תודות ותשובות (חלקיות).
אנחנו (=האנשים בפורום הזה והאנשים שסובבים אותם) נוהגים להגדיר צמחונות כ"המנעות מבשר, עוף ודגים", וטבעונות כ"המנעות ממוצרים שמקורם בחי" (ובכללם גם ביצים וחלב). אם הבנתי אותך נכון, אתה צורך חלב, אבל לא בשר וביצים. לכן, אתה פחות-או-יותר באמצע. השיטה (שלי): הגדר את עצמך בצורה שיותר מתאימה לך... (ותדאג להסביר מה פירוש ההגדרה שלך...). היות ואין הגדרה אחת- באמת שאין סיבה שתיתפס להגדרה מסויימת שלא מתאימה לך. (מה שמשנה זה במה אתה מאמין ומה אתה אוכל, ולא איך אתה מגדיר את זה...). עלייה במשקל היא תופעה שמדווחים עליה הרבה מאוד טבעונים. יכולות להיות כמה סיבות לכך: א. טבעוני שממשיך לאכול כמו קודם, אבל מוציא מהתפריט את המוצרים שמקורם בחי. מה שמשאיר אותו עם שוקולד, ביסלי, במבה, צ´יפס, פסטה ושאר משמינים למיניהם. (לא רצוי, וגם לא ממש בריא...). ב. טבעוני שאין לו כוח (או- אפשרות) לבשל, והוא אוכל בעיקר ג´אנק-פוד טבעוני. הכוונה היא לפלאפל, פיצות בלי גבינה, צ´יפס, לחמניות ולחמים, בורקסים, מנה-חמה... וגם לקציצות של טופו טבע, שהן מטוגנות כמובן (אפילו אם תאפה אותן או תחמם במיקרו, הן כבר טוגנו בתהליך היצור!). ג. טבעוני שמוצא תחליפים לדברים שאכל בעבר, אבל לא מודע לקלוריות ולאחוזי השומן... : חומוס, לדוגמא, הוא מזון דיי משמין. גם חלווה. ואפילו אבוקדו. חלק מגבינות הטופו מכילות עד 36 (!) אחוזי שומן. אם בעבר נהגת לאכול גבינת 5% - ההבדל משמעותי. בשביל ליצור תזונה מאוזנת שתעזור לך לרדת במשקל- פנה לדיאטנית (רצוי לפנות לאחת שמכירה טבעונים, או- לפחות- אחת שלא תזמן את ההורים שלך לשיחה ותצעק על שניכם... שלי עשתה את זה). ובכל אופן- כמה המלצות קטנות, עד אז: א. לאכול הרבה סלט (אם אין לך כוח לחתוך לפני כל ארוחה, ניתן לחתוך מראש ירקות בכמות גדולה. יש להימנע מתיבול מראש, שכן- התיבול גורם לירקות להפריש נוזלים) ב. לחפש את המוצרים המשמינים פחות (חלב סויה 1%, ולא 3%... גבינה פחות משמינה, חומוס דל קלוריות). ג. לבשל- במידת האפשר... מג´דרה, ירקות מוקפצים, חומוס, קוסקוס, וכו´... אתה מוזמן לפנות למתכונים באתר, וגם אלינו- אם יש לך בקשה למתכון ספציפי... בהצלחה! שני.