ברכות חמות לפתיחת הפורום

okok4

New member
ברכות חמות לפתיחת הפורום

הדת היתה פתרון נחמד ונאה לפני מאות ואלפי שנים, כשהאוכלסייה היתה בורה וחוסר הידע שלט בעולם. כיום היא מיותרת ויש לבטלה ויפה שעה אחת קודם. חיים טובים ושקטים לכולם
נ.ב. ואולי דווקא העונש של הבורים הוא להאמין בדת.

אלי פלס

New member
תודה על הברכות...

אממ...אממ... תימצתת את ההודעה שלך כל כך יפה כך שמה שיש לי להגיד לעצמי זה: "אלי, שתוק. אל תקלקל. תנסה להשאר אובייקטיבי |קריצה| "

מיאווו&

New member
שלום אלי

דבר ראשון, תתחדש על הפורום!
ועכשיו, תרשה לי בבקשה לצטט אותך, בתקווה שהבנתי טוב: "לכל אדם יש את הזכות לחיות את חייו כפי שהוא מאמין גם אם אני חושב שזה בולשיט גמור" אני לא אקלקל את המשפט הזה. רק תרשה לי עוד ציטוט קטן: "(הדת היתה...) כיום היא מיותרת ויש לבטלה ויפה שעה אחת קודם." מקווה שהפואנטה נקלטה. (אגב, השתדלו לקרוא בנימה הנכונה, בבקשה. ללא זלזול או לגלוג או איזשהו אנטי!) לילה טוב לכולם!

אלי פלס

New member
הבנתי את מה שניסית לומר אבל...

אני מסכים אתה שהדת מיותרת אך אין זה אומר שיש למישהו את הזכות למנוע מאותו אדם שרוצה לחיות בדרך חיים שמבחינתי היא מיותרת, לחיות כך. מקווה שהסברתי לך את ה"סתירה".

מיאווו&

New member
הסברת, ו../images/Emo51.gif

אבל זו עדיין סתירה. כלומר, היה מובן מדבריך שאתה מסכים עם הרעיון שהדת מיותרת. ועל זה הייתה תגובתי. ובדיוק כמו שמישהי כתבה כאן (וסליחה שאני לא זוכרת מי ואין לי כח לבדוק) "איש איש באמונתו יחיה" (ולא משנה שזו לא האימרה המקורית ;). כי כמו שלא קשה להבין, נוצר מעין מעגל כזה, שכל אחד מאיתנו חושב מנקודת המבט שלו- וזה טבעי, ולפעמים, בלהט הדעות/המחשבות וכדו´, שוכחים קצת את "זכויות" הצד השני. לא מצאתי הגדרה טובה יותר, אז כתבתי "זכויות". הכוונה היא לחופש הפרט, לאי פגיעה בכל אדם- לא משנה מי הוא, מה הוא, או מהן דעותיו. ובלי לשים לב, אנחנו שוללים כפיה מסוימת, ובאיזשהו מקום קצת כופים בעצמינו. אנחנו-לנו-עלינו= הכוונה היא לכל אדם, בלי הפרדת דת, או משהו כזה.. דרך אגב, יש לך כושר הסברה ממש טוב. (למרות שאני ממש בכיוון ההפוך, ומרגישה חזקה בכך)

אלי פלס

New member
הכיוון ההפוך...

יש כאן שני כיוונים הפוכים אחד מהשני ושניהם, הפוכים ממני. יש את הכיוון הדתי ויש את הכיוון של "הם בני זונות מנוולים" וכו´... מאיזה כיוון את? אני חושב שיש אפשרות להפריד בין שני הדברים. אני לא חייב להיות מוסלמי כדי להגן על זכותם של המוסלמים לשמור על אמונתם. אני לא צריך להיות חרדי כדי לתמוך בסגירתו של כביש בר אילן בשבת (כן. זו העמדה שלי)... יחד עם זה, אני יכול להתנגד אידיאולוגית לדת. לא לדתיים - לדת.

מיאווו&

New member
...ךופהה ןוויכה

לא התכוונתי לכיוון ההפוך ממך, אלא לכיוון ההפוך של הדעה שייצגת. כבר ציינת את הנקודה הזאת, ואני חוזרת על זה: דעתך, לא אתה. זה אחד הדברים שתמיד צריך לזכור, לא לצאת נגד אנשים מסוימים, אלא נגד דעות שלא תואמות את הדעה האישית. הכיוון של "הם מנוולים" (שלגמרי מתעלם מהמשפט הקודם!), זהו כיוון ההפוך מכל הכיוונים. והכיוון הדתי, זהו הכיוון שלי. וכמו הדוגמאות שנתת, כך זה לגבי כל דבר. לא צריך להיות לא דתי כדי להיות נגד כפיה דתית, וכדו´. סתם דוגמא כללית. (כי אני לא מאמינה שנוכל להגיע למצב שאף צד- ככלל, ולא כפרט! ימנע לגמרי מכפיה, וכמובן שחבל) יש דרך חיים, ויש להיות בנאדם (משהו כזה. רק אל תתפסו אותי במילה)

אלי פלס

New member
חחח...אהבתי את הכיוון ההפוך בהפוך.

ו...אנחנו מתחילים להיות יותר מידי קיטשים. אנחנו לא אמורים לריב או משהו כזה?

מיאווו&

New member
../images/Emo88.gif ../images/Emo88.gif ../images/Emo13.gif

עדיף שאני אשן קצת קודם.. אח"כ אלך לראות מה בדיוק קורה שם. ==עיפה== לילה טוב

הודיה29

New member
כשהזכרת כפיה דתית

רציתי להבין.... כפיה היא מתבטאת בזכות לומר למישהו אתה חייב לעשות כך וכך או להבדיל אסור לך לעשות כך וכך. איפה את יכולה להראות לי במדינתינו הקטנטונת כפיה חילונית על דתיים? יש איזה חוק שאומר שאתם חייבים ליסוע בשבת? שאתם חייבים לראות סרטי סקס? שאתם חחיבים לקנות בשר חזיר? לעומת זאת יש חוקים שמונעים ממני ליסוע בשבת במקומות מסויימים כן כן במדינה דמוקרטית מונעים ממני את הזכות ליסוע והרי החילול הוא שלי ולא שלכם....אבל אתם לא תתינו לי לחלל שבת זו כפיה. ויש חוק שאוסר למכור בשר חזיר בחנויות בתוך הערים. במדינה דמוקרטית נמנעת הזכות מסוחר למכור ומקונה לקנות וזה למה? הרי אתם לא מחוייבים לקנות? אבל אתם תכפו גם עלי לא לקנות ותכפו על הסוחר לא למכור. זו כפיה בלתי ניסבלת ובלתי מקובלת. והחוק שמחייב נשים במשרות ציבוריות להתלבש צנוע זה כבר מפחיד. מי קובע מה זה צנוע? האם צנוע זו חצאית? או אולי רעלה על הפנים? אולי אחוייב בחבישת פיאה? ולמה בכלל נתונה הרשות למישהו לקבוע את סגנון לבושי? ןמן הצד השני לא תתקלי בחוק שחייה אישה דתיה ללבוש חצאית מיני נכון? מפחיד.

phyr

New member
הודיה

או הופ מענין שאת מודה ומקווה למה את לא עונה לי לאימיל קראת בכלל את מה שכתבתי ומה את חושבת בלחיצה על שמי בפורום שעזבת תמצאי את האימיל תפתחי אימיל זמני ותשלחי לי נובה

הודיה29

New member
אההמ אההמ

אני ממש לא מי שאתה מתכוון אליה. כשנרשמתי רציתי להירשם בשם הודיה ונאמר לי שהוא תפוס. ולכן נרשמתי בשם הודיה29. אתה בטח מתכוון להודיה ולא אל הודיה29. אם הייתי הודיה ההיא הייתי עונה לך בשמחה למייל.

למעלה