אני אוסיף, הנה בבקשה...
חוק הבריאות לא דפק את כולם, אבל אין לי כלל וכלל ספק שחוק הבריאות הממלכתי לא היטיב עם כלל הציבור אלא אולי רק עם מי שלא היה לו ביטוח רפואי כלל קודם לכן. להלן כמה דוגמאות מהעולם הפרטי שלי: 1.אני עברתי מקופ"ח "כללית" לקופ"ח "מכבי" לפני עשר שנים,מעט לפני שחוק הבריאות הנ"ל התקבל והתקבלתי בזרועות פתוחות כי כל קופה עשתה חשבון שכדאי לה לצבור כמה שיותר מבוטחים וכך לקבל יותר מימון מהמדינה. בחרתי לעבור ל"מכבי" שהיתה ידועה באותה עת כקופה הטובה במדינה.כעבור כמה שנים אשתי,חולת אפילפסיה, נסתה לעבור מקופ"ח "לאומית" לקופ"ח "מכבי" ולא התקבלה. כלומר "מכבי" כבר לא יכלה לסרב אבל הודיעה שאשתי לא תהנה מביטוח סיעודי. אשתי לא עברה קופה למרות שרצינו שכל המשפחה תהיה באותה קופה. את ילדי התאומים העברתי לפני שלוש שנים,מיד לאחר הוולדם ל"מכבי" כי לא רציתי שיהיו בקופ"ח של האם-"לאומית".זו היתה ההחלטה הטובה ביותר שקיבלתי בשנים האחרונות,למזלם. 2.מעט לאחר הולדת הילדים התברר שהם שניהם פגועי שיתוק מוחין CP (כנראה כתוצאה מפאשלה בעת הלידה, עדיין לא לגמרי ברור). מקופ"ח מכבי קיבלתי כמעט כל מה שנזקקתי לו - אבל לא הכל כי "זה לא בסל הבריאות". הבן,נזקק להזנה דרך גסטרוסטום. קיבלתי מימון חלקי לאוכל הנוזלי המיוחד שלו-"פדיאשור" עד שהמימון נפסק -כי "זה לא בסל הבריאות".לאחר מכן בשנה שעברה (2002) "מכבי" החזירה לי כספים בדיעבד, דרך "קרן מכבי" כמעשה חסד ומחוץ לחובת הדין(תודה רבה, כספים אלו עזרו לי מאוד). ייתכן ויחזירו לי בדרך זו עוד כספים השנה, אבל השתתפות שוטפת במימון לעולם לא אקבל כי "זה לא בסל הבריאות". 3.שני הילדים נזקקים לאינהלציות. הבן באופן שוטף, יום יומי. אחותו פחות. הרוקחת השכונתית ספרה לי שאחרי גיל 4 "מכבי" תפסיק להשתתף בעלות הנכבדה של תמיסת הבודיקורט שהילד (כעת בן 3 וחודשיים) צורך כל יום, פעמיים ביום. אין לי ספק שזה ככל הנראה בגלל שחוק הבריאות יפסיק לממן את ההנחה הנ"ל. -אם יפסיק לקבל אינהלציות. "מכבי" תיאלץ לממן אישפוז. לפעמים גם אינהלציות וגם אשפוז. הילד הנ"ל חלש ושברירי עד מאוד. 4.על הרבה טפסי 17 נאלצתי להלחם (אושרו בהליך מייגע).לא לעולם חוסן ומתי שהוא יפסיקו לאשר לי את כל מה שאני חושב שצריך (לא אני מחליט לזמן את הילדים לבדיקות ומעקב שוטף) - גם היום אני נאלץ לעיתים לחכות לאישור הרופא המחוזי בקופה ואישורים שיש לי לטופס 17 מוגבלים בד"כ בזמן לחצי שנה -אח"כ צריך לחדש אותם. מה ככה פתאום ביום בהיר אחד הבעיות של הילדים הנ"ל יעלמו ? (הלוואי אבל זה לא ריאלי). סיפורים ככגון אלו לא חסרים. תמיד יבוא נימוק המחץ "לא בסל הבריאות". ולעולם ישאר המצב שמי שיש לו יקבל בסופו של דבר יותר ממי שאין לו. למזלי אני עדיין מצליח להסתדר.