ברכות לכבוד הפורום החדש

זהבה נ

New member
ברכות לכבוד הפורום החדש../images/Emo184.gif

בתור מנהלת "קולגה" כאן בפרדס. וגם בתור מי שהייתה מעורבת בזמנו בתהליכי החקיקה של חוק ביטוח בריאות ממלכתי ובשלב בו התארגנו לקוחות הבריאות בארגון צב"י- צרכני בריאות ישראל. בהצלחה ואני מבטיחה שאכנס גם בעתיד. להשתמע,

זהבה נ

New member
רועי שלום, קראתי את הודעת המנהל

שכתבת. לא כל כך הבנתי מי אתה בדיוק ואת מי אתה מייצג? צר לי שזה לא מודגש בהודעת המנהל שלך ואני חושבת שראויי להוסיף את המידע הזה. תודה,

קצת על עצמי

שמי הוא רועי בן משה, אני עובד של משרד הבריאות. כחלק מתפקידי במשרד הבריאות אני מעורב בפרוייקט "" במסגרת זו אני מנהל (באופן זמני) את הפורום הזה. אני כלל לא בטוח שאני מייצג מישהו מלבד את עצמי, תפקידי הוא לאפשר שיח בין משרד הבריאות ללקוחותיו, האזרחים. מטרת השיח היא רצונו של משרד הבריאות ללמוד על הלכי הרוח של הציבור בכל הקשור למדיניות בריאות. ללמוד להפנים ולהשתמש בידע זה כתשומה לקבלת החלטות. לקחתי את הערתך לתשומת ליבי, הכרטיס האישי יעודכן ברוח זו.

אורניהו

New member
בוקר טוב זהבה..חוק בריאות ממלכתי

לא נחשב למשהו שצריכים להתגאות בו!רובנו נדפקנו ממנו כהוגן..ולא אוסיף

gadi7

New member
אני אוסיף, הנה בבקשה...

חוק הבריאות לא דפק את כולם, אבל אין לי כלל וכלל ספק שחוק הבריאות הממלכתי לא היטיב עם כלל הציבור אלא אולי רק עם מי שלא היה לו ביטוח רפואי כלל קודם לכן. להלן כמה דוגמאות מהעולם הפרטי שלי: 1.אני עברתי מקופ"ח "כללית" לקופ"ח "מכבי" לפני עשר שנים,מעט לפני שחוק הבריאות הנ"ל התקבל והתקבלתי בזרועות פתוחות כי כל קופה עשתה חשבון שכדאי לה לצבור כמה שיותר מבוטחים וכך לקבל יותר מימון מהמדינה. בחרתי לעבור ל"מכבי" שהיתה ידועה באותה עת כקופה הטובה במדינה.כעבור כמה שנים אשתי,חולת אפילפסיה, נסתה לעבור מקופ"ח "לאומית" לקופ"ח "מכבי" ולא התקבלה. כלומר "מכבי" כבר לא יכלה לסרב אבל הודיעה שאשתי לא תהנה מביטוח סיעודי. אשתי לא עברה קופה למרות שרצינו שכל המשפחה תהיה באותה קופה. את ילדי התאומים העברתי לפני שלוש שנים,מיד לאחר הוולדם ל"מכבי" כי לא רציתי שיהיו בקופ"ח של האם-"לאומית".זו היתה ההחלטה הטובה ביותר שקיבלתי בשנים האחרונות,למזלם. 2.מעט לאחר הולדת הילדים התברר שהם שניהם פגועי שיתוק מוחין CP (כנראה כתוצאה מפאשלה בעת הלידה, עדיין לא לגמרי ברור). מקופ"ח מכבי קיבלתי כמעט כל מה שנזקקתי לו - אבל לא הכל כי "זה לא בסל הבריאות". הבן,נזקק להזנה דרך גסטרוסטום. קיבלתי מימון חלקי לאוכל הנוזלי המיוחד שלו-"פדיאשור" עד שהמימון נפסק -כי "זה לא בסל הבריאות".לאחר מכן בשנה שעברה (2002) "מכבי" החזירה לי כספים בדיעבד, דרך "קרן מכבי" כמעשה חסד ומחוץ לחובת הדין(תודה רבה, כספים אלו עזרו לי מאוד). ייתכן ויחזירו לי בדרך זו עוד כספים השנה, אבל השתתפות שוטפת במימון לעולם לא אקבל כי "זה לא בסל הבריאות". 3.שני הילדים נזקקים לאינהלציות. הבן באופן שוטף, יום יומי. אחותו פחות. הרוקחת השכונתית ספרה לי שאחרי גיל 4 "מכבי" תפסיק להשתתף בעלות הנכבדה של תמיסת הבודיקורט שהילד (כעת בן 3 וחודשיים) צורך כל יום, פעמיים ביום. אין לי ספק שזה ככל הנראה בגלל שחוק הבריאות יפסיק לממן את ההנחה הנ"ל. -אם יפסיק לקבל אינהלציות. "מכבי" תיאלץ לממן אישפוז. לפעמים גם אינהלציות וגם אשפוז. הילד הנ"ל חלש ושברירי עד מאוד. 4.על הרבה טפסי 17 נאלצתי להלחם (אושרו בהליך מייגע).לא לעולם חוסן ומתי שהוא יפסיקו לאשר לי את כל מה שאני חושב שצריך (לא אני מחליט לזמן את הילדים לבדיקות ומעקב שוטף) - גם היום אני נאלץ לעיתים לחכות לאישור הרופא המחוזי בקופה ואישורים שיש לי לטופס 17 מוגבלים בד"כ בזמן לחצי שנה -אח"כ צריך לחדש אותם. מה ככה פתאום ביום בהיר אחד הבעיות של הילדים הנ"ל יעלמו ? (הלוואי אבל זה לא ריאלי). סיפורים ככגון אלו לא חסרים. תמיד יבוא נימוק המחץ "לא בסל הבריאות". ולעולם ישאר המצב שמי שיש לו יקבל בסופו של דבר יותר ממי שאין לו. למזלי אני עדיין מצליח להסתדר.

טעות בסיסית בהבנה

אפשר להתווכח הרבה אם חוק ביטוח בריאות היה צריך לקרות או לא, אבל דבר אחד ברור - מצבו לא נועד להיטיב עם רוב הציבור. הוא נועד לפתור בעיות אחרות - של המעמד המאד נמוך שלא היה לו כסף לביטוח רפואי, ואת בעיית רבבות הבלתי מבוטחים מכל מיני סיבות. וכמובן - הוא נועד לפתור את הבעיות של קופות החולים, ובעיקר הכללית, שעמדה בפני קריסה מוחלטת בין השאר בגלל הרכב האוכלוסיה שלה שהיה בעייתי, בין השאר כי היא היתה הקופה היחידה שלא "בררה" לעצמה מבוטחים לפי מצב רפואי וסוציו-אקונומי אלא קיבלה את כולם. אני חושבת שמי שבריא - אכן משלם יותר היום מאשר היה משלם בעידן טרום-חוק-ביטוח-בריאות, אבל, מי שזקוק לשירותי בריאות יכול היום לרכוש "משלים" בלי הגבלה (פעם חולים כרוניים לא כל כך יכלו לרכוש ביטוח רפואי פרטי - זוכרים?), ומקבל שירותים יותר איכותיים בגלל שבכ"ז יש תחרות בין הקופות, וכמובן - יש את הכלי הצרכני האולטימטיבי שרבים בהחלט משתמשים בו - היכולת לעבור קופה. ניתן לברר ולהשוות ולבחור את הקופה שהכי מתאימה למצבך, והיא לא יכולה לסרב לקבל אותך. בעיני זה חשוב.

הייתי שמחה מאוד לראות את שרשום

באמת בשורות הקטנות של ההסכם בין הצרכן לקופ"ח בנושא: ביטוח משלים מושלם זהב ואחרים. כאשר באים לקחת המגיע, מקבלים קדחת אם בכלל. תרופות, בדיקות, ביקור בית, ביקור אצל רופא מומחה. הכל כתנאי??????? ובתנאי, מדוע??????? מה שזול יותר לא תמיד טוב יותר כנ"ל לגבי היקר. על פי חוק חופש המידע זכאי כל אזרח לקבל לידו את ההסכם עליו חתם. האם אתה יכול להביר לכאן מה מקנה חוק ביטוח משלים מושלם זהב ואחרים של כל קופות החולים לטובת הציבור שלא מקבל זאת ישירות מהקופה בתירוצים שונים? לדעתי זה אחד העיוותים הגדולים שקיימים! תודה

ליכטמן

New member
המידע קיים באתרי קופות החולים

בכל אתרי קופות החולים יש עותק של תקנון הביטוח המשלים - לגלוש ולקרוא הכתוב הוא בנוסח משפטי לכן צריך לקרוא בעיון ובסבלנות - אין פתרונות פלא

אורניהו

New member
345 שקלים לפני..אחרי 750 ויותר..

ונכון מאד לגבי השאר..האוכלוסיות ההן,העולים מהארץ ההיא,המובטלים וכל היתר הכל נכון. *תשלומים נלווים לביקור אצל רופא מקצועי+צילומי רנטגן+בדיקות אחרות במרפאות+תרופות.. ומה לעשות והיתה תקופה שנאלצתי/סבלתי מכמה בעיות..אז לכל רופא ולכל צילום בנוסף..ולקחתי מסניפי הקופות ב'לין-חיפה' וב'זבולון-קריות' ובסניף שלי בקריות את הטפסים של התשלומים במשך השנתיים האחרונות..והסכום...מאות שקלים נוספים.וכנראה שבכל זאת חייבים בארץ להיות בריאים! *חיותה,הייתי ציני בכתיבה שם למעלה ובפירוש אין לי טעות ואפילו בסיסית בהבנה,פשוט כסף זה דבר חשוב לא?והכל טוב ויפה לגבי בעיות הקופות חולים..שאין כסף ואין תרופות..והכל אני מבין רק..אני בטוח שלשלם יותר אף אחד לא מוכן ובטח גם את!ובסכומים שאני שילמתי אז...כשעבדתי הייתי יכול להחזיק רופא אישי.

גביון

New member
שישים שניות על חוק ביטוח בריאות

1. ע"פ החוק - כולם מבוטחים - בעבר כ 300 אלף איש היו נעדרי ביטוח בריאות 2. ע"פ החוק יש חופש בחירה בקופה - כל מבוטח יכל לבחור כל קופה ללא קשר לגילו, מצבו הרפואי או מקום עבודתו. בעבר היו מגבלות רבות לבחירה ובעצם הקופה יכלה לבחור במבוטח ולא המבוטח בקופה 3. ע"פ החוק יש סל שירותים מוגדר ומעוגן בחקיקה - בעבר לא היה כתוב בשום מקום מה מגיע למבוטח . כיום זה מפורט וניתן ללכת לבית משפט אם חושבים שלא קיבלנו משה שמגיע על פי החוק. נכון הוא שהסל אינו אין סופי ויש דברים שלא כלולים בסל. 4. ע"פ החוק דמי ביטוח בריאות ניגבים על ידי המוסד לביטוח לאומי באופן פרוגרסיבי (אנשים עם שכר נמוך משלמים פחות) בעבר לשכות המס היו גובות את הכסף וחלק גדול ממנו כלל לא הגיע למערכת הבריאות. כל אלה בשישים שניות על השיגי החוק. החוק לא פתר את כל בעיות מערכת הבריאות אבל אין ספק שהוא שינה לחלוטין את מערך יחסי הכוחות בין המבוטח לקופת החולים שלו. כיום יש הרבה יותר כוח למבוטח.

קרבונית

New member
ובהמשך לשירשור, אולי יש לנו כצרכנים

טעות הבנה כללית. אני יודעת מהסובבים אותי וכן גם מעצמי, שכשאני צריכה רופא בצורה קצת יותר חריפה, אין איזה שמחה לשלוח אותי למומחה. כי כמובן זה עולה כסף. מה שכן עשה החוק הוא, להעשיר את חברות הביטוח. הפחד מהמהחלות, ומהסיכוי שלא נהיה מכוסים מעביר אותנו על דעתנו. אז קמו חברות הביטוח ותפרו לנו מסלולים שונים, וכמובן כל זה בהמתלה ש"זה לא מכוסה על ידי ביטוח בריאות וזה לא מכוסה על ידי ביטוח בריאות..." והם אכן צודקים. ויחד עם זה באו קופות החולים ועשו מסלולים מיוחדים, נוספים לעלות לנו על הפחדים, ורק תשלמו 42 שקל נוספים והכל יהיה בסדר. ובאמת?? הרי הכל שטויות. תמיד ימצאו התירוצים למה לא לשלם ולמה בדיוק מה שאתה צריך (וכמובן עולה יותר מהרגיל) בדיוק זה לא נמאצא בסל, במסלול או מה שזה לא יהיה ששילמת עליו עוד כי חשבת שזה מה שיציל אותך. אין לי בעיה לשלם למי שאין, אבל בלי הגזמה, כי בסופו של דבר גם מאגרי מדלדלים. ומה?? האם קופות החולים צימצמו?? התייעלו?? אולי מכבי ומאוחדת כן. אבל כללית בהחלט לא!!

בתור מבוטחת בכללית

עוד לא קרה לי שהייתי צריכה שירות חיוני, ולא היה או אמרו לי שלא בסל. נכון שפתאום היתה פרוצדורה שלמה ללכת למרפאת חוץ של בית חולים עם התחייבות אבל הקופה העמידה אלטרנטיבה מספקת בהחלט במכון שלה, עם רופא מעולה וציוד חדשני ואני מרוצה בהחלט. נכון שלפעמים אין את התרופה שאמא שלי צריכה בבית מרקחת בסניף, אבל אם בעבר זו היתה פרוצדורה שלמה של לקנות במחיר מלא ולקבל החזר, היום אפשר ללכת לסופרפארם ולקנות במחיר הקופה, וחברים בקופות אחרות מדווחים לי שזה בד"כ בעיות של היבואן ולא של הקופה הספציפית. נכון שמציעים לי ביטוח משלים של הקופה או פרטי כל בוקר וכל ערב אבל כמו שאני לא קונה כל מה שמציעים לי, גם את זה עוד אין לי, ועוד לא קרה שהצטרכתי
משהו ולא קיבלתי. להיפך, היו טיפולים שלא העליתי בדעתי שהם בסל והסתבר לי שמגיע לי החזר וקיבלתי אותו. ולגבי ההתייעלות - אני לא יודעת אם זו התייעלות או לא, אבל בהחלט ראיתי שיפור ברמת השירות, בזמינות השירות, במראה של המרפאות ועוד. לא אגיד שלא יכול להיות יותר טוב, אבל תמיד יכול להיות יותר טוב. אני מדברת עם חברים ומכרים בחו"ל, בארצות נאורות ומפותחות, ומגלה כמה מערכת הבריאות שלנו נדיבה ומעולה, לעומת מקומות אחרים. נכון שפה ושם יש ארצות עשירות במיוחד שמרשות לעצמן יותר, אבל זה תמיד יוצא בסוף מהכיס של האזרח, בדרך זו או אחרת. אם מקבלים יותר שירותי בריאות, משלמים יותר מס הכנסה או מס בריאות. אין ארוחות חינם.

למעלה