסה בשקט לקרוא. בקשה - ביקשתי כבר בעבר אבל אולי בכל זאת אפשר לבקש מהסבתות מהחלק הבולגרי של המפה. בערב ליל הסדר סבתי ז"ל היתה מכינה מעין "לחמניות" קשות כמו אבן שהיו בוצעים אותן וטובלים אותן במלח. זה היה במקום מצות. האם מישהו יכול לנסות ולאתר את המתכון? משהו כמו "קצת מים, קצת קמח" וכו´. בבקשההההההה תודה אליה

רותי ב.

New member
אני זוכרת ששאלת על זה פעם,

לפי מה שאת מתארת אולי הכוונה היא ל´בורמוליקוס´, או ´בורמאלוס´. אז או במשך היום מישהו כבר יביא מתכון, או בערב, אביא את שלי.
ו-
בוקר טוףףףףף

gingit1

New member
רותי

בואן דיאה, נו אס בורמוליקוס,לוס בורמוליקוס סי קומן קון סוכר, לוו דימינדרא מימדרי, יו נו סה קואלו אס. דיאה די אלגריאס אה טודוס

רותי ב.

New member
טייניס רזון, אַי קי לוס אגראדן קון

אסוּקיר, (קומה-מִי), אי קון מיאל, אי אַי קי-לוס-קומן סין נאדה, לה-פלאוור די לו-קי-מטן אריינטו, סאל, אִי אומפוקו פלפל (איך אומרים?) אמה אליה דישו ´לחמניות´, אי בורמוליקוס נו-סון לחמניות. קומו סטה לה-וידה, ג´ינגי´ת? אי טודוס? נו קירז´ אוטרו מפגש? יה-אס מאס די מֵז קי נו-מוז-וימוס.....

RORGAD

New member
כן חמודה הנה המתכון../images/Emo140.gif

4 ביצים, כוס וחצי קמח מצה, מלח, רבע כוס שמן, מעט סוכר, לחממם היטב את השמן שמים את הקמח מצה, מוסיפים אחת אחת את הביצים ואת המלח והסוכר, ומניחים על נייר אפיה, אופים בערך כ- 30 דקות בתנור בחום 180 מעלות, או עד שהן מזהיבות.

סליחה לא שמתי לב שאת פה../images/Emo22.gif

אנטוזו´ס קרו יו....... משקפיים אני צריכה

RORGAD

New member
סליחה שכחתי כוס מים

סליחה אך יש צורך להוסיף כוס מים אחרת זה יצא בטון זהירות, ומצטערת על התקלה. אגב רוזלין משהי ביקשה לחמניות של פסח, אז כמובן שהקמח צריך להיות קמח מצה.

איזה קמח כבוד הרב?../images/Emo6.gif

סתםםםם ציטוט של זאב רווח... אבל אלייה קמח בפסח? אדו דיו כנו מוסטריגה אלדיו.... אנדה מוזוס טודו כשר... ואולי את מתכוונת לבסקוצ´וס..... תכף תבוא רוגרד היא בטוח תבין אותך... בכל זאת עם יש לך מילה או שניים בלדינו נשמח לארח אותך....

RORGAD

New member
רוזלין קרידה../images/Emo24.gif

תודה על המחמאה, טקרס אמבזאר אאזר ביסקוצ´וס? יו לוס אגו מוי סאברוזוס, אי פארא אטי ג´ינג´ית פארא קואלו אסטו יו אקי? פארא קה דמנדס א טומדרה? בומאלוס אן פסח מוזוס קומיאמוס קון מייל קה אזייאמוס קון אסוכר, און פוקו דה אגואה, אי און פוקו דה לימון, לו קוזיאמוס אי לו מטיאמוס אנסימה דה לה מינה, לוס בומאלוס, מאיז´קה לה צ´יקה לפלאזה מונצ´ו אי אל אמיגו טמיין, אי קדה אניו מנדו 2-3 טבאס א לה הולנדיה קון מי איז´ה לה גרנדה קה אס דיילת אי לטריה אל ארמנו. תרגום: רוזלין תודה על המחמאה, את רוצה ללמוד איך לעשות ביסקוצ´יקוס, אני עושה אותם מאד טעימים, ולגבי הבומאלוס אנחנו היינו טובלים אותם במי סוכר, שעושים כך 2 כוסות סוכר, כוס מים מיץ מחצי לימון, מרתיחים ומוזגים על המינה, הבומאלוס, מאוד טעים אפילו הבת הבכורה שלי לוקחת כל שנה לאחיה שחי בהולנד, היא דיילת.

רותי ב.

New member
מי-מאדרה אוזבה א-אזאר לוס

בורמוליקוס אנסינה: 4 מצות מיטיאה אין אקווה, שיספגו את המים. דספוס די-אומפוקו ויזאבה לה אקווה קי קדו, אי קורטו לה מצה מוז´דה א-פידאסיקוס. 4 גוואבוס קארשטראדוס, (און גוואבו פור אונה מצה), סאל, פימיינטה, ומוסיפים לחתיכות המצה. מערבבים, ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. כתוספת: אפשר לטבול בסוכר, אפשר קומו טו דיזיטס, קון מי-סוכר, סי-פואדי קון מיאל, אור ריבה (קומו-מי-מרידו) או סין נאדה, אנסינה. מוי סברוזו. אי אגורה סקריבי מי קומו טוּ לוז אזיס.

רותי ב.

New member
מה זאת אומרת? נשמח לארח אותה

אפילו בלי מילה בלדינו, מספיק שהיא זוכרת את הטעמים של המאכלים

למעלה